Păreri Shutter Island

Insula Shutter

Ordonează după
Nicu16 pe 23 Iunie 2009 22:36
Nici Pomeneala
cu Secret Window iti dau dreptate dar ...cu Hide and Seek (cu Robert de Niro) .....e altcv....fetita aceea care ....il urmarea pe Charlie ..adik taicasu ...nu semana cu problemele misterioase ..de pe aceea insula ....oricum nu ma pot pronunta nici eu nici tu adik (Mikala) ....pt ca filmul nici macar nu a aparut ca sa vedem despre ce este vorba.....
3 11
Mikala pe 4 iulie 2009 10:06
Ma refeream la Hide and Seek caci Robert De Niro parca are dubla personalitate . Leo evident incearca si el ceva si da iti dau dreptate ca nu trebuie sa ma pronunt inca . Am zis doar o parere :)
bibinutza pe 03 Ianuarie 2010 12:44
Super
Merita vazut...te tine in suspans...super actor leonardo di caprio joaca excelent
3 12
Ax3L pe 04 Februarie 2010 10:01
trebuie sa-l vad neaparat pt ca de la prieteni am auzit numai lucruri de bine despre film
3 20
mtraianc pe 15 septembrie 2010 20:57
acuma ai sa auzi si de rau este un film prost si slab
Caktus pe 2 mai 2020 14:48
mtraianc, filmul este de nota 10. Daca tie nu ti-a placut nu inseamna ca trebuia sa le spui celorlalti ca filmul e prost, pentru ca nu e.
Robert.Chetan pe 10 Decembrie 2017 19:47
Nu inteleg de ce acest film sarit de vreo nominalizare cel putin pentru ca dupa mine merita premiu/premii.Spun premiu/premii pentru ca ma feresc sa zic ca a fost cel mai bine regizat sau a avut cel mai bun scenariu(scenariul e wow)din anul respectiv dar nu inteleg cum prestatia lui Di Caprio a fost ignorata de toata lumea.Ma dau in vant dupa filme mind-blowing si personal il clasez pe o treapta superioara in clasamentul personal al acestor filme!!
2 0
Caktus pe 2 mai 2020 14:51
Nu a fost nominalizat la oscaruri dar dupa parerea mea trebuia sa ia urmatoarele premii: Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal, Oscarul pentru cea mai buna imagine, Oscarul pentru cel mai bun regizor, Oscarul pentru cea mai buna editare sonora.
Pantaleon pe 29 Mai 2011 22:11
Un film cu adevarat bun !
Un film care se afla printre putinele filme cu adevarat bune facute in ultimii ani. Un film nerecomandat tampitilor care vor sa vada impuscaturi, mate revarsate sau povesti banale. Un film cu un final aproape imposibil de anticipat, o mana de aur a regizorului Scorsese care-si pune categoric amprenta la desfasurarea fara greseala a actiunii. Un film pentru cei care gandesc si pentru cei care iubesc dramele psihologice.
2 0
body3DevinA pe 19 August 2013 20:35
Foarte bun
Un film psihologic foarte bine realizat. In regia lui Martin Scorsese cu Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley si Michelle Williams. 138 de minute de suspans, iar finalul ma uimit fiind foarte neasteptat. Vizionare placuta!
2 1
rchante2001 pe 06 Iunie 2010 22:33
Bijuterie!!!
Am observat ca Martin Scorsese are o preferinta aparte pt Leonardo DiCaprio.
Sunt complet de acord cu el. Acest actor, dotat cu un talent nativ, a reusit sa treaca peste statutul de "actor tanar cu talent nativ" si sa ajunga la cel al unui "actor matur" care reuseste cu fiecare prestatie sa impresioneze.
Datorita perechii Leo/Martin, consider ca aceasta pelicula este o capodopera, care te lasa la sfarsitul vizionarii cu o spaima nedefinita fata de creierul / comportamentul uman.
Merita vazut!!!!!!

2 1
into_the_labyrinth pe 20 Iunie 2011 00:18
Nu am văzut filmul doar pentru Scorsese sau di Caprio, ci fiindcă mă pasionează subiectele de acest gen. Şi într-adevăr atmosfera tenebroasă, misterele ce nu se lasă elucidate, natura ce pare un infern dezlănţuit constituie un fundal perfect pentru o poveste complicată. Cei doi detectivi nu ştii sigur dacă sunt vânători sau vânaţi, iar coşmarurile eroului sunt convins că vor face deliciul amatorilor genului – adică al thriller-elor întunecate, înspăimântătoare. Adevărul iese la suprafaţă, cum altfel decât treptat, iar surprizele nu lipsesc. (De asemenea, amatorii de teorii conspiraţioniste au asigurată partea lor în anumite dezvăluiri). Finalul este apoteotic, monumental, genial – şi trebuie aşteptat şi urmărit cu atenţie, chiar dacă pe la jumătatea filmului vi se va părea că totul e previzibil.
Diana_tgv pe 15 Noiembrie 2010 18:26
"Which would be worse? To live as a monster... or to die as a good man?"
Un film exceptional. Se joaca cu mintea ta si te lasa sa iti imaginezi tu cum s-a terminat cu adevarat.Scorsese minte un film intreg, frumos si senin, pentru a construi un final ca la carte, meteahna care trage tot mai des in jos cinematografia. Finalurile peliculelor au devenit cunoscute, comune, deloc surprinzatoare. Scorsese cunoaste insa acest aspect mai bine ca toata lumea. Asa ca are din prima clipa in minte construirea perfecta a acelui “twist in the end”.
AttesaGirl pe 03 August 2010 14:52
Shutter Island este un thriller psihologic. Poate fi considerat un film bun sau prost in dependenta de prisma prin care il privesti si de asteptarile pe care le ai. Ii lipseste actiunea caracteristica thrillerelor obisnuite sau filmelor horror, drept urmare, daca cauti un film pentru senzatii tari, iti recomand sa-l eviti. Este un film care exploreaza coridoarele intunecoase ale mintii, urmand un procedeu de psihanaliza, care ii este asumat telespectatorului. Geniala interpretarea lui DiCaprio, chiar am ramas profund impresionata. Fie si numai pentru jocul actoricesc impecabil, merita vazut filmul. In rest, partea tehnica are cateva lacune. Ca sa nu o lungesc mult, nu e un film cu efecte fabuloase sau momente palpitante. Pur si simplu e un film de o alta natura, trebuie inteles, analizat.
frunzulita pe 07 Iunie 2010 20:47
cronica shuter island
Martin Scorsese ne ia încă o dată ochii, de această dată cu spectaculosul şi intensul său Shutter Island, pentru care Leonardo DiCaprio ar toate şansele să pună mâna pe o nominalizare la Oscar în 2011.
DiCaprio este Teddy Daniels, un US Marshall trimis la începutul anilor '50 pe insula Shutter, unde se află un penitenciar-sanatoriu pentru criminali cu grave boli mentale, pentru a descoperi circumstanţele dispariţiei unei paciente dintr-o rezervă cu ferestre zăbrelite şi zăvorâtă pe dinafară. Însoţit de partenerul său Chuck (Mark Ruffalo), Daniels se va lovi de reticenţa personalului condus de doctorii Cawley (Ben Kingsley) şi Naehring (Max von Sydow), ca să nu mai punem la socoteală batalioanele de "pacienţi" periculoşi, dar şi furtuna care loveşte insula Shutter, îi distruge gardurile electrificate şi-o izolează complet de continent. Daniels… citeşte

Francezzu pe 08 Iulie 2010 05:26
Am auzit multi spunand:film prost,final urat,trebuie sa urmeze partea a-2-a etc. Inainte sa vad filmul niste prieteni m-au sfatuit ca mai bine NU.Am zis ca Martin Scorsese nu scoate un film cu o asa distributie fara inteles,am zis ca trebuie neaparat sa-l vad.Ok am mers sa-l vad,film EXCEPTIONAL,felul lui DiCaprio de a interpreta si firul epic m-a facut sa nu pot manca sau sa ma uit in alta parte,de frica sa nu pierd vre-un moment important.Mintea mea era cu un alt final,filmul m-a facut sa cred in el,dar surpriza n-a fost sa fie.Un super film,merita toti bani.
P.S. cred ca din 70 de persoane din sala maxim 1/4 au zis BUN FILMUL,restul...

