Cenuşăreasa este „frumoasa balului” la box office

de Gloria Sauciuc în 15 Mar 2015
Succesul preconizat al Cenuşăresei întăreşte încrederea studiourilor Disney într-un alt remake, cel pentru Frumoasa şi Bestia, cu Emma Watson în rolul lui Belle

Cenuşăreasa lui Disney este „frumoasa balului” la box office, cu încasări de 23 de milioane de dolari în America, numai în ziua de vineri, având estimate 70 de milioane încasări weekend-ul acesta. Cenușăreasa ajunge astfel cu un pas înaintea ultimului remake după o poveste, și anume Maleficent, care a avut încasări în weekendul premierei de 69,4 milioane de dolari, în mai 2014.

Spre deosebire de Maleficent, împins înainte de distribuirea Angelinei Jolie în rolul titular, Cinderella o are ca protagonistă pe o relativ nou-venită, o actriță foarte puțin cunoscută, comentează publicația Variety. Cenuşăreasa pare să se apropie de un succes aproape la fel de mare ca şi Oz the Great and Powerful, care a avut premiera tot în luna martie, dar anul 2013, și încasări la debut de 79 de milioane dolari. La succesul filmului va contribui şi scurtmetrajul Frozen River, de şapte minute, proiectat înaintea lungmetrajului.

În regia lui Kenneth Branagh, Cenuşăreasa a primit recenzii favorabile din partea criticii. Filmul o are pe Lily James în rolul titular de prinţesă care ajunge din mizerie la bogăţie, cu Richard Madden (Urzeala Tronurilor) în rolul prinţului şi cu Cate Blanchett în rolul maleficei mame vitrege. Filmul a avut premiera în 3845 de săli de cinema în SUA, dintre care 358 echipate cu Imax şi 337 în format premium large. O premieră internaţională a avut loc inclusiv în China, Rusia, Mexic, Italia şi Germania. În România filmul a intrat în cinematografe de săptămâna trecută.

Cinderella este ultimul film live-action dintr-o serie de succes de remake-uri ale Disney, notează publicația anterior citată. Cele mai recente producţii ale studiourilor, poveşti precum Alice în Ţara Minunilor sau Maleficent, o reinterpretare a Frumoasei din Pădurea adormită, au strâns câte un miliard, respectiv 758,4 milioane global.

Cenuşăreasa are toate şansele să ajungă la valori asemnănătoare la box-office, în pofida faptului că starurile lipsesc din film. Alice şi Maleficent au avut la îndemână bugete mari, fiecare aproximativ dublul bugetului Cenuşăresei, de 95 de milioane. Succesul anticipat al Cenuşăresei întăreşte încrederea studiourilor Disney într-un alt remake, cel pentru Frumoasa şi Bestia. Castingul a fost anunţat de către studiouri, Emma Watson fiind distribuită în rolul Frumoasei.

Totuşi, cei care preferă să vadă altceva decât premiera în care prinţesa va dansa întreaga noapte, l-ar putea urmări pe Liam Neeson în Run All Night, un film despre care există aşteptări legate de încasări de 12-14 milioane de dolari numai în acest weekend. Thriller-ul a avut încasări de 455.000 de dolari la premiera de joi noapte în America.

În fruntea clasamentului de săptămâna trecută a fost filmul cu roboţi al lui Neill Blomkamp Chappie, care a avut încasări de 13 milioane în ziua premierei. Weekendul acesta va aduce probabil cifre puţin sub 10 milioane în SUA.

Exploreaza subiecte similare:

Cinderella

Alte știri din cinema

Robert Pattinson, un "consumabil" în SF-ul Mickey 17

După amânări repetate, filmul se lansează global la sfârşitul lunii ianuarie

Să moară Vincent: dragostea în vremea haosului dezlănţuit

Inventiv şi imprevizibil, filmul tratează european o premisă specifică cinema-ului de consum

O nouă ecranizare după Salem's Lot se lansează în octombrie. Iată trailerul!

Vampirii pun stăpânire pe un întreg oraş în noua adaptare după romanul lui Stephen King

Trailer final Venom 3: promisiunea unui sacrificiu

Iată trailerul subtitrat al finalului trilogiei cu Tom Hardy în rolul lui Venom

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 15 martie 2015 11:28
Alice şi Maleficent au avut la îndemână bugete mari, fiecare aproximativ dublul bugetului Cenuşăresei, de 95 de milioane.

Fabulos ce bugete pentru filme de acest gen :O

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells