Articole Ghosts of Girlfriends Past

(2009)

Fantomele fostelor iubite

Despre distribuție și echipa de producție

MATTHEW McCONAUGHEY (Connor Mead) a putut fi urmărit recent în comedia de acțiune, de mare succes, a lui Ben Stiller, "Tropic Thunder." Înainte de acest film, a deținut rolul principal, alături de Kate Hudson în "Fool's Gold," pelicula din 2008 a regizorului Andy Tennant. De asemenea a produs și jucat în "Surfer, Dude" o comedie în care muzica a aparținut companiei sale de producție, j.k. livin productions, și recording artistului Mishka.

În 2007, McConaughey a interpretat rolul antrenorului de fotbal, Jack Lengyel , în drama de succes "We Are Marshall," povestea emoționantă a unui mic orășel din West Virginia care suferă pierderi devastatoare.

Anterior, el a jucat în comedia de aventuri "Sahara," alături de Penelope Cruz și Steve Zahn. El a obținut premiul People's Choice pentru rolul din acest film, care a bătut recordul la box office în week-end-ul lansării și a constituit primul film de mare succes al companiei sale de producție, j.k. livin productions. McConaughey a continuat cu rolul principal, alături de Al Pacino, din drama "Two for the Money", înainte de a închide anul 2005 cu titlul de "cel mai sexy bărbat în viață", acordat de People Magazine.

Printre filmele sale se mai numără comediile romantice extrem de populare: "Failure to Launch," cu Sarah Jessica Parker și "How to Lose a Guy in 10 Days," alături de Kate Hudson; adventura științifico-fantastică "Reign of Fire," cu Christian Bale; drama "Thirteen Conversations About One Thing"; horror thriller-ul "Frailty," scris și regizat de Bill Paxton; și hitul comic al lui Adam Shankman "The Wedding Planner," alături de Jennifer Lopez.

McConaughey a mai jucat în drama de acțiune din cel de-al doilea război mondial "U-571," în "EDtv," de Ron Howard, în filmul lui Steven Spielberg, "Amistad," "Contact" de Robert Zemeckis și în apreciata dramă a lui Joel Schumacher, "A Time to Kill," ca și în "Lone Star," "Angels in the Outfield" sau în filmul lui Richard Linklater, "Dazed and Confused."

JENNIFER GARNER
(Jenny Perotti) este câștigătoarea premiilor Golden Globe, Screen Actors Guild (SAG) și People's Choice pentru interpretarea din "Alias." De asemenea, de-a lungul celor cinci sezoane de difuzare a show-ului, Garner a fost nominalizată de patru ori la premiul Emmy, de patru ori la Globul de aur și de două ori la SAG pentru interpretarea agentei duble a CIA, Sydney Bristow.

Printre proiectele ei viitoare se numără comedia scenaristului și regizorului Ricky Gervais, "This Side of the Truth," în care va juca alături de o distribuție prestigioasă care-i include pe Rob Lowe, Jonah Hill, Jason Bateman, Christopher Guest și Tina Fey. Filmul este programat să apară în 2010.

Garner a putut fi urmărită recent în filmul nominalizat la premiul Academiei, "Juno," care a obținut o mulțime de premii, inclusiv premiile Broadcast Film Critics Association și Independent Spirit Award pentru cea mai bună comedie, respectiv pentru cel mai bun film artistic.

Pe scena teatrală, ea a obținut în 2007 critici extrem de laudative pentru rolul lui Roxanne din reluarea pe scena teatrală a Broadway-ului a vestitei "Cyrano de Bergerac", alături de Kevin Kline.

În 2005 Garner și-a înființat propria casă de producție, împreună cu asistenta ei personală, Juliana Janes. Compania Vandalia Films și-a primit numele după titulatura inițială a statului West Virginia, unde s-a născut Garner. Vandalia Films are în prezent cinci proiecte cinematografice: "Be With You"; "Arranged"; "Sabbatical"; "Devil in the Junior League"; și "3 Days in Europe," cu Hugh Jackman și John Palermo de la Seed Productions.

Printre alte realizări cinematografice ale lui Garner se numără: "The Kingdom," "Catch and Release," "13 Going on 30," blockbuster-ul "Daredevil" și "Elektra," "Pearl Harbor" și comedia "Dude, Where's My Car?" De asemenea, ea a devenit imaginea brandului Neutrogena, apărând în campanile sale de publicitate la televiziunea națională, sau în presa scrisă.

BRECKIN MEYER
(Paul) a avut roluri memorabile în filmele "Road Trip," "GO," "Clueless," "Blue State," "The Insider," ambele filme "Garfield", "Rat Race," "54," "Kate & Leopold," "Prefontaine," "Can't Hardly Wait" și "The Craft," printre altele.

Recent, în 2009, el a câștigat premiul Annie, iar în 2008 a obținut o nominalizare la premiul Emmy ca scenarist al popularei comedii animate de pe canalul Cartoon Network, "Robot Chicken," în care și-a împrumutat vocea mai multor personaje.

LACEY CHABERT
(Sandra) este cunoscută pentru rolul Claudia din serialul televiziunii FOX, premiat cu Globul de aur, "Party of Five."

Chabert a fost răsplătită cu recenzii laudative și un premiu MTV Movie pentru rolul din hit-ul de box office "Mean Girls," al regizorului Mark Waters. De asemenea ea a mai jucat în rolul fiicei Anjelicăi Huston, din filmul "Daddy Day Care" și în rolul Brooke Ellison din ultimul film regizat de Christopher Reeve, "The Brooke Ellison Story," pentru A&E.

Mai recent, ea a jucat alături de Gena Rowlands în "What If God Were the Sun," proiect cinematografic al Lifetime.

Originară din Purvis, Mississippi, Chabert s-a lansat odată cu rolul lui Cosette din "Les Misérables," care s-a jucat pe Broadway. În 1998, ea a debutat în film în rolul Penny Robinson din "Lost in Space." La televiziune, Chabert a apărut în "All My Children" și alte filme TV, printre care "Gypsy," cu Bette Midler, și "A Little Piece of Heaven," cu Cloris Leachman.

MICHAEL DOUGLAS
(Unchiul Wayne) este un actor și producător cu multe premii în palmares, având la activ o carieră de peste 40 de ani, care cuprinde realizări în teatru, film și televiziune. Era deja un actor de succes când a apărut, în 1975, în filmul independent răsplătit cu premiul Academiei "One Flew Over the Cuckoo's Nest." De atunci el s-a implicat într-o lungă pleiadă de filme valoroase, inclusiv în filmul premiat cu Oscar pentru cel mai bun rol masculin, "Wall Street."

Douglas a jucat apoi în două dintre cele mai mari hituri ale anului 1987, începând cu "Fatal Attraction," alături de Glenn Close. Apoi, el a jucat în filmul lui Oliver Stone, "Wall Street," obținând un Oscar® și un Glob de aur pentru interpretarea personajului Gordon Gekko, care a emis memorabilul dicton "Lăcomia e bună." Douglas a apărut apoi în filmul regizat de Ridley Scott,"Black Rain" și ulterior, alături de Turner și DeVito în "The War of the Roses."

În 1992, Douglas a jucat împreună cu Sharon Stone în thrillerul erotic "Basic Instinct," al lui Paul Verhoeven, care a realizat unele dintre cele mai mari încasări la box office ale anului. În anul următor, el a avut o nouă interpretare formidabilă în drama lui Joel Schumacher, "Falling Down." În următorii cinci ani, Douglas a juact în filmul lui Barry Levinson, "Disclosure," alături de Demi Moore; în "The American President," de Rob Reiner, alături de Annette Bening; "The Ghost and the Darkness," film pentru care a asigurat și producția executivă; "The Game," de David Fincher, cu Sean Penn; și "A Perfect Murder," alături de Gwyneth Paltrow.

În anii 1990, Douglas a realizat producția sau producția executivă a unor filme cum ar fi "Flatliners," de Joel Schumacher, "Radio Flyer," de Richard Donner, "Made in America," de Richard Benjamin, "Face/Off," de John Woo, sau filmul lui Francis Ford Coppola "The Rainmaker," după romanul lui John Grisham.

În anul 2000, Douglas a jucat în pelicula lui Curtis Hanson, "Wonder Boys," rol pentru care a primit nominalizări la Golden Globe și BAFTA. În plus, el s-a bucurat alături de întreaga distribuție a mult-premiatei drame "Traffic," de Steven Soderbergh, de o nominalizare la premiul Screen Actors Guild. De asemenea el a produs și jucat în comedia "One Night at McCool's" în 2001. În anul următor, a jucat în "It Runs in the Family,". Printre realizările recente ale lui Douglas se numără thrillerul politic "The Sentinel," comedia "You, Me and Dupree," și filmul independent "King of California," care a fost lansat în 2007 la Sundance Film Festival.

EMMA STONE
(Allison Vandermeersh) filmează în prezent comedia horror "Zombieland," alături de Woody Harrelson, sub bagheta regizorală a lui Ruben Fleischer. Filmul este programat să apară pe marile ecrane în octombrie 2009.

De curând, ea a încheiat filmările pentru drama independentă "Paper Man," cu Jeff Daniels, Ryan Reynolds și Lisa Kudrow, în regia și scenariul echipei de realizatori Kieran și Michele Mulroney.

Printre alte filme în care a mai jucat Stone se numără recenta comedie de succes "The House Bunny" sau "The Rocker," dar ea a devenit renumită pentru rolul iubitei lui Jonah Hill din comedia de succes a lui Judd Apatow "Superbad," din 2007.

MARK WATERS
(regia/producție), absolvent al școlii de regie din cadrul American Film Institute, el și-a făcut debutul odată cu comedia neagră independentă "The House of Yes." Filmul a fost lansat în 1997, la Sundance Film Festival, unde Parker Posey a obținut premiul special al juriului pentru interpretare.

Printre proiectele recente ale lui Waters figurează și comedia romantică "Head Over Heels" sau filmul VH-1 "Warning: Parental Advisory."

El a înregistrat succes după succes odată cu comediile "Freaky Friday" și "Mean Girls." "Freaky Friday," cu Jamie Lee Curtis și Lindsay Lohan, a obținut în 2004 nominalizarea la premiul Critic's Choice, la categoria cel mai bun film de familie, răsplătind-o în același timp pe Jamie Lee Curtis cu o nominalizare la Globul de aur. "Mean Girls," scris de Tina Fey, după cartea lui Rosalind Wiseman Queen Bees and Wannabees, a fost cel mai popular film al anului, obținând trei premii MTV Movie, inclusiv unul pentru Lindsay Lohan, la categoria cea mai bună actriță.

Waters a continuat în 2005 cu fantezia romantică "Just Like Heaven," în care au jucat Reese Witherspoon și Mark Ruffalo. Anul trecut el a regizat aventura romantică "The Spiderwick Chronicles."

JON LUCAS & SCOTT MOORE
(scenariul),Cel mai recent film la care au colaborat este „Four Christmases" cu Vince Vaughn si Reese Witherspoon.Tot ei sint scenaristii urmatoarei comedii distribuite de WB, „The Hangover", care va avea premiera pe 12 iunie 2009.

DARYN OKADA
(imaginea) marchează cu prilejul "Fantomelor fostelor iubite"cea de-a treia colaborare cu regizorul Mark Waters după "Just Like Heaven" și "Mean Girls." Cei doi au mai colaborat recent și pentru episodul pilot de televiziune "Eva Adams." Printre proiectele sale recente se numără comediile de succes "Baby Mama,"cu Tina Fey și Amy Poehler, și "Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay.".

Okada a contribuit la realizarea a peste 30 de filme, printre care se numără "Stick It," "Sex and Death 101," "Dr. Doolittle 2" "Anna Karenina," ‘Captain Ron," "My Father the Hero," "Halloween: H20," "Lake Placid," "Cradle 2 the Grave," "Joe Somebody" și "Wild Hearts Can't Be Broken," sau episodul pilot pentru "Dawson's Creek."

De asemenea el lucrează în prezent la comedia "The Goods: The Don Ready Story," cu Jeremy Piven și James Brolin, care este programată să apară pe ecrane în august 2009.

CARY WHITE
(scenografia) se află la cea de-a șasea colaborare cu Mark Waters, odată cu "Fantomele fostelor iubite," după ce au realizat împreună filme ca "Just Like Heaven," "Mean Girls," "Freaky Friday" și telefilmul VH-1 "Warning: Parental Advisory." Tot împreună cu regizorul Waters, a realizat și episodul pilot "Eva Adams."

Printre alte realizări ale lui White se numără filmele "Cheaper by the Dozen 2," în regia lui Adam Shankman; "American Outlaws," în regia lui Les Mayfield; "Spy Kids" și "The Faculty" sub bagheta regizorală a lui Robert Rodriguez; "Why Do Fools Fall in Love?" și "Selena" for Gregory Nava; "White Fang II," în regia lui Ken Olin; "Gettysburg," de Ron Maxwell; "The Hot Spot," de Dennis Hopper; "Silent Tongue," de Sam Shepard; "The Texas Chainsaw Massacre 2," de Tobe Hooper; și "Red Headed Stranger," de Bill Wittliff.

Sinopsis Prezentare
jinglebells