2 3
setesh85 pe 19 Martie 2010 09:31
Bunicel ...
Ideea filmului a mai fost intalnita in filmul "A beautiful mind" deci nu cred ca este de oscar .Prestatia lui DiCaprio este si ea buna dar in comparatie cu cea a lui Russel Crowe intra in umbra.
2 3
xerses pe 29 Mai 2011 13:17
Un film naucitor, cu o intepretare de exceptie a lui DiCaprio.
2 4
celmaitare pe 15 Februarie 2010 17:34
Holy mother offf God...traileru e super....sigur si filmul e pe masura!
2 7
MsKatty pe 24 Ianuarie 2010 03:31
Sper ca nu va dezamagi filmul,vreau sa vad cum a evoluat Leonardo ca si actor. Tema este pe gustul meu oricum. :)
2 7
azrail pe 5 martie 2010 10:58
Nu vei fi dezamagita cu siguranta ... Si eu am fost sceptic la inceput DiCaprio ne fiind printrea actorii mei favoriti dar ai sa vezi ca atat Filmul in sine ...regia cat si interpretarea sunt Fabuloase
mtraianc pe 15 septembrie 2010 21:03
cred ca erati beti cand ati vazut filmul ,,ori cum este o prostie de fil
claudiu-daniel-lugoj pe 23 Martie 2010 19:14
claudiu-daniel-lugoj
Sincer nu prea mia placut,ca scortese acesta sa jucat cu mintea mea prin acest film.Mintea omului e cea care creaza monstrii se poate spune si asa,iar cea ce a creat regizorul se poate numi 'monstru',hai sa gindim si pozitiv sa vedem ca lumea e frumoasa si alfel de cum neo prezinta martin scortese in acest film.Ca de speculati din astea cred ca poporul roman e satul.Maine poimaine ne trezim ca spun alti ca cea ce traim este doar in imaginatia noastra si nu cred ca ar face bine niciunuia dintre noi.Eu nu cred ca sunt o marioneta pe care alti o controleaza prin mintea mea.Eu sunt stapinul meu si nici nu cred in destin.Cred ca ar fi mai bine sa gindim si pozitiv intr-o lume din ce in ce mai negativa.
2 9
rosacanina pe 25 martie 2010 15:58
E foarte adevarat ce spui! E multa infectie si mizerie in in jurul nostru si cred k ar fi foarte bine dak s-ar renunta un pic la genul acesta de filme si regizorii, prin creatiile lor sa incurajeze lumea sa mai vada si frumosul in jur! TV-ul ne sufoca in fiecare zi si destul suntem manipulati! Mai dam si bani sa fim zapaciti si dusi de nas de genul acesta de filme! Actorii mari dau clasa acestui film si nu ideea de baza! Prestatia lor e de nota 10 ca filme de acest gen mai sunt!
forgotten_hopes12 pe 11 decembrie 2010 20:58
ba analfabetule (claudiu-daniel) te-ai gasit si matale sa vorbesti pe aici in necunostinta de cauza.du-te si uita-te la alba ca zapada si cei 7 pitici.te asigur ca asta o sa fie suficient de pozitiv pentru tine.tu care nici macar nu stii sa scrii in limba ta materna te-ai gasit sa-l critici pe Scorsese.vai de mama ta care te-a "creat" pe lume.
Mikala pe 17 Iunie 2009 14:46
Abia astept sa vad filmul . Seamana un pic cu Secret Window ( cu Johnny Depp ) . . sau Hide and Seek .
2 11
Eustake pe 23 august 2009 12:11
Mie mi se pare ca seamana oarecum si cu The Shining
Christiano pe 04 Martie 2010 16:48
Zlab
Fara sa va insult gusturile sau asteptarile, va spun sincer : Este cel mai prost film care l-am vazut in ultima perioada. Si vad cam 2 filme pe luna. Prost, slab, incurcat. Ce m-a deranjat : 1. calitate vizuala extrem de slaba, efecte facute pe 486 ( Pentium ), mai ales faza cand masina sta pe loc si ruleaza decorul e penibila, mi-aduce aminte de anii '50 ; 2. actorul. Leo di Caprio este orice, numai un soldat macho nu. De la fatza de ingeras din Titanic la barbatul de-acum e distanta ca de la cer la pamant. Cred ca putea fi ales un cu totul alt actor ; 3. sunt sigur ca povestea este foarte interesanta si captivanta, insa a fost copiata mot-a-mot din carte, si consider ca putea fi usor romantata astfel incat sa se adapteze gusturilor maselor. Faptul ca actorul este prizonierul unui ciclu nesfarsit de dureros, nu are dragul de a atrage spectatorii care de regula vin la cinema sa mai scape… citeşte
2 12
gogutz pe 30 august 2010 03:30
Un comentariu facut omeneste!Ce bine ca mai sunt si oameni normali care stiu sa critice un film!
dorobantu1275 pe 28 Februarie 2010 10:31
O porcarie de film
WOW...ce porcarie de film. Ii felicit pe cei care considera ca acest film este bun...inseamna ca au mintea extrem de odihnita. Nu vreau sa vad filme facile cu tatze, mitraliere si eroi pozitivi care castiga..dar nici asemenea filme specifice absolventilor de film care se simt apasati de propria creativitate si au capul plin de metafore si genialitati nantelese. Roxana_291985 a analizat perfect filmul si sunt total de acord cu ea. In ceea ce priveste comentariul lui primmo m-a dat pe spate.....exact ce spuneam la inceput...ai mintea foarte odihnita ..felicitari !!
2 25
Djdanexyno pe 23 ianuarie 2011 22:56
te rog sa ma scuzi ..... inseaman ca tu nu prea le ai cu filmele...... Dar tu la ce fel de filme te uiti ... mai bine zis la gen de filme ..?? Animatii???
user-61fb80a6f0cd9 pe 15 Aprilie 2023 13:45
Capodopera e in mintea ignorantilor care habar nu au ca toate acele "spitale" au fost si sunt de fapt lagare de concentrare ale oamenilor care au spus NU sistemului si globalizarii.

Sper ca l-ati vazut pe Leonardo DiCaprio, acest satanist la Davos alaturi de Klaus Schwab si asa-zisa elita globista cum sustine noua religie numita "criza climatica" (evident, totul e o minciuna) prin care vor sa instaureze interfata digitala totalitarista prin care sa ne traim vietile de noi sclavi.

Spuneti nu, rulati bani cash, cumparati din piete si magazine romanesti.

Daca nimic nu schimbi, nimic nu se schimba!

Sper ca acum realizati legatura directa intre industria "filmelir" si globalisti, filme cu care spala si indoctrineaza mintea omenirii, 99% din filme fiind pura propaganda, denaturare a realitatii, modificare a perceptiei asupra evenimentelor, fictiune, pereti verzi si CGI.

Salbaticul pe 24 Decembrie 2020 02:15
Am înțeles acțiunea,dar nu înțeleg de ce sunt atâtea comentarii pozitive,în fine,respect opinia fiecăruia.Eu îi acord nota 3.
Caktus pe 18 Februarie 2020 01:03
Fara cuvinte.
Din toate filmele pe care le-am vazut, pentru asta am avut cel mai mare entuziasm inainte de vizionarea lui. Nu dau nota 10 des, pentru ca nu sunt dat pe spate de multe filme dar asta este o capodopera!
Faptul ca nu a fost nominalizat la Oscar ma face sa ma indoiesc de valoarea pe care o au acele premii... (in acel an a castigat The King's Speech premiul pentru cel mai bun film).
Scenariu: 10/10
Coloana sonora: 10/10
Joc actoricesc: 10/10

Concluzie: film de nota 10!

Sunt constient ca filmul nu o sa fie apreciat de multi dintre voi, dar totusi merita sa va uitati.

10/10

user-5c0d62eb5f793 pe 14 Februarie 2019 10:08
Am urmarit filmul de 4 ori .... doar a patra oara am inteles povestea : DiCaprio a facut o obsesie pentru gasirea priomanului care a provocat incendiul in urma caruia sotia lui insarcinata si-a pierdut viata . In timpul cautarilor a gasit un personaj care i-a povestit despre insula Shutter si experimentele pe oameni . El a inceput sa devina incomod pentru autoritati ( exista riscul deconspirarii unui secret de stat ). Autoritatile au conceput povestea cu scopul de a-l atrage pe insula , astfel incat sa ramana prins acolo . Si de aici incepe totul . DiCaprio nu e nebun doar ca are sechele din urma razboiului . Am inteles filmul in timpul scenei din cavou unde Chuck discuta cu Teddy .
Filmul merita clar un Oscar , doar ca este o pelicula complicata care nu e destinata oricui . Un film care te marcheaza

Smrs pe 08 Ianuarie 2019 23:27
Foarte bun.
Un film, pe care l am mai vazut si mi-am dat seama de asta abia acum la a doua vizionare.. Filmul nu e perfect, dar te tine conectat pe tot parcursul, este bine realizat, un thriller psihologic, cu răsturnari de situatie, cum am mai vazut in ultima vreme pe la nordici, cred.. Ii ofer nota maxima pentru ca a reusit sa fie la fel de bun si acum, vazut a doua oara..si m-a convins ca Dicaprio merita un Oscar pt toata cariera daca nu lua pt Revenant, pentru ca a avut probabil doar ghinion de filme mai bune ale altora in anii in care se scotea unul cu el, altfel nu-mi explic. Este un film de vazut pt toti cinefilii.
k17 pe 06 Octombrie 2018 22:59
Exceptional
Un film exceptional, musai de vazut. Unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut vreodata.
carmen_angelus_romila pe 30 Septembrie 2018 11:57
Un film foarte bun, un thriller horror, dramatic si misterios, despre o inchisoare de maxima securitate, cu intamplari ascunse si nestiute al unora dintre secretele detinutilor sai, avandul in rol principal pe Leonardo DiCaprio.
Omu_Problema pe 12 Decembrie 2017 21:20
Film din liga campionilor
Pot spune ca asta este cel mai bun thriller pe care l-am vazut vreodata.
Daca cineva poate sa spuna ca acest film este prost este probabil pentru ca nu-l ajuta inteligenta prea mult.
De mult n-am mai vazut o atentie la detaliu atat de exacta, cadre superbe, joc actoricesc, scenariu bun, este unul dintre cele mai bune thrillere psihologice create vreodata.

lizzle_m pe 25 Aprilie 2017 19:45
Capodopera!
ATENTIE, SPOILER!

Pe scurt, tot farmecul constă în faptul că DiCaprio suferă de o boală mintală, la finalul filmului își revine, dar alege să se prefacă nebun, acceptând lobotomia și refuzând să trăiască ca un „monstru". De aici și cea mai faimoasă replică: „Which would be worse - to live as a monster? Or to die as a good man?".
Pe larg, nu văd cum de mai pot exista dubii. Nu există nici măcar un moment în care vedem răutate din partea lui Dr. Cawley (Kingsley) sau Chuck Aule (Ruffalo), ba chiar Ruffalo parcă are tot timpul o față care arată compasiune, iar pe Kinglsey îl vedem ținând la pacienții săi în timpul întâlnirii de consiliu. La sfarsitul filmului îi vezi pe amandoi dezamăgiți când DiCaprio face pe nebunul. Încă un lucru important e faptul că nu apare nici o dovadă pe parcursul întregului film că pe insulă… citeşte

Omu_Problema pe 12 decembrie 2017 23:34
Macar scrie si tu -SPOILER- inainte sa spui toate aceste lucruri despre film, pentru cei ce intra sa citeasca review-urile inainte sa vada filmul...
Dragos.87 pe 28 Februarie 2017 23:58
Foarte bun acest thriller psihologic.Sunt mai multe intorsaturi de situatie incat pur si simplu se joaca cu creierul tau.Leonardo DiCaprio are o prestatie pe masura iar povestea iti capteaza atentia inca din primul minut.Nu trebuie ratat!
inna04 pe 19 Februarie 2017 22:23
Filmul este cu siguranta o capodopera a acestui gen . sunt convisa ca multi nu l-au inteles in profunzime .
Bonaventura pe 19 Februarie 2017 11:03
Genial, amazing, awesome, brilliant, super film... il vazusem mai demult si stiam ca e bun, l-am revazut aseara pe pro tv si mi-am readus aminte ce capodopera a putut realiza scorsese. La prima vizionare ti se dezvaluie adevarul inspre final, la a doua vizionare observi ca sunt elemente care iti cam explica situatia inca de la inceputul filmului. Foarte bun !
Ccucu pe 03 Aprilie 2012 14:47
Un fil foarte bun c uLeonardo DiCaprio. Il recomand cu caldura
costyfuck pe 17 Martie 2012 22:34
un film abstract.foarte bun.actorii foarte buni.misterul este de nota 10...mai rar vezi un film de calitate
Jackyms pe 04 Martie 2012 14:35
Foarte bun filmul.
Un film foarte bun, cu Leonardo DiCaprio in prim-plan.Nu am nimic de obiectat inafara de inceputul filmului cand apa/marea aia se vede prea bine ca e facuta pe calculator:)
monicutzza pe 18 Ianuarie 2012 22:59
un film fff bun
am vazut filmu asta si pot sas spu ca mi-aplacut enorm de multttt
este un film superb .....ideea de baza a acestui film am inteles-o la final...ceea ce ma facut sa fiu atenta tot filmu..recomanddddddd

radu3455 pe 02 Ianuarie 2012 10:30
un film destul de bun nu ma dat pe spate dar este un film care trebuie vazut,Dicaprio joaca foarte bine
someone_who_dares pe 13 Noiembrie 2011 16:29
Filmul este la fel de bun ca si cartea ... Ideea a fost magnifica de la inceput si bineinteles finalulu isi face toti banii :)
maximelialina pe 27 August 2011 15:44
amazing.
Un film excelent din toate punctele de vedere : actori, scenariu, sunet . Everything! . Ultima fraza te cutremura si te pune pe ganduri . " Ce e mai rau? Sa traiesti ca un monstru sau sa mori ca un om bun? " . Ramane o enigma. Cel putin pentru mine .
DiCaprio21 pe 19 August 2011 10:12
DiCaprio a jucat excelent , si asta s-a vazut pe tot parcursul filmului , cat despre film a fost foarte captivant . super
lariss14 pe 03 Iulie 2011 17:50
Superb!
Merita! Este un thirller psihologic foarte bun, intr-atat de bun incat de poate pacali! Chiar merita! Fiti atenti la detalii poate, reusiti sa va dati seama de ceva inainte de final... Eu mi-am dat seama de cateva chestii. Merita din plin!
Crist11 pe 01 Iulie 2011 15:33
bun
un film foarte bun, ideea , sunetul, actorii, totul a fost foarte bine realizat.
dlena pe 06 Iunie 2011 14:38
este un film foarte......... psihologic[ pe scurt :) ]
Sorin87 pe 31 Mai 2011 22:28
Shutter Island
Shutter Island este un thriller foarte bun de vazut, mie mi-a placut cum a jucat Leonardo in film si actiunea foarte interesanta merita vazut
lamationairetia pe 30 Mai 2011 16:02
un Oscar ar fi meritat
DiCaprio demonstraza tot mai mult ca este un actor de "drum lung"; convingator, natural, creaza un personaj credibil. Era un rol de Oscar. Filmul este categoric destinat celor care vor sa vada idei deosebite in desfasurare, la care finalul este imprevizibil. Excelent gandit in suisul dramatic.
silent.hill pe 29 Mai 2011 18:35
abia astept sa`l revad in seara asta la tv :X mi`a placut foarte mult,nu ma asteptam la o asa poveste si sa fie chiar el un pshico....
vlad199030 pe 16 Mai 2011 10:52
un film pe care trebuie sa-l vezi(cu rabdare si atentie),chiar daca nu-l intelegi de prima data.
danymury pe 06 Aprilie 2011 17:10
din punct de vedere "diabolic" este un film foarte bun....Scorsese iara ne incanta cu minte lui...
catasmile17 pe 02 Aprilie 2011 11:55
foarte bun filmult !!!!!!!!!!!1
unul din cele mai bune filme din 2010

alex2812 pe 26 Martie 2011 23:10
un film captivant, se vede clar mana lui scorsese in realizarea acestei productii, iar distribuirea lui dicaprio in rolul principal a fost foarte inspirata, iar finalul lasa semne de intrebare. in orice caz pentru mine a fost al doilea cel mai bun film al anului 2010 dupa inception.
Caktus pe 2 mai 2020 14:54
Subscriu.Al doilea cel mai bun film 2020 dupa Inception