« Înapoi la pagina festivalului

Festivalul de la Veneţia pariază anul acesta pe tineret şi pe regizorii rebeli

de Gloria Sauciuc, sursa Reuters, in 30 Aug 2010
Festivalul de la Veneţia pariază anul acesta pe tineret şi pe regizorii rebeli

Dacă din selecţia oficială lipsesc anul acesta staruri, speranţele organizatorilor stau în media de vârstă a regizorilor şi în prezenţa unor figuri mai enigmatice de la Hollywood. Cu un instabil Quentin Tarantino la conducerea juriului care va înmâna Leul de Aur pe 11 septembrie, se pare că rebelii şi inadaptaţii lumii filmului sunt preferaţi, acum, numelor consacrate.

 Veneţia găzduieşte cel mai vechi festival de film din lume, dar se luptă cu Festivalul de la Toronto, care se suprapune ca dată şi are proiectate multe din filmele de pe lagună. În plus, faptul că e în America, nivelul scăzut de cost şi proximitatea industriei de film americane fac din Toronto o alternativă interesantă.
 
Chiar dacă vor putea fi văzuţi Natalie Portman, Jessica Alba, Helen Mirren, Freida Pinto, Ben Affleck, Catherine Deneuve şi Tarantino, ediţia de anul acesta pare să fie mai săracă în staruri.

Cel puţin tinereţea e de partea Veneţiei, cu o vârstă medie a competitorilor de doar 47 de ani. De exemplu, Darren Aronofsky (The Black Swan) are 41 de ani, fiind deja laureat cu un Leu de Aur pentru The Wrestler în 2008. Sofia Coppola, câştigătoare de Oscar, la 39 de ani, participă cu drama comică "Somewhere". La polul opus se situează Hellman, cu un film poliţist Road to Nowhere, şi regizorul polonez Jerzy Skolimowski, 72 de ani, cu Essential Killing.
 
 În Essential Killing, actorul şi pictorul Gallo, cunoscut ca un artistic excentric, joacă rolul unui taliban capturat de americani şi trimis în detenţie în Europa, care evadează pentru a se trezi într-un peisaj ostil.

Machete, filmul lui Robert Rodriguez proiectat în afara competiţiei, îi are în distribuţie şi pe Jessica Alba, Don Johnson, Lindsay Lohan şi de Niro. Cu o acţiune la graniţa SUA cu Mexicul, în imperiul drogurilor, Machete are toate şansele să atragă interesul publicului. Casey Affleck vine cu un documentar straniu despre cazul lui Joaquin Phoenix, care a renunţat la actorie pentru o carieră hip-hop. Julian Schnabel, cu Miral, aduce povestea unei tinere care se maturizează în primul război arabo-israelian (în rolul principal Freida Pinto, actriţa din Slumdog Milionaire).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 26 noiembrie 2011 10:52
este o initiativa excelenta , deoarece sunt multi care nu primesc sanse de reafirmare niciodata in viata ..

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Cel de-al optulea film al prolificului regizor Kim Ki-duk, care a precedat cu un an mai cunoscutul Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring , este Hae anseon / The Coast Guard...
Dintre regizorii coreeni de azi, in momentul actual Hong Sang-soo pare cel mai „pe val”, cel putin pe plan international. 2010 este cu siguranta anul sau: la a sasea participare la Festivalul de la Cannes...
Chingu / Friend (2001), al treilea lungmetraj al cineastului Kwak Kyung-taek (si cel mai iubit film al sau de pana acum), a fost campion de box-office in Coreea, cu aproape 8,2 milioane de spectatori platitori, mai bine de doi si jumatate, pana cand a fost detronat de Silmido de Kang Woo-suk, care l-a intrecut cu vreo 3 milioane de bilete vandute...
jinglebells