IPIFF ajunge în 2015 la ediţia a X-a

de Cinemagia în 26 Nov 2015
Între 17-19 decembrie, la Cinemateca Eforie cele mai noi premiere Indie ale producătorilor de film independenți

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România-Patronatul Societăţilor de Producţie din Cinematografie şi Televiziune cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Arhivei Naționale de Film – Cinemateca Română organizează între 17-19 decembrie 2015 cea de-a zecea ediție a IPIFF-Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independeţi.

Timp de trei zile cinefilii din București vor avea ocazia să vizioneze la Cinemateca Eforie cele mai noi premiere Indie ale producătorilor de film independenți, filme de lung și scurtmetraj (producții Indie fără sprijin financiar din partea CNC), precum și o serie de scurtmetraje ale școlilor de Film.

Încă de la prima ediție din 2006, IPIFF a urmărit promovarea filmului românesc și a identității și personalității producătorului de film.
IPIFF abordează astfel fenomenul cinematografic mutând accentul pe un element mai puțin discutat în mod obișnuit, dar absolut esențial – producția de film și oamenii angrenați în această meserie. Astfel, la fiecare ediție, la majoritatea producțiilor prezentate au urcat pe scenă și producătorii filmelor, alături de regizor și actori.

IPIFF a fost organizat la început în Constanța, Mamaia, iar apoi în București. Începând cu ediția din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Târgu Jiu, festivalul și-a propus să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul și susținătorul producțiilor Indie, a producătorilor de film cu adevărat independenți.

Cu această ediție aniversară, festivalul revine la București și prezintă spectatorilor cele mai importante producții românești independente din anul ce tocmai se apropie de final.

De-a lungul celor 10 ediții, IPIFF a premiat numeroase filme, productori și regizori. Printre peliculele și regizorii premiați se număra: 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (r. Cristian Mungiu), Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (r. Catalin Mitulescu), A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu), Marilena de la P7 (r. Cristian Nemescu), Podul de flori (r. Thomas Ciulei), Restul e tăcere (r. Nae Caranfil), Aurora (r. Cristi Puiu), Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Serban), Websitestory (r. Dan Chişu), Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti (r. Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile, Andrei Georgescu).

IPIFF este o competiție a producătorilor decisă în final de ei înșiși, o probă a onestității și a bunului simț, a camaraderiei, a simțului de breaslă, o provocare pentru găsirea de mijloace de a readuce spectatorul în sala de cinema, la filmul românesc.
IPIFF – Locul de întâlnire al filmelor Indie.

Pentru Trofeele IPIFF 2015 vor concura următoarele filme de lung metraj: Alt Love Building (r. Iulia Rugină), Autoportretul unei fete cuminţi (r. Ana Lungu), Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase), Bucureşti NonStop (r. Dan Chisu), Aliyah DaDa (r. Oana Giurgiu), Bucureşti, unde eşti? (r. Vlad Petri) și Paşaport de Germania (r. Răzvan Georgescu). Un al 8-lea film va fi confirmat la începutul lunii decembrie. La aceste filme se adaugă și o selecție de scurt metraje Indie, precum și o selecție de filme produse de școlile de Film.

Detalii pe site-ul www.ipiff.ro

Exploreaza subiecte similare:

4 luni 3 săptămâni şi 2 zile, cristian mungiu, Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, Catalin Mitulescu, A fost sau n-a fost?, Corneliu Porumboiu, Marilena de la P7, Cristian Nemescu, Podul de flori, Thomas Ciulei, Restul e tăcere, Nae Caranfil, Aurora, Cristi Puiu, Eu când vreau să fluier fluier, Florin Serban, WebSiteStory, Dan Chisu, Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile, Andrei Georgescu, Alt Love Building, Iulia Rugină, Autoportretul unei fete cuminţi, Ana Lungu, Lumea e a mea, Nicolae Constantin Tănase, Bucureşti NonStop, Aliyah DaDa, Oana Giurgiu, Bucureşti unde eşti?, Vlad Petri, Paşaport de Germania, Răzvan Georgescu

Alte știri din cinema

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Garfield – Un film care reușește să capteze esența benzii desenate originale

O alegere excelentă pentru o după-amiază relaxantă în familie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 26 noiembrie 2015 22:39
Ar merita chiar mai mult promovat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells