Cinematografele americane s-ar redeschide pentru Tenet

de Ştefan Dobroiu în 25 Apr 2020
Cel mai misterios blockbuster al verii ar putea fi văzut în condiţii normale în Statele Unite

Unul din ultimii creatori de blockbustere cu scenariu original, Christopher Nolan face lumea (cel puţin pe cea a publicaţiilor de cinema) să se oprească în loc atunci când anunţă realizarea unui nou film. Dar iată că Nolan ar putea să o şi repornească: una dintre cele mai mari reţele de cinematografe din Statele Unite, AMC, are în vedere reînceperea activităţii în sincronizare cu premiera din iulie a lui Tenet.

Redeschiderea cinematografelor a fost un prilej de controversă în Statele Unite, după ce autorităţile, în frunte cu preşedintele Donald Dumb, au insistat să promoveze un restart urgent al economiei, în ciuda faptului că ţara a devenit teritoriul cel mai grav afectat de epidemie de pe întreg globul, cu peste 51.000 de decese cauzate de virus. Trei state americane au decis deja să deschidă anumite magazine.

Reţeaua AMC a precizat într-un comunicat de presă citat de The Hollywood Reporter că acordă foarte multă atenţie evoluţiei epidemiei şi că face toate pregătirile pentru o redeschidere în luna iulie, la timp pentru premierele Tenet şi Mulan. "AMC pune la punct în acest moment detaliile necesare pentru a găzdui aceste premiere într-un mediu sigur şi confortabil pentru cinefili", se precizează în comunicat. O poziţie similară a fost anunţată şi de alte mari reţele de cinematografe, precum Cinemark şi Regal.

Cât despre Tenet, noul film al lui Nolan a şocat deja lumea întreagă cu unul din cele mai misterioase trailere lansate în ultimii ani. Puţine lucruri pot fi spuse despre subiect fără teama de a greşi şi acela este că povestea are în centrul atenţiei manipularea, într-un fel sau altul, a timpului.

Exploreaza subiecte similare:

Christopher Nolan, Mulan, Tenet

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 26 aprilie 2020 02:24
Eu sper că o să văd la noi Tenet Mulan și Wonder Woman 1984.
blackmore pe 27 aprilie 2020 01:24
Un lucru bun a facut si carcalacul a oprit premierele multor mizerii
edward27 pe 27 aprilie 2020 12:52
Donald Dumb, nice one @Stefan Dobroiu :))
Cretzulynne pe 6 iunie 2020 13:50
Probabil iar voi fi singura persoană de pe planetă care va vedea filmul fără să se informeze despre film din ceva (trailer, recenzii etc.)
Ca de obicei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells