Captain America: The Winter Soldier rămâne campion la box office

de Cristina Grigore în 15 Apr 2014
Rio 2 se mulțumește cu locul secund, la încasări de aproape 40 de milioane de dolari

Pentru a doua săptămână consecutiv, Captain America: The Winter Soldier se menține în fruntea box office-ului american. Încasările ultimului week-end s-au ridicat la 41 de milioane de dolari, ceea ce a dus câștigurile internaționale ale peliculei la 477 de milioane. The Winter Soldier și-a recuperat bugetul de producție (170 de milioane) încă din primele zile de proiecție în cinematografele de pe întreg Globul și a depășit încasările globale ale primei părți a francizei (370 de milioane de dolari).

În topul încasărilor a debutat, pe locul doi, Rio 2, ce a strâns din vânzarea biletelor pe teritoriul nord-american 39,3 milioane de dolari. Sequel-ul a egalat astfel performanța la box office a primei părți, însă nu a întrunit așteptările producătorilor, care estimaseră încasări de aproximativ 45 de milioane de dolari și un prim loc în clasament. Cu toate acestea, animația și-a recuperat costurile de producție (103 milioane), grație încasărilor de pe piața internațională (164,2 milioane).

Pe locul trei debutează Oculus, un horror ce a costat doar 5 milioane de dolari și câștigat deja 12 milioane în primul său week-end pe marile ecrane. Filmul, în regia lui Mike Flanagan, a primit o mulțime de comentarii pozitive din partea criticilor și are un tomatometru de 83 de procente.

Ultima intrare nouă a sfârșitului de săptămână este Draft Day. Drama sportivă cu Kevin Costner în rol central, s-a poziționat pe locul patru cu 9,8 milioane de dolari. Divergent a coborât pe locul cinci în top, cu 7,5 milioane de dolari încasări.

Între timp, noul film al lui Nicolas Cage, Joe, nu a avut o evoluție satisfăcătoare. Filmul a încasat din cele 48 de cinematografe în care a fost lansat puțin peste 100.000 de dolari, în ciuda cronicilor pozitive și a unui indice al interesului publicului și al criticilor pe RottenTomates.com de peste 80 de procente.  

Exploreaza subiecte similare:

Captain America: The Winter Soldier, Rio 2, Oculus, Draft Day, Divergent, Joe

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 15 aprilie 2014 10:39
ma bucur pentru evolutia lui captain america the winter soldier......
AndreBlack pe 15 aprilie 2014 11:02
Este superb The Winter Soldier . Este mult mai bun decat primul film . Nu ma asteptam ca Rio 2 sa aiba asa incasari 'mici' , dar e bine si asa .
alex_il_fenomeno pe 10 octombrie 2014 00:59
A fost foarte asteptat, era si normal sa ramana lider cateva saptamani.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells