Flăcări pe comori

(1987)

Flăcări pe comori

Poster Flăcări pe comori Postere Flăcări pe comori

Sinopsis Flăcări pe comori

Mai mult
Flacari pe comori

"Arhanghelii" este numele celei mai bogate mine de aur, din Rosia Montana. Mina asta omoara multi oameni iar unii cred ca este mina diavolului. Tot mai numerosi barbati sunt fascinati si atrasi de mirajul imbogatirii rapide, duhul aurului ia mintile multor curajosi.

Ascensiuni si decaderi uluitoare. O inclestare dramatica in lupta pentru imbogatire. O galerie impresionanta de personaje: Rodean (Mircea Albulescu), stapanul minei, fabulos de bogat, cu aura de legenda -…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7

Caseta tehnică

AKA

  • Flames Over Treasures

Produs de

Romania Film

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 14 Octombrie 2013 07:04
Intenţii ambiţioase, finalizare neconvingătoare
Filmul este inspirat din câteva scrieri ale lui Ion Agârbiceanu, cu precădere romanul ”Arhanghelii” şi povestirea ”Vâlva băilor” (ultima din ele ecranizată şi de Mircea Veroiu în 1974 în prima parte - "Mârza" - a filmului ”Duhul aurului”).

Scenariştii Ion Brad şi Nicolae Mărgineanu nu reuşesc să închege un material epic unitar, scenariul fiind lipsit de unitate şi de forţa necesară adecvată unui astfel de proiect ambiţios. Regizorul se pierde şi el în materialul epic avut la dispoziţie şi nu realizează decât trei episoade disparate care se întretaie neconvingător în anumite momente. E vorba de patriotismul tinerilor elevi, de obsesia pentru înavuţire a proprietarului de mină Iosif Rodean (interpretat cu forţă de Mircea Albulescu, de altfel singurul personaj reuşit) şi de relaţia lui Mârza cu cârciumăreasa care se… citeşte

6 5
carmen_angelus_romila pe 12 August 2018 20:05
Un film care ne evoca lupta acerba si fara echivoc al unor parveniti nesatui de impogatire, si fara pic de moralitate. Este valabil si in zilele noastre...!
1 0
balta67verde pe 23 Octombrie 2016 12:51
L-am revazut si a 2-a oara, tot nu m-a convins. E doar un film oarecare.
1 1
Catalinq pe 10 Ianuarie 2014 18:00
Interesant film
Un film care ne arată ''zestrea'' lăsată de strămoșii noștri, dar care, ca de fiecare data are acces la ea doar anumite persoane cu funcții înalte.... Merită vizionat :)
1 2
TI pe 14 Ianuarie 2021 22:54
Exceptional document pentru Rosia Montana. Orasul viu!
0 0

Spune-ţi părerea despre Flăcări pe comori

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Flăcări pe comori
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells