Hollywood-ul rămâne fără idei, spune regizorul lui Thor: Ragnarok

de Cristina Grigore în 12 Sep 2018
Taika Waititi este de părere că situaţia are şi o parte bună – face loc diversităţii

Regizorul lui Thor: Ragnarok şi Hunt for Wilderpeople, Taika Waititi, a remarcat una dintre problemele actuale ale producţiei de film de la Hollywood – epuizarea surselor de inspiraţie. În masterclass-ul susţinut în cadrul Festivalului de Film de la Toronto, cineastul a mai spus şi că acest lucru este unul benefic, căci lasă loc diversităţii.

„Ne aflăm într-o situaţie cu adevărat interesantă acum – Hollywood-ul rămane fără idei. Se agaţă de poveşti şi de surse de inspiraţie şi încotro credeţi că îşi îndreaptă atenţia? Către nativii americani, către alte etnii, către Coreea, către Japonia, caută inspiraţie oriunde în afara Americii pentru filme pe care le poate reface şi lucruri ce sunt în afara ariei proprii de confort, pentru că aici se află lucrurile deosebite”, a spus cineastul, citat de Indiewire.com.

Pentru Waititi, blockbuster-ul Thor: Ragnarok a fost un element propulsator. Popularitatea sa în Cetatea Filmului a atras atenţia şi asupra altor proiecte din orarul său de lucru. După Hunt for Wilderpeople, foarte apreciat de critici, regizorul pregăteşte comedia-dramă de război Jojo Rabbit, despre un tănăr admirator al nazismului, care descoperă că mama sa adăposteşte în casă un evreu. Waititi joacă în film rolul lui Hitler.

Exploreaza subiecte similare:

Thor: Ragnarok, Hunt for the Wilderpeople, Taika Waititi

Alte știri din cinema

Iată trailerul oficial pentru seria fantasy Shadow and Bone!

Într-o lume tăiată în două de o barieră compactă de întuneric veșnic, în care creaturi supranaturale se hrănesc cu carnea oamenilor, o tânără femeie-soldat decoperă o forță care ar putea ajuta

Wesley Snipes își face propriul film Blade, după ce a pierdut rolul faimosului vânător de vampiri

Noul său film de acțiune „va da clasă tuturor filmelor din seria Blade...”

James Franco ajunge la o înțelegere cu două foste eleve care l-au acuzat de abuz sexual

Franco „a îndepărtat îmbrăcămintea de protecție de pe eleve înainte de a simula sexul oral într-o scenă de orgie”...

Dacopaţi, păzea: parodia Secretul lui Zorilo, în pregătire

Luptele dintre daci şi romani arată altfel în comedia ce se va lansa la sfârşitul anului

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 12 septembrie 2018 13:27
Cică ”Hollywood-ul rămane fără idei”!?!?!?... Ăștia de la Hollywood fie sunt idioți toți, fie ne iau pe noi ceilalți drept idioți! Și mă explic: în condițiile în care pe piață sunt ”n” cărți super-interesante al căror subiect poate fi transformat în film, este total absurd să vii și să susții o asemenea inepție.
Cretzulynne pe 12 septembrie 2018 22:11
În Ro. este plauzibil! Însăși Mirodoni a afirmat că nu se citesc cărți și scenarii în căutarea subiectelor bune pentru ecranizare...
spartacus pe 14 septembrie 2018 10:53
Esti total ”pe dinafară”. Tocmai că ecranizarea cărților este posibilă în special la Hollywood, unde există posibilitățile financiare și tehnice în acest sens, și nicidecum la noi (!?!) unde sistemul ”P.C.R.” (pile-cunoștințe-relații) este încă omniprezent și atotputernic, dovadă scenariile alese anual pentru a primi bani de la stat și care nu reușesc să strângă în sala de cinema 30-50 spectatori la o proiecție. De ce nu îți folosești tu, Cretzulynne, puțin creierul înainte de a vorbi prosti, e gratis??
carmen_angelus_romila pe 12 septembrie 2018 14:36
Este greu de crezut ca producţiade renumitelor studiouri de film de la Hollywood, au termiinat resursele de inspiratie, dar daca este asa, pentru moment, ar trebui reluate unele subiecte remarcabile din trecut...!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells