Fabien Frankel, Ser Criston Cole în House of the Dragon: „ Amploarea filmărilor a fost de dimensiunea unui oraș”

de HBO Max în 31 Aug 2022
Casa Dragonului poate fi urmărit pe platforma de streaming HBO Max

Actorul britanic Fabien Frankel (28 de ani) este Ser Criston Cole, descendent din Dorne, fiul unui gardian al Lordului de Blackhaven. Cole nu are pretenții la pământuri sau titluri, tot ce are mai prețios sunt onoarea și iscusința în mânuirea sabiei.

Dezvăluie mai multe despre personajul său în interviul pe care vi-l prezentăm în exclusivitate, prin intermediul HBO Max.

Fă-ne cunoștință cu Ser Criston…

Ser Criston Cole este fiul unui intendent din Blackhaven. În momentul în care îl cunoașteți este un cavaler cu opțiuni limitate din cauza clasei sociale în care s-a născut și crescut, dar este un luptător cu aptitudini remarcabile.

Ser Criston e un cavaler. Cum este îmbrăcat de obicei?

Îți ia ceva timp să te obișnuiești cu asta, pentru că porți literalmente o armură. Și asta e tare ciudat. A fost fabricată special pentru mine, dar tot mi-a luat în jur de vreo trei săptămâni să-mi dau seama cum să mă așez pe un scaun.

Cum reușești să te așezi pe ceva atunci când ești în armură?

E nevoie de cât mai multe mâini suplimentare de care dispui! Există o apărătoare de gât pe care trebuie s-o dai jos pentru a putea să-ți miști corpul. Nu pot să-mi imaginez cum făceau asta cavalerii din perioada medievală atunci când trebuiau să poarte armuri de oțel – cred că ale noastre sunt mult mai ușoare decât ar fi fost ale lor. Dar chiar și așa, am fost o sursă bogată de comedie pentru colegii din distribuție, pentru că majoritatea dintre ei purtau rochii foarte lungi și diafane pentru mare parte din perioada filmărilor.  

Ce fel de bărbat este Ser Criston?

Aș spune că, din punct de vedere moral, este un bărbat cu intenții bune, dar, în mod inevitabil, circumstanțele ajung să-i schimbe poziția morală. Clar nu cred că are mari ambiții la început – totul se întâmplă de fapt accidental și apoi încetul cu încetul, atunci când este expus la genul ăla de putere și de jocuri care sunt jucate pe parcursul serialului, începe să își dezvolte ambiția. Practic începe să vadă lucrurile mai clar.

Ce ai simțit atunci când ai aflat că ai primit un rol atât de important în House of the Dragon?

Păi, evident, eram de dinainte un mare fan Game of Thrones. Văzusem tot serialul și mi s-a părut incredibil, l-am adorat. Dar nu am avut acces la scenariile din House of the Dragon până când nu mi s-a oferit rolul, așa că nu știam nimic dincolo de ce îmi spuseseră Miguel Sapochnik și Ryan Condal pe Zoom despre viitorul lui Ser Criston Cole. Apoi am avut ocazia de a citi scenariile și mi s-au părut uimitoare.

Cum a fost prima zi de filmare?

În prima zi, filmam pe această insulă incredibilă, accesibilă doar cu barca sau cu mașina, în funcție de momentul zilei în care vrei să ajungi acolo. Ne ascundeau pentru că unii oameni aflaseră că filmăm acolo. Așa că într-un fel am avut impresia că eram un agent MI5. Am ajuns să-mi dau seama cât de mult le pasă oamenilor de proiectul ăsta. Și asta a fost prima zi de filmare – aveam un nivel maxim de emoții pe care-l poate avea cineva.

Cum te-ai pregătit pentru rol?

Am citit despre istoria regatului din Dorne și am aflat că erau priviți cumva aproape la fel ca modul în care irlandezii erau văzuți de englezi. Locuitorii din Dorne sunt discutați în termeni peiorativi de oamenii din Westeros. Eu vin de acolo, par să fiu din Dorne, dar nu m-am născut acolo, așa că nu vorbesc cu accentul specific din Dorne. Mi se pare că Ser Criston Cole e cu siguranță privit de sus de personaje precum Daemon și alți oameni care provin din familii bogate din Westeros.

Ne poți spune ceva care să ne dea o idee legată de amploarea filmărilor la House of the Dragon?

Amploarea era de dimensiunea unui oraș. M-am simțit ca și cum eram la Glastonbury. A fost ceva suprarealist – nu-ți vine să crezi ce amploare are. E o echipă gigantică, o distribuție numeroasă… care nu seamănă cu niciun alt proiect la care am participat până acum, dar în același timp și cei mai grozavi oameni cu care am lucrat.

Fabien Frankel a fost inclus pe lista „Top zece britanici de urmărit” publicată de Variety în 2021. Cel mai recent, Fabien a apărut în rolul Dominique Renelleau în seria creată de Tom Shankland The Serpent (2021) pentru BBC și Netflix. În urma lansării, The Serpent a devenit rapid cel mai urmărit show pe BBC iPlayer de la Normal People încoace; a avut parte de 31 de milioane de spectatori de când a fost difuzată pe 1 ianuarie 2021.

Creditele din televiziune ale lui Fabien includ și NYPD Blue (2019), unde l-a jucat pe Theo Sipowicz.

În film, Fabien poate fi văzut alături de Emilia Clarke și Henry Golding în comedia romantică de succes Last Christmas (2019) și joacă în comedia Venice at Dawn (2022).

 

Exploreaza subiecte similare:

Fabien Frankel, House of the Dragon

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells