Articole Basic Instinct 2

(2006)

Instinct primar 2

Locatiile

Regizorul Caton-Jones a solicitat ca managerul pentru locatii Keith Hatcher sa gaseasca plasamentele care sa reflecte schimbarile care s-au produs in Londra in ultimele decenii. Londra care a fost intotdeauna infatisata in filme cu autobuzele rosii supraetajate si Big Ben. Dar filmul Basic Instinct 2 se situeaza in Londra contemporana, un loc foarte cool. Locatiile pentru acest film mult asteptat au fost alese pentru a reflecta stilul sexy al protagonistei principale.

In primele secvente ale filmului sunt prezentati Stone si fostul star al fotbalului Stan Collymore care conduce o masina sport Spyker C8 Caviolette (care se construia in Olanda, dar nu a mai fost vazuta pe ecrane) cu o viteza uluitoare, in zona Cheiului Canary de pe malul Tamisei, precum si cladirea Gherkin, in inima orasului, completata cu vederi panoramice de 360 de grade ale biroului super modern. Zona aflata la sud-vest de Tower Bridge, aproape de cartierul Ken Livingstone din Londra, a fost aleasa ca locatia urbana ideala pentru apartamentul lui Catherine.

Alte locuri de senzatie din film sunt celebra zona Soho din Hakkasan, Barul Atlantic, Barul Titanic. Prin contrast, zona mizerabila din Soho este ilustrata in secventele nocturne de pe strazile Brewer si Hanway, populate de tot felul de personaje ciudate din lumea interlopa – homosexuali, prostituate si transsexuali.

Muzeul de istorie naturala din South Kensington, care rareori permite filmarile, este de asemenea prezentat, asa cum sunt prezentate si alte locuri precum Old Billingsgate Market, care apare drept Penitenciarul Holloway, Lincoln’s Inn, Masonic Hall, langa Covent Garden, County Hall, Imperial College, uluitoarea Scoala de Afaceri Tanaka, construita de un milionar japonez si Colegiul Royal Holloway, construit intr-un stil gotic care iti taie rasuflarea, de langa Egham din Surrey.

Noua infatisare a Londrei, ilustrata in Basic Instinct 2, este mult mai apropiata de arhitectura lui Sir Norman Foster decat de cea a lui Sir Christopher Wren, spune Kassar. Ca vizitator asiduu al orasului Londra, de-a lungul carierei sale, producatorul considera ca este ceva magic in acest amestec de vechi si nou din film. „Este fascinant si frumos si se potriveste atat de bine pentru povestea noastra. Orasul este ca un alt personaj din poveste.”

„Daca te muti cu filmul in Europa, este mai confortabil daca alegi un oras unde limba nu este un obstacol”, adauga producatorul Michaels. Londra era potrivita si, in plus, este unul dintre marile orase ale lumii. „Din punct de vedere al arhitecturii este frumos si variat. Norman Garwood, Michael Caton-Jones, talentatul nostru regizor de imagine Gyula Pados, au reusit sa gaseasca locatiile perfecte, care sa confere filmului o imagine memorabila.”

„Cand locuiesti intr-un oras, ai tendinta de a-l lua ca atare si uiti cat de grozav este”, observa actorul Morrissey. „Cu acest film, era ca si cum priveam Londra cu alti ochi.”
Costumele Aspect si stil
jinglebells