Păreri The Da Vinci Code

(2006)

Codul lui Da Vinci

Ordonează după
shean jean pe 15 Iulie 2006 14:58
Sal!!tare filmul nu prea am ce zice dar de TOKIO DRIFT ce ziceti?am vazut cateva [url=http://www.Anunt-Auto.ro]Masini[/url] aseamenatoare pe aici!!
Deea pe 14 Iulie 2006 14:04
Nu stiu ce sa spun despre carte pentru ca nu am terminat-o inca, dar pana acum mi se pare in teresanta, dar greoaie. Filmul nu l-am vazut inca, dar cred ca e un film bun, deoarece nu are orice distributie, si mai cred ca Tom Hanks a facut o treaba buna, ca intotdeauna. Abia astept sa-l vad pe Paul Bettany, e un actor de 10.
Bicazan Calin pe 13 Iulie 2006 23:57
Ce film tampit. Imi pare rau ca l-am vazut. Promit sa nu mai fac astfel de greseli in viitor.
Andreea pe 13 Iulie 2006 22:12
Este o carte buna, dar nu cred in totalitate conceptiile autorului, si , ca si altii, cred ca o carte aparuta peste noapte poate schimba toate conceptiile despre Iisus. Filmul nu l-am vazut inca, dar cred ca este un film bun, din cate secvente am vazut pana acum. Merita sa citesti Codul lui Da Vinci, daca vrei cu adevarat sa citesti o carte buna. Si pt. cei care tot spun ca Dan Brown nu este bine documentat, eu le spun un singur lucru : nu au de unde sti de unde s-a documentat.Iar celui care a spus ca Tom Hanks ar trebui sa iasa la pensie, eu i-as spune sa se mai gandeasca o data, ca Sean Connery e destul de batran si a jucat pana la ce varsta? Nu mai vorbiti fara cap, ca de asta o sa fiti criticati mai tarziu.
Eu cam atat am avut de spus, sper sa nu fi jignit pe nimeni pana acum , pt. ca nu mi-am dorit sa o fac.:-h

Ava pe 11 Iulie 2006 01:10
Pe cat de faimoasa cartea si subiectul, pe atat de faimos si talentat a trebuit sa fie si actorul.. Parca era de asteptat sa fie cineva super-cunoscut, desi nu stiu daca au facut alegerea buna. Mi-l imaginam pe Langdon ca fiind ceva mai sofisticat si rafinat.. Oricum daca nu as fi citit cartea as fi avut filmul in minte doar sub forma de flash-uri/imagini. Toate rationamentele prezentate in carte, se fac in film dintr-o clipire si isi cam pierd din farmec..
cristina pe 10 Iulie 2006 22:52
cartea este super buna,mi-a placut la nebunie,iar Tom Hanks se potriveste de minune in rolul lui Robert Langdon,joaca super bine,iar Ingeri si demoni este la fel buna ca si Codul lui DaVinci.cititi-o merita.
Ioana pe 06 Iulie 2006 06:42
Cartea este extrem de buna . Te captiveaza de la prima pagina pana la ultimul rand. Eu una n-am putut s-o las din mana , am citit`o in 2 zile . Insa filmul e slab fata de carte cu toate ca ma asteptam ca Tom Hanks sa faca un rol bun . Daca nu citesti cartea inainte e posibil sa nu intelegi mare lucru din film din pacate.
Adelina pe 04 Iulie 2006 22:42
Am vazut filmul si e excelent!Foarte interesant....si chiar daca nu am citit cartea am inteles destul de bine....
Blaga Cosmin pe 03 Iulie 2006 15:39
am vazut filmul si sincer mi se pare super ok!un minus ar fi faptul ca se bazeaza foarte mult pe citirea cartii inainte.multe pasaje au fost scoase(din motive de timp,evident) si cartea fiind plina de detalii care din film lipsesc,fac aproape greoaie intelegerea acestuia.cat despre carte o consider un veritabil roman de aventuri si mistere.atat si nimic mai mult!sunt absolut sigur ca o carte aparuta asa peste noapte nu poate schimba conceptii si idei aparute de-a lungul miilor de ani,idei care au la baza un fundament solid,concret si veridic,nici de cum o pictura sau o secta religioasa.anyway...filmul nu ar trebui ratat...macar asha de curiozitate:P:P:P
Tiutiu Andreia Noemi pe 03 Iulie 2006 08:20
Cartea e super interesanta,dar filmul e slab de tot! Cine a facut scenariul nu a fost inspirat!
danielopol radu pe 20 Iunie 2006 14:42
va spun ca filmul codul lui da vinci este un film misto care cred ca peste 1 an va castiga premiujl oscar si cartea e la fel de misto
EDY GROSSMANN pe 14 Iunie 2006 15:29
Cartea nu este pentru orice neavenit. Trebuie sa citesti si BIBLIA pentru a putea sa judeci daca este ceva real sau nu in COD.
Asa ca nu-mi veniti cu comentarii de doi bani ca nu tine

Macu pe 14 Iunie 2006 10:23
Octavian Dinu, ai vazut pana la urma filmul? Suna-ma si pe mine - 0723225676, sau da un mail - [email protected]
T pe 10 Iunie 2006 21:34
Snoopy are perfecta dreptate: cartea/filmul nu trebuie interpretata ca document cu o oarecare valoare istorica. E ceva interesant si destul de frumos. Cam aiurea au reactionat fortele religioase, fara a se gindi prea mult la valoarea adevarata a scenariului.
Carmen pe 09 Iunie 2006 18:51
Cartea este foarte buna, dar filmul nu e cine stie ce. Parca nu sunt toate pasajele puse in scena si nici nu se vede bine filmul. Oricum va ramane"fenomenul anului" si pentru mine.
michael_mike pe 09 Iunie 2006 02:16
4 din partea mea
gociu ines pe 06 Iunie 2006 21:56
eu una am citit si carte si am vazut si filmul si am citit si parerile voastre.
concluzia mea este: daca nu ar fi nimik adevarat de ce ar avea un astfel de succes?
mi-e mi-a dat de gandit si tind sa ca avea dreptate dan brown in multe privnite si daca asa e atunci un al treilea razboi mondial va fi INEVITABIL.
cu bine, tuturor.
si inca ceva: fiecare dintre noi avem dreptul sa ne spunem parerea.

eliza pe 01 Iunie 2006 10:04
Mie nu mi-a placut filmul
ALIN pe 31 Mai 2006 22:31
consider ca aceasta carte este o fictiune.....nimic nu e ergumenta..is date niste date fictive.societati secrete, pastratoare de secrete compromitatoare cu privire la Bisrica. Isus a fost casatorit cu Maria Magadalena...au avut copii...pure aberatii. pt cei ce cred astfel de aberatii va sfatuiesc sa cercetati si ve-ti vedea ca totul e o minciuna. sunt si carti replica la romanul lui Dan Brown. carti, bine documentate, care rastoarna argumentele lui Brown!!!!
pilif pe 29 Mai 2006 16:34
nu am citit cartea dar fimul a fost super super marfa desi cunosteam subiectul povesti dinainte
ancutza pe 28 Mai 2006 20:31
ca realizare e un film bun...dar ce face defapt ca filmul sa fie vizionat este subiectul.este o interesanta abordare a crestinismului si a bazelor lui.suntem din pacate prea indoctrinati ca sa putem crede si altceva. o viata intreaga ne-am inchinat si ne-am rugat in fata unei icoane care reprezinta,dupa spusele autorului, doar un muritor care a marcat istoria pe care contemporanii sai l-au ridicat la rang de divinitate...biserica ascunde multe lucruri chiar daca noi refuzam sa le vedem sau sa le intelegem. sa nu uitam ca aceasta carte nu este dovada, este doar o ipoteza. eu nu cred ca doar oamenii cu o inteligenta mediocra ar putea crede in aceasta ipoteza ci din contra.
chrisT pe 25 Mai 2006 11:40
Cartea a fost pentru mine un soc, in sensul bun al cuvantului, deoarec echiar daca mare parte este fictiune mi-a confirmat multe pareri pe care le aveam deja. Nu inteleg toata valva asta din partea bisericii pentru a boicota filmul si actiuni de acest gen cand filme cu subiecte care puneau subiectul biserica intr-o lumina proasta au mai existat. Cartea este fictiune, la fel si filmul. Filmul inc anu l-am vazut deoarece sitribuitorul din Romania nu a binevoit sa aduc afilmul inca la Timisoara (rusine sa va fie deoarece de ceva vreme suntem exclusi de la premierele mondiale care aveau loc si in Timisoara).Adevarul e ca astept filmul fara tragere de inima, deoarece cand am aflat ca Tom Hanks va interpreta rolul principal am fost foarte dezamagit, deoarece nu il vedem deloc in acest rol si dupa criticile negative de la sit-urile de specialitate am avut dreptate: acestea spun ca Tom Hanks a… citeşte
Leonardo Da Vinci pe 25 Mai 2006 10:55
eu zic, ca turcu' are sa vie prin padurea bradului....
Iulian C. pe 22 Mai 2006 21:11
Nu ar trebui sa va luati dupa critici, nu e un film chiar atat de prost, dar oricum este departe de thrillerul plin de suspans pe care il promisesera cei de la Sony. Mediocru, dar oricum mai bun decat spun criticii. Poate durata destul de lunga face ca filmul sa para plictisitor. 3/5
Dicu Alexandru Ovidiu pe 21 Mai 2006 10:25
O carte superba Rezulta un FILM de succes
cristian stasi pe 29 Aprilie 2006 21:02
romanul lui dan brown codul lui da vinci este o carte anticrestina.cu 400 ani in urma autorul ei ar fi fost ars pe rug.cartea nu este deloc fundamentata,nu exista dovezi concludente care sa ateste ca da vinci era membru al unei societati oculte care sa cunoasca adevarul despre crestinism.in realitate este vorba de un atac anticrestin iar hollywoodul s-a raliat din pacate acestui atac.crestinii ar trebui sa boicoteze acest film anticrestin si sa nu se duca la cinema pentru a umple buzunarele producatorilor.
Daniela pe 11 Aprilie 2006 17:15
Am citit cartea si pot spune ca este foarte interesanta. filmul cu siguranta va fi bun nu numai datorita distributiei ci si datorita subiectului. Pentru cei care critica aceasta carte vreau sa transmit cateva cuvinte: cand veti deveni si voi celebri in lumea intreaga (indiferent din ce motive), cand veti fi capabili sa creati cu propriul vostru creier (documentandu-va sau nu), cand veti fi in stare sa tineti cu sufletul la gura milioane de oameni etc....etc...abia atunci sa-i criticati pe altii.
Fictiune sau adevar nu conteaza. Ideea in sine este interesanta.

Etienne pe 30 Martie 2006 22:14
Biblia nu a fost scrisa de mintea unui om, este o revelatie, este mesajul lui Dumnezeu pentru zilele noastre. Religiile diferite sunt rezultatul oamenilor, eu sunt catolic si nu mi-e rusine de asta. Si simplul fapt ca stramosii mei si-au dat viata pentru a-si pastra credinta atat pe vremea cotropitorilor pagani cat si pe vremea comunismului. In momentul de fata noi suntem pusi in sitiuatia de a alege. Avem curajul sa ne sustinem credinta pentru care si-au varsat sangele stramosii nostri, sau ne lasam influentati, manipulati de curent, de moda, de ideologii ale unor grupuri de interese care vor sa-si vanda produsele? Eu cred ca fiecare avem intodeauna libertatea de a alege, prin liberul arbitru cu care am fost inzestrati si aceste alegeri vor croi soarta noastra. Ma bucur pentru ca am colegi la facultatea de medicina care gandesc in felul acesta, si accept faptul ca nu suntem toti la fel,… citeşte
gabi pe 29 Decembrie 2005 15:16
TOCMAI AM TERMINAT DE CITIT CARTEA..SI OPINIILE VOASTRE..AS AVEA 3 LUCRURI DE SPUS:
1-IN MAJORITAEA CAZURILOR(AM VAZUT SI ALTE SITE-URI),CARTEA E PLACUTA DE FEMEI SI DISPLACE BARBATILOR...:)
2-NU MA OMOR DUPA ACEST GEN DE CARTI,DAR MI-A PLACUT ENORM.PAREREA E SUBIECTIVA,DAR CARTEA DA INTR-ADEVAR PERSPECTIVE..
3-CARTEA E LA FEL DE PLINA DE INTELESURI PER ANSAMBLU CA SUBIECTUL SIMPLU TRATAT:PROPUNE,NU OBLIGA;OFERA NU INTERZICE;SOCHEAZA DAR PLACE..DE CE?..POATE CA ARATA CATE PUTIN DIN TOT CE AM VREA SA STIM.CARTEA E LA FEL CA MONA LISA LUI DA VINCI..
CITITI-O!

Sappy pe 16 August 2005 11:35
Cartea este destul de buna...am citit-o cu placere si dupa ce am terminat-o nu am ramas la aceasi stare de spirit initiala...asta e conditia unei carti de a fi buna -sa reuseasca sa schimbe ceva in tine sa-ti dea niste informatii noi, sa te faca sa meditezi asupra unui subiect..
De ce s-a zis despre carte ca este proasta nu este greu sa ne imaginam...sunt sigur ca la fel cum sunt milioane de oameni care au citit cartea cu placere si interes la fel sunt miliarde de oameni care i-ar da foc doar la indemnul vaticanului.
Codul lui da vinci este o carte pt minti care nu au fost corupte!!!

Cat despre film...este un succes asigurat...sper sa fie bun si sunt toate premisele pt asta:actori f. buni , regizor f. bun...

iuliana pe 07 Iunie 2005 15:15
mie imi place cartea si astept sa vad si filmul,cred ca va fi la fel de interesant.sunt unele chestii care nu le-am inteles dar trebuie sa ma documentez mai bine si sa le verific.apropo a aparut si ``CODUL SPART A LUI DA VINCI``.trebuie sa il cumpar.
mihai_chindris pe 24 Aprilie 2017 20:39
Leo
Un film bun si interesant, cu o poveste impresionanta si captivanta. Merita vazut.
mebubu2007 pe 28 Martie 2013 01:05
e unul din filmele mele preferate l-as revedea de mii de ori si de fiecare data cu aceeasi placere :)
Theodoric pe 26 Februarie 2013 19:26
Interesant
a fost interesant filmul,chiar sunt un fan al genului,mi-a impresionat.Nu se mai putea mai bine de atat,o actiune simpla,subiect interesant,merita vazut,recomand...

Asta imi aminteste de un alt film la fel de bun,cei care nu va uitati,va spun de acum e foarte bun...nota mea 9

Sebastian96 pe 13 Noiembrie 2012 17:44
L-am vazut la TV si am citit si cartea...Foarte fain filmul!
MihaEllax pe 15 Iunie 2012 15:41
Cum il pot vedea?:)Ca nu se zareste nici un butonas:s
ciprian34 pe 18 Mai 2012 14:40
Nu l-am vazut si nici nu vreau sa-l vad.Filme gen Codul lui Da Vinci,Evanghelia dupa Iuda,nu sunt altceva decat inselari ale diavolului,nu va lasati amagiti de astfel de filme care va pot arunca in intuneric
Raul Giuglea pe 29 Mai 2006 11:50
Am citit si cartea, am vazut si filmul. Consider ca ecranizarea nu se ridica la nivelul romanului. Doar muzica si efectele de sunet mai dreg putin busuiocul intr-un film care nu reuseste sa descrie in imagini spectaculozitatea din carte.
alexandra pe 25 Mai 2006 00:58
Chiar nu inteleg de ce s-a facut atata tam-tam cu cartea asta.Este doar un roman de aventuri foarte palpitant care te tine cu sufletul la gura.Blasfemie???Cum spunea un critic:"Lasati literatura sa se bucure de pagana ei libertate!"Adica avem voie sa citim Biblia,unde Lot se culca cu propriile fiice,un tata(Isaac) e gata sa-si omoare copilul dar condamnam indradneala de a sugera ca iisus ar fi putut fi casatorit si cu copii...Sa fim seriosi!Chiar daca asa ceva nu este adevarat,eu cred ca lui IIsus Omul i-ar fi placut sa-si intemeieze o familie lumeasca,doar ca El nu s-a nascut pentru Sine ci pentru noi.El s-a folosit de necesitatile umane doar pentru a supravietui cat sa-si indeplineasca menirea.Nu a facut nimic,niciodata pentru El.Daca toti ar vedea asta,nimeni nu si-ar mai pune la indoiala credinta dupa ce citeste cartea sau vede filmul.
Udrescu Gabriel pe 24 Mai 2006 12:31
Cartea m-a tinut cu telefonul in mana (am citit o de pe telefon, de pe un pdf luat de pe net)...
sper ca filmul sa fie beeeeeton ...

dak il are cineva, sa ma anunte shi p mine la adresa d mail...

Sorin pe 23 Mai 2006 23:14
Cititi "In cautarea adevarului.Codul lui DaVinci" de Josh McDowell scoasa de editura "Scriptum".
S-ar putea sa ramaneti surprinsi toti cei care laudati un tip cu o minte diabolica si ignoranta.Nimic nu poate distruge credinta unui om,nici chiar mizeria asta de carte.

Dan Razvan pe 23 Mai 2006 10:56
Nu straluceste dar e un film bun.Si pune multe semne de ?????????????????????????????????????Si trebuie sa gandim ca nu suntem plante.
No Name pe 22 Mai 2006 17:41
Filmul asta ? HMMmmm ; dupa parerea mea este cel mai bun film de suspans !!! Daca cineva o sa vada acest film, o sa aiba dubii despre existenta lui DUMNEZEU; deci nu o sa mai creada in DUMNEZEU !!!
Raluca pe 19 Mai 2006 22:07
Cred in Dumnezeu si nu consider cartea o blasfemie, este o fictiune deosebit de bine scrisa care te tine treaz pana o termini. Personajele din film sunt exact asa alese cum mi le-am imaginat in carte. Execelent
Radu pe 19 Mai 2006 15:28
voi stiti ce sa zis in 1997 despre titanic cand a fost lansat la festivalul d la Cannes k e o prostie un film de mana a doua si ia ghiciti a luat 11 premii oscar si a stat luni intregi in frunte.asa k nu mai criticati un film inainte sa-l vedeti si nu il mai catalogati dupa ce a spus unu si altul.Azi mha duk sa-l vad si voi venii cu pareri.
Sukosd Robert pe 19 Mai 2006 02:11
In primul rand un film nu se apreciaza dupa ce zice un site sau altul. Vedeti filmul mai intai, apoi dati-va cu parerea. Nu uitati ca atat cartea cat si filmul sunt fictiuni. Nu este nimic adevarat acolo, normal. Sunt simple speculatii.
Eu am citit cartea si mi s-a parut foarte bune si cred ca va iesi si un film grozav.
Mult succes !

Christina pe 18 Mai 2006 18:10
E cea mai bine scrisa carte din ultimii ani!Am citit-o de 2 ori si in ambele dati nu am putut sa o las din mana pana ce nu am terminat-o! Abia ast filmul!
Chris pe 18 Mai 2006 17:57
E foarte bine scrisa! Chiar merita citita!Abia asteptsa vad si filmul!
hakalia pe 18 Mai 2006 17:42
am si eu o intrebare: s-a obosit vreunul dintre cei care lauda documentarea riguroasa a cartii lui dan brown sa verifice aceasta documentare si sursele pe care el le foloseste?
Moldova pe 18 Mai 2006 15:26
Voi ce nu aveti cap pe umeri? tot filmul ca shi cartea e bazat pe rahat pe care l-a facut Brown ca voi sa-l mincati iar el sa faca bani...
Go 1 2 3 4 5 6

jinglebells