Adevărata poveste a lui Keanu Reeves

de Gloria Sauciuc în 25 Mar 2017
Tristețea băiatului bun al Hollywood-ului

Săptămâna trecută știrea că Matrix se reface era pe buzele tuturor cinefililor ca și indignarea că tocmai Keanu Reeves nu se va afla în distribuție.  Pe de altă parte, John Wick 2 rulează încă în cinematografele noastre, așa încât ce moment mai bun să scriem despre acest băiat frumos și trist al Hollywood-ului, cu o poveste de viață pe care unii o știu iar alții poate că nu, dar care pe toți, deopotrivă, îi impresionează.

Acum aproape optsprezece ani, în 1999, SF-ul The Matrix, un film care schimba aproape complet genul său, avea premiera în sălile de cinema. După încasări uluitoare de 463 de milioane de dolari la box-office și după ce era nominalizat - și câștiga - patru premii Oscar, filmul confirma personalitatea actorului din rolul protagonistului - Keanu Reeves. Însă, spre deosebire de povestea din film, cu un oarecare happy-end, viața lui Reeves nu a fost la fel de fericită.

Aflat acum la 52 de ani, Reeves a trecut prin momente tragice care i-ar fi dărâmat pe alții. Keanu în schimb a mers mai departe. Iată povestea adevărată a actorului, via movieplot.com, împreună cu câteva dintre motivele pentru care este o persoană mai grozavă decât orice personaj pe care l-a jucat...

Tatăl său a părăsit familia pe când Keanu era mic

Pe când viitorul actor avea numai trei ani, tatăl i-a părăsit. După divorțul părinților, micul Reeves urma să se mute din oraș în oraș. Din această cauză, schimba mereu școala. În plus, se lupta cu dislexia, fiindu-i mai greu să învețe. În cele din urmă a terminat liceul fără să își dea diploma, deși este pasionat de citit.

A fost înconjurat de decese premature

În 1993, murea - la numai 23 de ani - River Phoenix, cel mai bun prieten al lui Keanu Reeves. Cauza era o supradoză de droguri. Într-un interviu, Reeves îl caracteriza pe Phoenix: „Era un om și un actor remarcabil. Ne înțelegeam foarte bine, și îmi este dor de el. Mi-aduc aminte de el adesea...”

În 1998, Keanu a întâlnit-o pe Jennifer Syme. Cei doi s-au îndrăgostit și, în 1999, Syme era însărcinată. Totuși, în luna a opta, copilul s-a născut mort iar cuplul s-a destrămat. La puțin peste un an, Syme însăși murea într-un accident rutier. Reeves declara pentru Parade Magazine în 2006: „Tristețea își schimbă forma, dar nu se termină niciodată...” O lecție pe care o învățase din propria experiență. Cu toate astea, a mers mai departe!

Într-adevăr, Reeves a înfruntat moartea celor dragi și mai mult a reușit să aibă succes ca star al unui film precum The Matrix. În loc să se complacă în durere și suferință, Keanu nu a învinuit pe nimeni. A încercat în schimb să facă, puțin câte puțin, lumea din jur mai bună.

Nu îi pasă de bani

Keanu Reeves este generos. Se știe în Hollywood că i-a răsplătit mereu pe cei care l-au ajutat în proiectele sale. Deși majoritatea actorilor îi recompensează pe colegii din echipele de filmare, se știe că Reeves a dat, după succesul lui Matrix și al sequel-urilor sale, circa 80 de milioane de dolari din încasările de 114 milioane către colegii de la efecte speciale și machiaj. De asemenea, a renunțat benevol la o parte din drepturile sale după filme ca The Replacements și The Devil's Advocate pentru ca actori ca Gene Hackman și Al Pacino să poată fi bine recompensați fără ca să fie depășit bugetul.

Este un filantrop

Iată câteva relatări de la aceia care au cunoscut bunăvoința lui Reeves. Acum câțiva ani, cineva care comenta laudativ atitudinea actorului. Când a lucrat pentru platoul lui the Matrix, traversa probleme personale și Keanu i-a dat o primă de Crăciun de 20.000 de dolari ca să îl ajute. De asemenea, se știe că era unul dintre aceia care dorea să știe pe fiecare pe nume, care spunea „Bună!” cu drag, și vorbea tuturor ca unor egali, deși era vorba de muncitori care construiau decoruri. Niciodată nimeni nu a zis despre Keanu că ar fi un ticălos, din contra, toți îl descriu ca pe băiatul bun al Hollywood-ului...”

Despre bani actorul declara simplu: „Banii sunt ultimul lucru care mă interesează. Cu ceea ce am deja, aș putea trăi bine următoarele secole”.

Este cu adevărat respectuos

Iată câteva motive. Mai întâi, deși are o avere de peste 100 de milioane de dolari, merge cu metroul ca un om obișnuit. Poate că are înclinații ecologice, dar poate că doar vrea să trăiască într-un stil obișnuit. Oricum, este cu picioarele pe pământ. Apoi, renunță la locul din metrou, oferindu-i unei femei care stătea în picioare....

Are simțul umorului

În timpul unui interviu, Keanu Reeves a dat dovadă de spontaneitate și de simțul umorului. Întrebat cum vede supranumele (nu neapărat laudativ) de Keanu cel trist (Sad Keanu), a răspuns: „Eu l-am cunoscut primul pe Keanu cel trist, și mi s-a părut amuzant!”

Are grijă de propria familie

După ce propria soră, Kim, a fost diagnosticată cu leucemie, Keanu i-a fost alături. Timp de zece ani, cât tânăra a fost bolnavă, Reeves a făcut donații către instituții de sănătate. A creat și o fundație, pe care a evitat s-o numească după sine, dar a și susținut pe altele cunoscute deja: Stand Up to Cancer și SickKids Foundation.

Are o definiție a fericirii ce arată că e o persoană cu picioarele pe pământ

Întrebat în 1995 cum ar defini fericirea, Reeves a răspuns într-o declarație: „Să stau în pat cu iubita, să merg pe bicicletă, să fac sportul preferat sau să petrec timp cu prietenii, să fac conversație, să învăț, pământul, praful, timp cu prietenii, un vin cu familia, mâncare bună, lucruri bune, energie, pasiune și dragoste de viață. Îmi place în deșert, în aer liber, în natură, într-un copac sau chiar în praf, alături de familia mea, alături de surorile mele”.

O definiție cu adevărat frumoasă a fericirii, mai ales de la un om pe atunci de 30 de ani. Ca o concluzie la bunele și relele din viața lui, Reeves spune: „Este ușor să fii cu picioarele pe pământ. Pământul e aproape. Și pășim zilnic pe el”.

Exploreaza subiecte similare:

John Wick: Chapter 2, The Matrix, Gene Hackman, Al PAcino, Jennifer Syme, The Replacements, The Devil's Advocate

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells