Articole C.S.I.: NY

(2004)

CSI: New York - Criminaliștii

Interviu cu Carmine Giovinazzo

Sezonul cinci a adus numeroase schimbari pentru Danny Messer din CSI: New York - Criminalistii: celebrii sai ochelarii au fost distrusi dupa primele cateva episoade, iar "The Box" a adus cea mai socanta veste dintre toate: colega si iubita ocazionala a lui Danny, Lindsay Monroe (Anna Belknap), este insarcinata cu copilul lui. Carmine Giovinazzo vorbeste despre ce urmeaza sa se intample cu cuplul, despre cum a evoluat Danny si despre trupa sa, Ceesau.

Asadar exista o controversa majora acum in CSI: New York - Criminalistii: ce s-a intamplat cu ochelarii lui Danny?

Ce s-a intamplat cu ochelarii lui Danny - aceasta este marea controversa?

Da!

Unii oameni erau chiar atasati de acei ochelari, nu? Nu stiu daca vor disparea definitiv, dar am ales sa facem o schimbare. Nu stiu daca trebuie discutat despre asta in serial; poate ca o sa se discute. Este ceva ce eu am considerat ca va fi o schimbare buna. Nu ca ar fi fost o mare diferenta, dar pe mine urma sa ma faca sa ma simt altfel.

A fost alegerea ta?

Da. Eu port lentile de contact si la fel si Danny. Desigur a fost un accesoriu important al personajului si a lucrat in avantajul sau. Cred ca o sa treaca ceva timp pentru ca oamenii sa se obisnuiasca cu schimbarea, pentru ca odata ce te-ai obisnuit cu cineva care poarta ochelari, atunci cand nu-i mai are, ti se pare ca arata ciudat. Dar cum am spus, il face sa para diferit.

Ce te-a facut sa te hotarasti sa scapi de ei deodata?

A fost o modalitate pentru a-l face diferit dupa parerea mea sau sa-l fac sa para mai cool. Cred ca pentru el este o perioada de tranzitie, mai ales luand in considerare ce se intampla cu Lindsay. Am considerat ca poate va face personajul sa se simta diferit. Aproape ca ma face sa ma gandesc ca o iau de la capat, ca imi da energie - ca devin un alt personaj.

Dupa cinci ani in care ai jucat acest personaj, simti cumva ca imbatraneste?

Nu simt ca ar imbatrani, dar as vrea sa aiba parte de experiente care sa-l ajute sa evolueze, sa se schimbe. Este un fel de schimbare exterioara, dar face parte din personaj si incerc sa arat ca a crescut.

Evident, exista si alte semne ale maturizarii lui Danny, care va deveni tata. La ultimul interviu, ai zis despre Danny si Lindsay "fie vor avea un copil, fie se vor desparti." Ghicesti viitorul, sau s-a mai discutat si inainte de acest sezon despre un copil al cuplului Danny/Lindsay?

Nu, nu cred ca s-a vorbit despre asta. Probabil ca ghicesc viitorul. Este bine de stiut! Se va discuta despre asta pe forumul CSI. Ghicesc viitorul, asa ca aveti grija ce spuneti!

Te-ai asteptat la acest fir narativ, sau este ceva ce a aparut pentru ca Anna a ramas insarcinata in realitate?

Cred ca tot timpul s-au gandit ce lucruri noi sa aduca in relatia noastra. Cred ca au vrut mereu ca personajele noastre sa aiba o relatie din ce in ce mai apropiata, dar nu stiu sigur daca se gandisera demult la un copil al cuplului. Anna a mai fost insarcinata si sunt sigur ca si acest lucru le-ar fi dat idei daca inca nu se gandisera la asta asa ca este probabil vorba de o combinatie. Faptul ca ea a fost insarcinata in realitate se poate sa fi grabit lucrurile.

Cum ai aflat despre asta? ti-au spus producatorii sau ai citit in scenariul pentru episodul respectiv?

S-a vorbit la un moment dat despre aceasta posibilitate. Peter (Lenkov, producator executiv) a scris scenariul impreuna cu Bill Haynes (consultantul tehnic); este o combinatie buna deoarece Bill a facut parte dintr-o echipa criminalistica si, desigur, Peter este scenarist de mult timp si acesti oameni au reusit sa aduca impreuna intr-un singur episod doua puncte de vedere complet diferite si cred ca le place sa complice putin lucrurile. Cred ca am aflat despre sarcina lui Lindsay pe masura ce scriau episodul. Lui Peter ii place sa vorbeasca despre acest subiect, iar eu sunt gata sa aprob orice schimbare buna si consistenta in ceea ce priveste personajele si ma adaptez situatiei..

Ai fost surprins ca au schimbat directia in care se indrepta Danny sau ti s-a parut ca are sens?

Nu am fost surprins deoarece ceva de genul acesta trebuia sa se intample. Nu sunt niciodata cu adevarat surprins de ceea ce fac deoarece eu sunt acolo pentru ca ei sa se joace astfel cu personajul meu. Sunt multe lucruri diferite care i se intampla personajului asa ca nu sunt surprins. In acelasi timp, cand astfel de lucruri apar, este bine. De fapt, ma bucur cand fac asta.

Episodul respectiv, a insemnat invatarea unui monolog si a trebuit sa vorbesti catre camera. Cum este asta? Este ceva provocator?

Cum este sa trebuiasca deodata sa spui o poveste si sa-i faci pe oameni sa te creada? In asta consta tot misterul. Lucrezi intr-un anumit ritm si ai o metoda ciclica de a face lucrurile. Nu esti tot timpul in centrul atentiei. Ai de jucat niste scene oarecum de rutina. A aduce ceva diferit este dificil si ma sperie, dar este si tot ceea ce-mi doresc. Sunt mai multe lucruri la un loc. Este ca o masina pe care o tot pornesti si o tot opresti. Te astepti sa o repornesti dupa ce o vreme n-ai folosit-o. Ador ca au incercat ceva nou la nivelul naratiunii si ca au introdus chestii pe care sa le pot conecta la pasiunea mea pentru baseball.

Ultima oara cand am vorbit erai convins ca Danny va sfarsi la azilul de nebuni la finalul sezonului 5. Crezi ca mai sunt sanse sa se intample asta?

Am zis eu asta? Cred ca ma refeream la Carmine. Doctorii sunt la usa, pregatiti sa ma ia! Danny a avut multe necazuri in ultima perioada, mai ales cu politistul impuscat (in episodul "On the job"), apoi cu moartea unui baietel. A trecut prin multe intamplari traumatizante. Cred ca la asta ma refeream cand am afirmat asta. Dar relatia cu Lindsay, trecerea timpului si faptul ca nu mai poarta ochelari il duc catre alta directie acum.

Gary Sinise (Mac Taylor) a scris un episod din serial; Melina Kanakardes (Stella Bonasera) este pe cale sa faca acelasi lucru. Te-ar interesa asa ceva?

Am scris scenariul catorva filme de lung metraj; scriu destul de mult. Am scris cateva scenarii impreuna cu cumnatul meu care a fost detectiv in New York timp de douazeci de ani. Mie mi se pare ca partea complicata este sa gasesti o crima interesanta si o desfasurare coerenta. Este cel mai important lucru intr-un episod. Odata ce ai partea asta, mi se pare extrem de tare sa poti sa creionezi fiecare personaj asa cum il vezi, cum il simti. Dialogurile si interactiunea dintre ei sunt interesante, dar important este sa treci peste hopul subiectului crimei, a desfasurarii ei. Sa stii sa tii spectatorul alert pana la finalul episodului. Asta este partea complicata. Cred ca singurul motiv pentru care nu am scris niciun episod este lenea si alte proiecte pe care le am in acest moment. Probabil ca intr-o zi voi scrie unul si il voi trimite producatorilor. imi doresc sa fac asta si cred ca este doar o chestiune de timp.

Care ar fi scenariul ideal din punctul tau de vedere?

Nu stiu... poate unul in care cele trei personaje - Mac, Flack si Danny - se reunesc datorita unui caz complicat. Poate ceva cu niste criminali foarte periculosi si cu scene in care viata ne e pusa in pericol. Un episod intens in care sa fim cu totii implicati. Si poate personajul lui A.J. Buckley (Adam Ross) sa fie impuscat in picior!

Ti-ai dori sa il vezi impuscat pe A.J.?

Vreau sa-l vad impuscat de Flack! Din greseala. Iar Flack sa ajunga la inchisoare pentru putin timp. Si ar trebui sa ma gandesc de ce l-a impuscat. Dar cred ca stiu de ce: iti vine foarte usor sa vrei sa-l impusti pe A.J.

Bietul A.J.!

Nu vreau decat sa fie un episod grozav. Ar putea fi exact ca si cu episodul in care Gary era luat ostatic. Ar fi dragut sa avem un episod de genul asta in care suntem cu totii implicati si in care suntem amenintati.

Danny pare sa intre in bucluc destul de des; vor mai fi si alte episoade de genul 'Danny e in pericol'?

Nu, cred ca pericolul cel mai mare este responsabilitatea care vine odata cu aparitia unui copil. Dar nu sunt sigur ca asta este un pericol in adevaratul sens al cuvantului. Cat despre subiectele episoadelor, nu stiu foarte multe. Cred ca povestea cu bebelusul facut cu Lindsay o sa-i dea suficienta bataie de cap o vreme.

Cum mai merge cu trupa in care canti, Ceesau?

Ii rog pe toti fanii sa intre pe site-ul Ceesau.com si sa cumpere albumele si tricouri! O parte din castiguri este destinata unor asociatii caritabile.

Cat de des va intalniti sa repetati? Aveti timp pentru muzica?

Incercam sa ne vedem macar o data pe saptamana. In timpul saptamanii este chiar dificil. Iar cand sunt acasa incerc sa compun cat mai mult.

Lucrati la un nou album?

Da, lucram la cateva piese, pe care vrem sa le adaugam unora pe care le avem de ceva timp. Trebuie sa mai lucram la mici detalii tehnice pentru acestea, inainte de a inregistra. Asa ca speram sa avem material pentru un nou album. Planul este sa mai adunam cinci, sase melodii de care sa fim multumiti si apoi sa intram in studio si sa scoatem un album.

sursa: csifiles.com
Sinopsis Interviu cu Gary Sinise
jinglebells