Articole Safe House

(2012)

Casa conspirativă

Despre film

DENZEL WASHINGTON, laureat cu Oscar (American Gangster, The Book of Eli) și RYAN REYNOLDS (Green Lantern, X-Men Origins: Wolverine) sînt protagoniștii thrillerului de acțiune CASA CONSPIRATIVĂ (Safe House).

Washington este Tobin Frost, cel mai periculos trădător din CIA, care ia prin surprindere comunitatea serviciilor secrete cînd reapare în Africa de Sud, după ce mai mult de un deceniu reușise să scape neprins. Frost a fost unul din cei mai buni agenți pe care i-a avut vreodată agenția, dar care a preferat să vîndă secrete militare oricui era era dispus să plătească mai bine, daunele făcute de el Statelor Unite fiind incomensurabile. Capturat și ținut prizonier într-o casă conspirativă din Cape Town, acesta poartă cu el un secret mai periculos ca nici un altul de pînă acum.

Cînd casa conspirativă în care e ținut e atacată de o echipă de mercenari, un agent începător, Matt Weston (Reynolds) este obligat să-l ajute să scape. Frustrat de postul său inactiv din Cape Town, Weston visează să devină agent operațional, și, cînd singurul ocupant al casei se dovedește a fi cel mai periculos om pe care l-a întîlnit pînă acum, Weston e gata pentru a-și face datoria, iar aceasta e ocazia perfectă pentru a-și dovedi loialitatea.

Dar veteranul agent începe să-l manipuleze pe tînărul agent, care începe un joc periculos în care moralitatea și idealismul îi sînt puse la grea încercare. Acum, tot ce contează este ca cei doi să supraviețuiască măcar atît cît să afle dacă au fost atacați de teroriști sau e mîna cuiva din interior care vrea să-i elimine. Avînd la dispoziție doar cîteva ore pentru a-l transfera pe Frost la o altă casă conspirativă, Weston trebuie să-și dea seama în cine se poate încrede înainte ca el și “protejatul” său să fie eliminați.

Alături de Washington și Reynolds se află o distribuție de staruri de prima mînă, precum VERA FARMIGA (Up in the Air, The Departed), în rolul șefului de departament CIA Catherine Linklater, BRENDAN GLEESON (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, The Guard) în rolul ofițerului de caz David Barlow, SAM SHEPARD (Black Hawk Down, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) în rolul directorului adjunct de operațiuni CIA Harlan Whitford, RUBEN BLADES (All the Pretty Horses, Once Upon a Time in Mexico) în rolul falsificatorului Carlos Villar, NORA ARNEZEDER (Paris 36, The Words) în rolul iubitei lui Matt, mediul rezident Ana Moreau și ROBERT PATRICK (Flags of Our Fathers, Terminator 2: Judgment Day) în rolul ofițerului superior Daniel Kiefer.

Actorii din rolurile secundare sînt irlandezul LIAM CUNNINGHAM (Clash of the Titans, The Whistleblower), în rolul agentului operativ MI6 Alec Wade, suedezul JOEL KINNAMAN (The Girl With the Dragon Tattoo, Snabba Cash) în rolul gardianului coleg cu Matt, Keller, precum și libanezul FARES FARES (Snabba Cash, For a Moment, Freedom) în rolul fostului soldat, actualmente mercenar,Vargas.

Regia îi aparține lui DANIEL ESPINOSA, aclamat internațional pentru Snabba Cash. Thrillerul a fost filmat în Africa de Sud, Paris și Washington, D.C. Scenariul îi aparține lui DAVID GUGGENHEIM, care, după ce a figurat pe lista celor mai bune scenarii care încă nu au fost produse, a cunoscut un mare succes. CASA CONSPIRATIVĂ e produs de SCOTT STUBER (Couples Retreat, The Kingdom, upcoming Battleship) cu casa lui de producție, Bluegrass Films.

În spatele camerelor de filmat se află un grup de artiști laureați cu unele din cele mai importante premii din industrie: directorul de imagine OLIVER WOOD (The Bourne Ultimatum, The Bourne Supremacy), editorul RICHARD PEARSON (United 93, Quantum of Solace), scenografa laureată cu Oscar, BRIGITTE BROCH (Moulin Rouge!, 21 Grams), precum și creatoarea de costume SUSAN MATHESON (The Town, Friday Night Lights).

Denzel Washington, SCOTT AVERSANO (The School of Rock), ADAM MERIMS (Breach), ALEXA FAIGEN, TREVOR MACY (The Strangers) și MARC D. EVANS (The Raven) sînt producători executivi.

Sinopsis Note de producție
jinglebells