Cum era sa fie "Ciobanul zburator" un film cu navetisti

de Gloria Sauciuc în 25 Aug 2008
Cum era sa fie "Ciobanul zburator" un film cu navetisti

"Ciobanul zburator", documentarul de 26 de minute despre niste ciobani care zboara cu deltaplanul, castigatorul unei mentiuni speciale la Locarno, anul acesta, in cadrul sectiunii "Leoparzii de maine", ar fi trebuit initial sa fie un film despre navetisti. Echipa de patru romani inscrisa in workshopul Aristoteles avea in plan sa faca initial un documentar despre oamenii care faceau naveta dinspre diferite sate adiacente Sibiului.

In ziua in care au facut prospectia pentru film, au vazut niste oameni zburand cu deltaplanele, au mers spre ei ca sa-i cunoasca, si au dat peste o stana plina cu ciobani.

"Acestia erau in vale si cei cu aerodromul erau peste deal. I-am intrebat pe oieri cine sunt aceia, iar seful (el e si personajul care zboara in film) ne-a zis cine sunt si ne-a spus ca el a si zburat odata, ca l-au luat cu ei..." povesteste pentru Cinemagia Catalin Musat, regizorul filmului. "Incepuse cu povesti din astea ca in Japonia si Australia astia cu deltaplanele pazesc oile. Si in momentul cand a zis ca a zburat si el odata cu avionul, ne-am gandit ca e o idee de film acolo". Turnat in opt zile, documentarul a fost montat in urmatoarele doua luni.

Afla povestea integrala a "Ciobanului zburator" citind interviul ce va fi publicat astazi pe www.cinemagia.ro, realizat cu regizorul Catalin Musat (foto) si producatoarea executiva, Roxana Comes.

Taguri:  Cătălin Muşat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius93 pe 18 iulie 2010 08:49
:)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Dosarele X

jinglebells