Horrorul Demon, o inteligentă reinterpretare a legendei dybbuk-ului, la Cinemax 2

de Gloria Sauciuc în 28 Nov 2016
Horrorul Demon a putut fi văzut în România numai în cadrul Festivalului de Film Independent Anominul 2016

Un mire este posedat de un spirit neliniștit în mijlocul ceremoniei de căsătorie, în  horrorul Demon - o inteligentă reinterpretare a legendei evreiești a dybbuk-ului, ce se va difuza pe canalul Cinemax 2 pe 18 decembrie, de la ora 23 și în reluare conform programului.

Pe fondul unei iubiri ca în „Romeo și Julieta”, se țese o poveste de groază, despre spiritul unei persoane care nu a fost înmormântată cum trebuie și vrea să locuiască în corpul unei persoane vii. Lansată la Toronto International Film Festival anul trecut, în România filmul a putut fi văzut în Delta Dunării, în competiția Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul 2016, selecționat de către Ludmila Cvikova, dar și la București, în cadrul Retrospectivei Anonimul. Marcin Wrona, regizorul și scenaristul filmului, a murit în septembrie 2015, la vârsta de 42 de ani. Investigații asupra ipotezei de suicid s-au făcut la hotelul unde era cazat, în așteptarea premierei filmului la Gdynia Film Festival. Era unul dintre regizorii apreciați și iubiți ai Poloniei.

Demon îl are în rolul principal pe actorul Itay Tiran, pe care l-am văzut anterior în filmul Lebanon, unul dintre cele mai bune 10 filme de război din toate timpurile, într-un top de suflet al Cinemagia.

Peter (actorul israelian Itay Tiran) tocmai a venit din Anglia și urmează să se căsătorească cu frumoasa lui logodnică, Zaneta (Agnieszka Zulewska) la casa de la țară a familiei ei din Polonia. Vechea casă este un cadou de la viitorul socru, iar Peter este entuziasmat să o renoveze într-o casă perfectă pentru noua lui familie. În timp ce inspectează zona în ajunul nunții, Peter găsește scheletul unui om îngropat pe proprietate. Bântuit de această descoperire, Peter începe să se dezlănțuie în timp ce în jurul lui are loc tradiționala nuntă poloneză; în scurt timp, este copleșit de ceea ce pare a fi o criză epileptică, lucru ce îi panichează soția și îi scandalizează socrul. Pe măsură de noaptea înaintează, devine evident că la nuntă există o persoană neinvitată care este singură – și foarte, foarte moartă.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells