5 motive pentru care aşteptăm Doctor Strange

de Ştefan Dobroiu în 29 Sep 2016
Premiera din noiembrie deschide poarta puterilor mistice în universul Marvel

Ieri a fost lansat un nou teaser trailer pentru Doctor Strange (îl poţi vedea mai jos), unul dintre cele mai aşteptate filme ale toamnei. Teaserul are doar un minut, dar este doldora de noi imagini din film şi îşi îndeplineşte misiunea la marele fix: creşte aşteptările publicului. Iată mai jos principalele cinci motive pentru care noi aşteptăm Doctor Strange.

Benedict Cumberbatch
Este unul dintre cei mai populari actori ai momentului, iar fanii de-abia aşteaptă să vadă cum îl va interpreta britanicul pe egocentricul Doctor Strange. Cumberbatch are deja experienţă cu un personaj vestit pentru caracterul dificil, Sherlock Holmes, dar asta nu înseamnă că sarcina de a-l interpreta pe arogantul doctor va fi una mai uşoară. Învăluit într-unul din cele mai exagerate costume din universul Marvel şi ajutat de efecte speciale aproape în fiecare cadru, Doctor Strange este poate cel mai dificil rol din întregul univers cinematografic Marvel. Stă pe umerii lui Cumberbatch să găsească doza exactă de aroganţă, umor şi şarm pentru a-şi asigura simpatia publicului. Nu de alta, dar vom petrece mult timp la cinema cu Doctor Strange: recent a fost confirmată apariţia sa în viitoarele filme Avengers, iar debutul său din 4 noiembrie are toate şansele să fie urmat de continuări cu aventurile personale ale magicianului.

Ochiul lui Agamotto
Mai este cineva care nu se întreabă când vor apărea ultimele două Pietre ale Infinitului (detalii despre inestimabilele artefacte aici)? Fanii universului cinematografic Marvel ştiu deja că acestea trebuie să se reunească în posesia lui Thanos (Josh Brolin) cândva înainte de Avengers: Infinity War, când titanul foloseşte mănuşa încrustată cu cele şase giuvaeruri pentru a deveni atotputernic şi provoca haos în univers. Ei bine, imaginile din trailere şi declaraţii ale echipei sugerează că una dintre aceste pietre, Piatra Sufletului, de culoare verde deschis, se află în amuleta lui Doctor Strange, Ochiul lui Agamotto. Cum o foloseşte eroul vom vedea la premieră.

Un villain incitant
Una dintre cele mai mari probleme de concepţie ale universului Marvel, antagoniştii neconvingători sau prea similari cu eroul, ar putea fi rezolvată în Doctor Strange. De identitatea oponentului s-au legat nenumărate zvonuri încă de când s-a dat undă verde filmului: iniţial am aflat că villain-ul este Baron Mordo, interpretat de Chiwetel Ejiofor, iar ulterior a fost confirmat şi Mads Mikkelsen în cel al lui Kaelicius, al cărui machiaj lasă impresia că s-a uitat pe gaura cheii într-o încăpere în care a avut loc o explozie. O alegere perfectă pentru rol, Mikkelsen are parte şi de unul dintre cele mai amuzante schimburi de replici din filmele Marvel (în teaserul de mai jos) şi s-ar putea dovedi o adevărată încântare la premiera din 4 noiembrie. Dar noi informaţii arată că lucrurile vor fi mult mai complicate în film şi că în spatele celor doi antagonişti deja menţionaţi s-ar afla Dormammu, tiranul unei alte dimensiuni a universului şi posibil oponent al mai multor supereroi Marvel în viitoarele filme.

Efectele speciale
"Răzbunătorii protejează lumea de pericole fizice, noi o păzim de ameninţări mistice", spune un acolit al Celui străvechi (Tilda Swinton). Acest aspect al filmului face ca efectele speciale create de echipa regizorului Scott Derrickson să fie unele dintre cele mai elaborate din filmele Marvel. Dacă producţiile anterioare erau limitate de fragilele lor convenţii realiste, în Doctor Strange nu mai există nicio oprelişte sau acestea ţin exclusiv de imaginaţia creatorilor de efecte. Din punct de vedere vizual Doctor Strange ar putea fi cel mai spectaculos film lansat în ultima vreme în cinematografe, continuând explorarea altor dimensiuni începută în Ant-Man.

Efectul asupra universului Marvel
Cum am spus mai sus, Doctor Strange este un personaj ce va avea o lungă carieră în filmele Marvel. Abilităţile sale mistice şi noul stil vizual creat pentru a le aduce pe marele ecran au toate şansele să-şi facă apariţia în viitoarele producţii. În acest moment nu este confirmat un sequel direct al premierei din noiembrie, dar filmul va avea cu certitudine continuări, iar Doctor Strange ar putea colabora cu alţi supereroi Marvel în filmele lor de sine-stătătoare.

Exploreaza subiecte similare:

Benedict Cumberbatch, Scott Derrickson, Chiwetel Ejiofor, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Doctor Strange, Josh Brolin

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells