Premierele săptămânii 19-25 decembrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 19 Dec 2014
Află ce te aşteaptă în weekend pe ecranele din ţară

Este săptămâna în care se lansează un final de trilogie considerat de mulţi cel mai aşteptat film al anului. Oferta cinematografelor plusează cu o mega-producţie bollywoodiană ajunsă în doar o lună al patrulea cel mai popular film din istoria cinema-ului indian, dar şi o dramă franceză proiectată în competiţia festivalului de la Cannes.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri
Este încununarea a 15 ani petrecuţi de Peter Jackson în Pământul de Mijloc şi o nouă dovadă că regizorul şi echipa sa reuşesc să aducă pe ecran cele mai noi şi spectaculoase efecte speciale. Chiar dacă ridică din nou întrebarea de ce a fost nevoie de trei filme pentru a ecraniza subţirelul fantasy al lui Tolkien, blockbusterul nu plictiseşte nicio clipă cu gigantica desfăşurare de forţe ce poate fi văzută şi pe unicul ecran IMAX din ţară. După ce Smaug este stârnit din sălaşul său din străfundurile Muntelui Singuratic, dragonul atacă oraşul de pe lac. În acelaşi timp, Thorin devine obsedat de comoara din munte, fiind gata să renunţe la tovarăşi şi onoare pentru ea. Doar că o cumplită ameninţare îi va face pe oameni, gnomi şi elfi să uite de disensiunile lor şi să se alieze pentru a nu lăsa întunericul să le cuprindă ţinutul magic. Toate laudele pentru traducerea în limba română a dialogurilor din film, cu un parfum arhaic foarte inspirat.

Happy New Year
Shah Rukh Khan şi Deepika Padukone sunt poate cel mai în vogă cuplu de la Bollywood, iar Happy New Year îi accesorizează cu alţi actori populari, multă acţiune, gaguri şi numere de dans pentru a spune povestea unei spectaculoase răzbunări şi a unui jaf imposibil. Filmul se apropie mai degrabă de farsă şi are o mulţime de influenţe foarte diferite (Benny Hill şi Moulin Rouge!, de exemplu) şi poate fi foarte distractiv atâta vreme cât nu-l iei nicio clipă în serios şi îi ignori desele răzvrătiri împotriva realismului. Lansat la sfârşitul lui octombrie, Happy New Year a devenit evenimentul bollywoodian al anului şi ne bucurăm că distribuitorul BML Movie Entertainment l-a adus atât de repede pe marile noastre ecrane.

The Search/Căutarea
Cunoscut până acum câţiva ani pentru parodii, Michel Hazanavicius a devenit o celebritate mondială datorită lui The Artist. The Search este noua sa încercare cinematografică, o dramă care ne poartă în Cecenia în 1999. Atacurile soldaţilor ruşi îi lasă orfani pe un băieţel cecen şi pe sora lui, iar cei doi vor fi despărţiţi de tulburile evenimente din oraşul lor. Începe astfel o căutare pentru reîntregirea familiei lovite de soartă.

Exploreaza subiecte similare:

The Hobbit: The Battle of the Five Armies, The Search, Happy New Year

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
chrismechris pe 19 decembrie 2014 16:36
La The Hobbit sigur ajung. Si The Search pare interesant.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells