Filmele Avatar 2 și 3 sunt gata

de Gloria Sauciuc în 20 Ian 2019
Bob Iger, CEO Disney, a relatat recent că filmele 4 și 5, care ar costa circa 1 miliard de dolari, nu au primit OK-ul, deși James Cameron susține că le-a dezvoltat concomitent

Acum zece ani, Avatar - povestea SF deschizătoare de drumuri - bătea toate recordurile la box-office. Mai recent, în 2017, erau anunțate patru sequel-uri. Așteptarea pentru mult-îndrăgitele continuări la Avatar se apropie de sfârșit, cum producția s-a finalizat pentru cel de-al doilea, respectiv al treilea film din serie, scrie The Independent.

Avatar 2 urmează să aibă premiera pe 18 decembrie 2020, iar Avatar 3 urmează să aibă premiera anul următor, pe 17 decembrie 2021, la aproape doi ani după ce, în mai 2017, se anunța că ni se pregătesc Avatar 2, 3, 4 și 5.

Avatar a depășit toate recordurile de box-office la premiera din 2009, încasând aproape 2,8 miliarde de dolari și depășind, astfel, filmul Titanic, devenind producția cu cele mai mari încasări din istorie, scrie dailymail.co.uk.

Producția la Avatar 2 și 3 s-a încheiat, la 10 ani după premiera originalului...

Producția primului Avatar a durat aproape zece ani: ideea originală a filmului vine încă din 1994.

Cliff Curtis va juca rolul lui Tonowari, liderul grupului de extratereștri Metkayina, care trăiesc cu toții sub apă. James Cameron a declarat deja că Avatar 2 va explora oceanele. Cliff, de 50 de ani, va apărea alături de alți actori din distribuția originală, precum Zoe Saldana (40 de ani), Sam Worthington (42 de ani) și Sigourney Weaver (69 de ani).

În aprilie 2017 Cameron a anunțat pe Facebook că producția a început deja pentru cele patru sequel-uri. Știrea vine pe fondul anunțului că Avatar 4 și 5 vor fi anulate și a veștii fuziunii între Disney și Fox, ceea ce „ar afecta controlul lui Cameron asupra filmelor”, după cum relatează CinemaBlend.

Bob Iger, CEO Disney, a relatat recent că filmele 4 și 5, care ar costa circa 1 miliard de dolari costuri de producție, nu au primit OK-ul, deși James Cameron susține că le-a dezvoltat concomitent. Totodată, Studiourile Fox susțin că vor să vadă rezultatele Avatar 2 și 3 înainte de a da OK-ul pentru ultimele două. Totuși, regizorul James Cameron relata în 2017: „Trebuie spus că atenția mea nu se îndreaptă doar spre Avatar 2. Ma concentrez simultan și pe Avatar 3, 4 și 5. Astfel abordez situația...”

Povestea filmului inițial surprindea colonizarea de către oameni a planetei Pandora, la mijlocul secolului XXII, în încercarea de a obține un minereu prețios, dar cu prețul vieții localnicilor Na'vi, o rasă umanoidă de pe planetă. Titlul filmului se referă la corpul unui Na'vi, un „avatar” controlat la distanță de către un om.

Datorită unui debut de 2,8 miliarde, Avatar rămâne filmul cu cele mai mari încasări din istorie...

Citând ceea ce BBC News numește caietul de producție al Studiourilor Fox pentru viitoarele filme Avatar, publicația relatează că titlurile pentru cel de-al doilea, cel de-al treilea, al patrulea şi al cincilea film vor fi Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seedd Bearer, Avatar: The Tulkun Rider şi Avatar: The Quest for Eywa. James Cameron a declarat deja că Avatar 2 va explora oceanele.

De asemenea, Eywa este numele pe care triburile Na'vi (băştinaşii cu pielea albastră de pe Pandora) îl au pentru zeiţa lor, pe care filmul o descrie ca pe o fiinţă conştientă care leagă toate formele de viaţă de pe Pandora ca un fel de Internet biologic. Cât despre Seed Bearer şi Tulkun Rider, rămâne publicului să ghicească ce vor să însemne. Sigourney Weaver și-a asigurat fanii că sequel-urile nu îi vor dezamăgi.

Exploreaza subiecte similare:

Avatar, James Cameron, Cliff Curtis, Sigourney Weaver, Zoe Saldana

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 21 ianuarie 2019 14:46
Aaa, ok, mai trebe să așteptăm ”doar” 2 ani până la premierea ”Avatar 2”, apoi încă un an pentru partea a III-a... :)))))))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells