Promiţătorul Joseph Gordon-Levitt

de Ştefan Dobroiu în 17 Feb 2012
Promiţătorul Joseph Gordon-Levitt

Au fost câţiva ani excelenţi pentru Joseph Gordon-Levitt, tânărul actor care azi împlineşte 31 de ani şi care dă dovadă de un fler excelent pentru Hollywood: Gordon-Levitt combină apariţii în blockbustere foarte apreciate precum Inception, cu drame sau filme independente ce-l menţin în vizorul (pozitiv) al criticilor.

După ce a devenit cunoscut cu roluri precum cel al lui Cameron James din 10 Things I Hate About You, actoruş şi-a consolidat reputaţia cu apariţii în câteva filme independente precum Brick, în 2005, sau The Lookout, în 2007. A avut ceva de aşteptat pentru a pătrunde în portofoliul marilor studiouri de la Hollywood, dar după ce este nominalizat la Globul de Aur pentru rol principal într-o comedie pentru (500) Days of Summer, porţile s-au deschis larg: G.I. Joe: The Rise of Cobra poate că nu a fost cea mai fericită alegere, dar anul 2010 a venit cu un rol important în Inception.

Dramedia 50/50, despre un tânăr care află că suferă de cancer şi că şansele sale de supravieţuire sunt doar 50%, îi aduce o nouă nominalizare la Globurile de Aur. Cu toate acestea, 2012 pare să fie anul lui Gordon-Levitt, căci actorul apare în patru filme cu mare potenţial.

În primul rând, o să-l vezi în The Dark Knight Rises, probabil cel mai aşteptat film al acestui an, unde-l interpretează pe John Blake, un poliţist din Gotham City care devine un pion important într-o misiune organizată de comisarul Gordon (Gary Oldman). Având în vedere succesul fenomenal al lui The Dark Knight, ne putem aştepta ca sequelul să depăşească şi el un miliard de dolari încasări în lume.

Joseph Gordon-Levitt are partea leului în Premium Rush, film aşteptat în România în cursul lunii septembrie. Actorul este un tânăr curier din New York care primeşte un plic de la cineva din universitatea Columbia. Un poliţist corupt e disperat să pună mâna pe plic, prin urmare îl urmăreşte pe protagonist (hotărât probabil să livreze plicul la timp) prin tot oraşul. Cu doar o bicicletă drept mijloc de locomoţie şi o simplă cască drept protecţie, va reuşi eroul să scape cu viaţă?

Un SF aşteptat este şi Looper, în care Joseph Gordon-Levitt face echipă cu celebrul Bruce Willis. De fapt, cei doi actori interpretează în acest film despre călătoria în timp, versiuni ale aceluiaşi personaj, aduse în acelaşi timp şi spaţiu de circumstanţe ieşite din comun. Este posibil chiar ca cele două versiuni să încerce să se omoare una pe cealaltă...

Actorul continuă seria de colaborări de succes în Django, noul proiect al lui Quentin Tarantino, programat pentru o lansare internaţională în luna decembrie. Tot în decembrie actorul va avea o premieră cu Lincoln, filmul biografic semnat de Steven Spielberg în care îl interpretează pe Robert Todd Lincoln, unicul din cei patru fii ai preşedintelui american ajuns la maturitate.

Care ţi se pare cel mai interesant rol al lui Joseph Gordon-Levitt?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 17 februarie 2012 11:34
E un actor constant, cu evolutii bune de fiecare data.
wildinthecountry pe 17 februarie 2012 14:45
Joseph Gordon Levitt e un actor talentat si face parte din trilogia fantastica de actori tineri ,pe val si cu o carisma incredibila alaturi de Ryan Gosling si Michael Fassbender
Bayard pe 17 februarie 2012 17:17
Nu o sa ajunga niciodata o mare vedeta.... look-ul este regretabil de vina. Asta e societatea in care traim. E un actor care imi place, a progresat foarte mult de la filmele cu adolescenti.
Bmola pe 18 februarie 2012 16:20
"Nu o sa ajunga niciodata o mare vedeta" :| in comparatie cu cine? e deja mare vedeta
Gebeleizis pe 17 februarie 2012 19:22
Un actor care inca nu si-a demonstrat tot potentialul.
cosmin742000 pe 17 februarie 2012 19:24
La multi ani actorului meu preferat din tanara generatie.
Beatryce pe 17 februarie 2012 23:26
uhuu ..:x
MissBlossom01 pe 18 februarie 2012 15:52
=))
Beatryce pe 18 februarie 2012 22:41
:D
alex_il_fenomeno pe 21 februarie 2012 14:02
face figuri foarte frumoase de fiecare data !
xerses pe 21 februarie 2012 17:37
Mie imi place si m-a convins de fiecare data....
margott pe 7 mai 2012 20:39
A avut o evolutie frumoasa, e un actor talentat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells