Filme de referință, explorarea relaţiei noastre cu trupul și horror, marți, la TV

de Cinemagia în 24 Mar 2020
Fricile experimentate în spațiul sigur al casei noastre ne eliberează de emoțiile negative

Micul ecran oferă surpize plăcute în seara de marți, cu filme clasice și filme-etalon, alături de horror-uri care aduc sperieturi zdravene. Cinemagia prezintă cele mai interesante titluri din programul acestei seri. Iată, în continuare, despre ce producții este vorba.

Șoferul de taxi/Taxi Driver (1976) e programat marți seară, de la ora 21.30, pe canalul Cinemax 2. E un film de referință atât pentru istoria cinematografiei cât și pentru filmografia lui Robert De Niro. Acesta este în film un justiţiar neconvenţional, Travis Bickle. E un tip cu un nume bizar, care poartă din când în când o freză cu creastă - se poate să fie veteran din Vietnam - care vorbeşte singur, pierde timpul prin cinematografe dubioase cu filme porno şi din când în când încearcă să îndrepte lumea omorând hoţi mărunţi sau salvând prostituate de 12 ani. Erou simbolic de film, fără să fie genul simpatic.

Horror-ul Misterul gemenilor/The Unborn e programat marți noapte la AMC, de la 01.55. The Unborn oferă un șir de sperieturi zdravene, numai bune de experimentat în mediul sigur al casei noastre - un paralitic prinde viteză în patru labe iar un puști e folosit pe post de suport de cuțit de către maleficul Barto, un dibbuk. În trecut, Barto a fost un puști evreu ucis într-un experiment dintr-un lagăr de concentrare german.

Touch Me Not, primul film regizat de o româncă selectat în competiţia festivalului de la Berlin și câștigător al Ursului de Aur, e programat de HBO marţi, 24 martie, de la ora 02:10 noaptea. Încă de la primul cadru, în care camera explorează de aproape trupul gol al unui bărbat, fără să ocolească organele genitale, ştii că nu vei avea de-a face cu ciorba şi faianţa veche familiare cinema-ului românesc. Prin această abordare a trupului uman, Adina Pintilie explorează relaţia noastră cu trupul (al nostru sau al altora), dar şi modul cum ne privim cu propriii ochi şi ne judecăm pe noi înşine sau unii pe ceilalţi. Mai mult decât un film despre intimitate, aşa cum a fost etichetat proiectul încă din zorii producţiei începute în primii ani ai acestui deceniu, Touch Me Not este o invitaţie la autoanaliză.

 

Exploreaza subiecte similare:

Taxi Driver, The Unborn, Touch Me Not, Recomandări TV

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells