Premierele săptămânii 14-20 decembrie 2012

de Ștefan Dobroiu în 14 Dec 2012
Premierele săptămânii 14-20 decembrie 2012

Nu încape nicio îndoială că spre Pământul de Mijloc se vor duce banii încasați în acest weekend de către cinematografe, dar pentru cei care nu vor să cunoască 13 pitici, celelalte premiere oferă alternative diferite, Keira Knightley în rolul Annei Karenina și Victoria Cociaș și Constantin Cojocaru în cele ale soților Elena și Nicolae Ceaușescu. Află din materialul de mai jos ce-ți recomandăm noi în acest weekend la cinema și consultă programul proiecțiilor, pentru a vedea cum strecori o vizită în fața marelui ecran în programul tău de weekend.

Hobbitul: O călătorie neaşteptată
Dacă nu ți-ai făcut deja rezervare la vreunul din multele cinematografe în care se proiectează prima parte din noua trilogie a lui Peter Jackson, probabil că în weekend o să ieși la cafea cu Anna Karenina: am auzit că imensa majoritate a locurilor disponibile au fost rezervate încă din timpul săptămânii. Dacă ești curajos, fă cum am făcut noi la o avanpremieră Transformers, când nu mai era niciun bilet, dar cu o jumătate de oră înainte de proiecție, când toate rezervările au fost anulate, s-au eliberat ca prin minune 10-15 dintre cele mai bune locuri din sală! Cu siguranță se va întâmpla asta și în cazul lui The Hobbit, prin urmare îți urăm noroc la... sincronizare. Nu mai e nevoie să-ți spunem cine știe despre acest atât de așteptat film al iernii. Noi l-am văzut marți, ne-a plăcut chiar mult și ți-am spus AICI toate detaliile despre experiența cinematografică The Hobbit. Atenție, dacă ajungi în fața ecranului IMAX în acest weekend, proiecția va fi precedată de nouă minute din Into Darkness, regizat de J.J. Abrams.

Anna Karenina
Nu am tresăltat de fericire când am auzit că Joe Wright a ales-o pe Keira Knightley în rolul titular al noii sale ecranizări după romanul lui Lev Tolstoi, dar am avut toată încrederea, după Remușcare și Mândrie și prejudecată, că regizorul va face alegerile corecte pentru ca incursiunea sa în Rusia celei de-a doua jumătăți a secolului 19 va fi în același timp fidelă și inovatoare. Povestea ți-e cu siguranță familiară și știi că filmul tratează nu doar extraordinara putere a dragostei, ci și imensa povară a convențiilor sociale. Îți mai spunem doar că în rolul lui Karenin, soțul Annei, îl poți vedea pe popularul Jude Law, în timp ce ofițerul Vronski este interpretat de Aaron Taylor-Johnson. Stai liniștit, dacă nu ți-l imaginai pe pirpiriul interpret al lui Kick-Ass în rolul unui bărbat cuceritor și galant, află că actorul s-a schimbat destul de mult în ultimii ani.

Trei zile până la Crăciun
Radu Gabrea pornește de la informațiile culese de Grigore Cartianu despre toate activitățile soților Ceaușescu din ultimele lor trei zile de viață, de la fuga de pe acoperișul Comitetului Central la sfârșitul lor în fața plutonului de execuție în ziua de Crăciun a anului 1989. Rezultatul eforturilor lui Gabrea este unul... ciudat, pentru că regizorul a ales să nu facă un documentar, ci o docudramă, cu actorii Victoria Cociaș și Constantin Cojocaru în rolurile dictatorilor. La nivel de informație, filmul este o comoară și cu siguranță o să-ți dea de gândit, dar la nivel de concepție și interpretare se putea mult mai bine, filmul suferind imens din cauza unui buget minimal. În orice caz, e de văzut, pentru că sigur știi la fel de puțin ca și noi despre firul vieții lui Ceaușescu în acest moment atât de încercat al istoriei noastre.

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 14 decembrie 2012 10:51
Hobbitul
jeorge pe 15 decembrie 2012 01:21
am fost l-am vazut mi-a placut...nu ai ce zice...cand vezi o capodopera in fata ta ramai fara cuvinte. MERGETI SI CONVINGETI-VA!!!!
Skynet.Zbenga pe 15 decembrie 2012 23:27
corect
Razvan600 pe 14 decembrie 2012 10:53
The Hobbit
aavramescu23 pe 14 decembrie 2012 11:09
Doar The hobbit. Saptamana viitoare Life of Pi si in ultima saptamana Jack Reacher.
cosmin742000 pe 14 decembrie 2012 12:00
Ha ha ha ha , adica presupunand ca as avea 3 cinematografe in oras (doar unul exista si oricum nu difuzeaza premiere pe tara ,asta daca nu din cauza frigului din sala orice film ti se pare premiera) oferta la premiere de saptamana asta ar fi alcatutita dintr-un film grooooooooooooooooaznic de plictisitor , altul cu un subiect ecranizat de catraliarde de ori , si niciuna dintre ecranizari nu s-au ridicat la 5% din valoarea celor rusesti , si un film ecranizare de Radu Gabrea dupa o carte de ha ha ha ha ha Cartianu. Sa inteleg ca Gavrea satul sa nu ineleaga nimic din romanele lui Eginald Schlattner (lucru care nu e o rusine , pt ca nici autorul lor nu intelege nimic din ce scrie sau mazgaleste) a trecut la compunerile de clasa 1 ale lui mos cartof Gregoar Ecrivan :)))))))))))))))))))))
Ovidiu239 pe 14 decembrie 2012 12:38
Hobbitul clar, astept de mult timp filmul asta
Crynick pe 14 decembrie 2012 12:43
hobbitul poate fi la fel de prost ca LOTR
cosmin742000 pe 14 decembrie 2012 15:00
ei poate :))
snooper pe 16 decembrie 2012 11:53
http://ro.wikipedia.org/wiki/Troll
Bayard pe 14 decembrie 2012 13:55
Nu am mai citit nimic din ce era scris dupa Hobbitul :))
rizea.alex70 pe 14 decembrie 2012 15:38
Toate trei filmele sunt interesante,dar cel mai bun ramane The Hobbit.Personal voi viziona toate filmele.
Manusa pe 14 decembrie 2012 18:36
Fara doar si poate The Hobbit este cel mai bun film dintre acestea. Eu unul am fost sa vad Hobbitul in aceasta dupa-amiaza si am fost impresionat. Va recomand sa il vedeti, merita fiecare banut....
leighfun pe 14 decembrie 2012 18:58
de-abia astept sa vad the hobbit,in sfarsit e o perioada in cinematografe cand ai la ce sa te duci
Macabru pe 14 decembrie 2012 19:40
Nu mai exista niciun dubiu ca asteptam cu totii The Hobbit ! Un candidat clar al Oscarului.
Fourleaf22 pe 14 decembrie 2012 20:58
Hobbit nu a dezamagit! Chiar ma astept sa fie doar ok, dar a mentinut atmosfera din LOTR si parca am zambit in interior pe toata durata filmului : ))
bloodthirst pe 16 decembrie 2012 19:23
Peisajele extraordinare,coloana sonora si efectile speciale demne de toata lauda...
agb87 pe 21 decembrie 2012 14:39
Nu-s fan LOTR. Nu mi-ar fi placut nici The Hobbit sau Piticul mai pe romaneste, daca nu-l vedeam 3D. Acum sincer nu ma pot gandi la un singur film 3d pe care l-as recomanda in detrimentul Piticului...
alex_il_fenomeno pe 4 ianuarie 2013 18:48
Clar Hobbitul, desi nici Anna Karenina nu se prezinta rau.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells