L'avare

(1980)

Avarul

Poster L'avare Poster L'avare

Sinopsis L'avare

Filmul este o adaptare după piesa lui Moliere, în care Louis de Funes face un rol magistral interpretându-l pe Harpagon, un veritabil Hagi Tudose franțuzesc, care fuge de la biserică pentru a nu fi nevoit să contribuie la cutia milei și își ține averea îngropată în grădină.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
Louis de Funès Louis de Funès Harpagon Claude Gensac Claude Gensac Frosine Michel Galabru Michel Galabru Maître Jacques
Michel Modo Michel Modo La merluche Guy Grosso Guy Grosso Brindavoine Bernard Menez Bernard Menez La Flèche
Herve Bellon Herve Bellon Valere Madeleine Barbulee Madeleine Barbulee La mère de Marianne Pierre Aussedat Pierre Aussedat Le clerc
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Miser

Produs de

Les Films Christian Fechner

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

AMLF

Țara

Franta

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 24 Ianuarie 2014 15:09
Moravuri burgheze de secol XVII
"Avarul" este o adaptare cinematografică a comediei cu acelaşi titlu scrisă de Molière, al cărei personaj principal este zgârcitul cămătar Harpagon (un precursor al lui Hagi-Tudose) care încearcă să-şi căsătorească fiul şi fiica după diverse combinaţii ce i-ar aduce câştiguri băneşti cât mai mari. Piesa de teatru este foarte amuzantă şi descrie moravurile burgheze existente în Franţa secolului al XVII-lea, precum cămătăria necinstită, căsătoriile aranjate de părinţi, neputinţa femeilor de a-şi impune voinţa în faţa bărbaţilor sau intrigile mincinoase care se ţeseau în înalta societate.

Filmul regizat de Jean Girault (regizorul "Jandarmilor") şi Louis de Funès este foarte amuzant, interpretările actoriceşti sunt foarte bune (cea a lui de Funès fiind excepţională), iar decorurile şi costumele sunt bine realizate. Din… citeşte

12 3
sarge pe 31 Iulie 2010 22:00
O comedie prea tare ca sa fie ratata.Merita citita si cartea dar trebuie vazut si filmul
6 1
mihaelatb pe 12 Octombrie 2010 23:23
adaptarea modernista dar atat de clasica a lui Moliere. Una din scenele favorite? Scena din biserica si zgomotul facut de banii din cutia milei .
1 2
emma07 pe 20 August 2009 11:46
Cel mai tare film a lui Louis de Funes! Comedie mortala !
1 3
eduard_stratan pe 15 Noiembrie 2022 17:49
Intr-un interviu prezentat de televiziunea romana ( cea de sub regimul Ceausescu) inaintea filmului, Louis de FUNES declara ca sa joace in Avarul de Moliere a fost visul vietii sale!
0 0
hacman_mihaela pe 02 Septembrie 2020 22:18
un film care nu trebuie ratat
Intotdeauna un film cu Luis de Funes este un film care trebuie neaparat vizionat! Eu una nu ma satur sa-i vad filmele, te binedispune doar mimica nu mai zic nimic de gestica lui. Un adevarat talent care ne-a daruit numeroase momente vesele chiar daca tema nu ar fi fost tocmai vesela ce poate face avaritia dintr-un om! Echipa care i-a dat replica era bineinteles dintre coechipierii lui din celelalte filme pe care le-a realizat.
0 1
Titanic pe 09 Martie 2020 08:24
Figura centrală, care le domină pe toate ,este,evident, cea a lui Harpagon, personajul complex, stăpânit de o zgârcenie nemaipomenită și de un egoism pe cât de odios, pe atât de ridicol.
Avariția este unul din defectele umane satirizate de-a lungul timpului în literatura universală. Termenul avariție provine din limba latină și înseamnă atât egoism, cât și lăcomie nemăsurată de bani, de avere. Avariția se evidențiază în general, prin detaliile caracteristice acestei tipologii, indiferent de coordonatele temporale și spațiale.
Hagi Tudose, personajul nuvelei cu același nume de B. Șt. Delavrancea, este unul din personajele reprezentative ale literaturii române, tipul avarului, având ca trăsătură dominantă patima sa față de bani, care-l dezumanizează și îl aduce în pragul nebuniei. Personajul este urmărit în evoluție din copilărie… citeşte

0 1
user-5e61edc56bb80 pe 08 Martie 2020 23:25
Tema comediei Avarul de Moliere este avaritia, avandu-l ca personaj principal pe Harpagon, aceasta este prezentata pe tot parcursul filmului.
Prima scena unde regasim avaritia este cea in care acesta fuge de o maicuta care strange bani, deoarece este foarte zgarcit si chiar daca are bani tine doar pentru el. O alta scena in care apare avaritia lui Harpagon este cea in care isi ingroapa comoara cu bani in spatele casei, pazind-o cu pretul vietii și avand grija sa nu se atinga nimeni de ea.
Harpagon se aseamana cu Hagi Tudose deoarece amandoi dau dovada de avaritie. Amandoi purtau haine vechi pentru a nu irosi banii pe haine noi, erau mereu atenti ca cineva sa nu puna mana pe banii lor si aveau o comoara ingroapata.
Cu toate acestea, Hagi Tudose este mai avar decat Harpagon, putem observa in mai multe scene cand acesta isi duce avaritia la extrem, spre… citeşte

0 1
user-5e6556e7ae9ce pe 08 Martie 2020 22:51
Avarul este o comedie scrisa in 1668. Personajul principal al filmului este Harpagon care este caracterizat de zgarcenie. Tema comediei este avaritia. Prima scena care evidențiază tema il prezinta pe Harpagon fugind de măicuța care strângea bani pentru biserica , aceasta scena este relatata și la final când acesta fuge în deșert cu, comoara lui și la fel este urmărit de măicuță, scena finala impune faptul ca Harpagon nu s-a schinbat . O alta scena este cea in care vrea sa isi marite fata cu un om bogat si foarte batran. Harpagon voia cu orice preț sa o căsătorească pe fiica sa cu acel om bogat pentru a nu fi nevoit sa ofere el zestre , aceasta scena arăta caracterul acestuia, era insensibil, nici atunci cand venea vorba de copiii lui nu putea lăsa zgârcenia la o parte.
Harpangon poate fi asemanat cu Hagi Tudose din literatura romana . Ambele personaje sunt… citeşte

0 1
user-5a2459cb53be2 pe 08 Martie 2020 09:56
L’avare a lui Molière, este o comedie adaptata cinematografic de regizorul Jean Girault și Louis de Funès.
Motivul central al operei, este avaritia. Tema comediei este evidentiata printr o comoara ascunsa de avarul Harpagon al lui Molière si obsesia acestuia fata de aceasta. O prima scena este inca din prima scena, Harpagon se afla la biserica impreuna cu ceilalti enoriasi, care doneaza fiecare cate un banut pentru biserica. Acesta aude zgomotul banilor si incepe sa fuga prin biserica. Maicuta il urmareste prin tot orașul pana acasa unde se ascunde, apoi acesta se duce sa isi verifice caseta .Astfel se pune accent pe acest defect uman, in jurul caruia este construitra opera. O scena asemănătoare este chiar ultima, când acesta trage după el caseta cu bani prin desert și măicuța vine după el ca să doneze. O alta scena este cea in care familia vorbeste despre… citeşte

0 1
user-5e61ef9b8d05d pe 07 Martie 2020 16:48
Protagonistul nuvelei cu acelaşi nume, Hagi Tudose are ca trăsătură dominantă patima sa faţă de bani care îl dezumanizează.
Evoluţia personajului o putem urmări cu ajutorul scriitorului care ni-l prezintă din copilărie şi până la bătraneţe, iar în timp plăcerea lui de a economisi bani se transformă într-o avariţie distrugătoare şi halucinantă. Începuturile personajului sunt normale. Fecior de familie nevoiaşă, a intrat calfă la o găitănărie.Era cuminte, ‚muncea”, „nu bea”, „nu ochea prin mahala”, „vorbea frumos şi cu patimă în mijlocul tovarăşilor săi” despre chiverniseală şi cu oroare despre nepăsare şi risipă. De când era „de-o schioapă”, pricepuse lumea. Când mama lui îi dădea bani să-şi cumpere un „simit” el nu cheltuia bănuţul, fiindcă ştia
citeşte

0 1
catalina.-.cati pe 06 Martie 2020 20:12
L'avare(Avarul) este ecranizarea comediei Avarul lui Moliere. Tema filmului este reprezentată de avariție. Tema filmului reiese din mulțimea de scene cu Harpagone. O scenă din care reiese avariția este scena biserici ,când măicuța trece pe la fiecare om din biserică strâgând bani într-o cutie pentru biserică. Măicuța ajunge și la Harpagone cerându-i și acestuia un bănuț, dar el se ridică și pleacă, măicuța nu se lasă și îl urmărește peste tot ,reușind să scape de ea doar în momentul în care ajunge acasă. Această scenă apare și în finalul filmului ,când Harpagone târăște după el cutia cu bani prin deșert și apare măicuța ce îl urmărește și acolo . O altă scenă în care este evidențiată avariția este cea în care Harpagone dorește să o mărite pe fica sa cu un domn cu mult mai în vârstă și înstărit, doar pentru a nu da… citeşte
0 1
user-5e60903095add pe 06 Martie 2020 09:25
Avarul este o comedie in cinci acte scrisa de dramaturgul francez, Moliere in 1668. Comedia a debutat in 1668 pe scena teatrului Palais-Royal, urmand sa fie ecranizata in 1980. In acest film, personajul principal este Harpagon care este caracterizat de avaritie si zgarcenie. Astfel tema comediei este avaritia care se regaseste in numeroase scene reprezentative. Prima scena il prezinta pe Harpagon fugind de maicuta din biserica care umbla cu cosul, pentru a nu ii da bani, aceasta scena este simetrica cu finalul in care protagonistul fuge in desert cu comoara lui, de aceeasi maicuta, fapt ce arata ca a ramas neschimbat. O alta scena reprezentativa este cea in care vrea sa isi marite fata cu un om bogat si foarte batran in comparatie cu tanara sa fata. Harpagon dorea aceasta casatorie pentru a scapa de zestrele pe care trebuia sa le dea, aceasta scena arata ca protagonistul nu avea niciun… citeşte
0 1
FiricaMiruna pe 06 Martie 2020 00:46
L'Avare este un film de comedie din Franța din anul 1980, care îl are în rol principal pe Harpagon(Louis de Funès). Motivul central al filmului este caseta în care Harpagon își ținea banii, aceasta fiind ascunsă undeva în grădină. Tema filmului este reprezentată de avariția personajului principal. Tema este evidențiată prin mulțimea de scene menite să stârnească râsul. Una dintre scene este cea din biserică, unde Harpagon refuză să doneze bani bisericii și fuge de acolo, fiind urmărit de către măicuță până acasă, acolo unde bărbatul se ascunde de aceasta.
O altă scenă care evidențiază tema este discursul lui Harpagon în care mărturisește că el nu vrea să își mărite fiica dacă i se va cere zestre, astfel bărbatul decide să-și mărite fiica cu un bărbat în vârstă care era bogat și nu cerea zestre.
Un alt personaj cunoscut… citeşte

0 1
CristianMunteanu pe 06 Martie 2020 00:07
Aceasta comedie are ca motiv central avaritia.
O prima scena care evidentiaza acest motiv este scena din biserica, unde enoriasii sunt intampinati de o maicuta care are asupra ei o punguta cu bani pentru a strange donatii. Vazand acest lucru, Harpagon, protagonistul acestui film fuge din biserica.
O alta fapta din care reiese motivul central al comediei este atunci cand Harpagon, in cadrul unei intalniri, isi instrueste servitorii sa toarne vinul cu socoteala, sa recupereze rapid toate resturile, sa gateasca pentru opt oaspeti, desi vor fi zece, si sa stea cu spatele la perete pentru a nu se observa gaurile din hainele lor mult prea vechi.
In concluzie, putem spune ca motivul central al filmului este avaritia.

Un personaj care ii se aseamana lui Harpagon, dar care face parte din literatura noastra este Hagi Tudose. Cei doi se aseamana destul de mult,… citeşte

0 1

Spune-ţi părerea despre L'avare

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
Liste cu L'avare
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells