Articole Basic Instinct 2

(2006)

Instinct primar 2

Cascadoriile

Scena de inceput a filmului Basic Instinct 2 este una dintre cele mai realiste si mai indraznete scene din film. Filmata in si in jurul faimoasei zone Docklands de la Cheiul Canary, in estul Londrei, scena a inregistrat un mare succes. „Departamentul nostru care se ocupa de locatii a facut o treaba foarte buna”, spune primul regizor secund despre unitatea lui Terry Bamber. „Ei au indeplinit toate cererile noastre. A fost o realizare majora.”

Unitatea de cascadori a fost printre cele mai bune pe care le ofera industria filmului din Marea Britanie si a lucrat in trecut la cateva din filmele cu James Bond si Lara Croft: Tomb Raider. Secventa de deschidere a filmului ii prezinta pe Tramell si Kevin Franks mergand cu viteza foarte mare cu un automobil Spyker Laviolette pe Cheiul Canary, in timp fac sex.

Viteza si tensiunea sporesc, ceea ce duce la un punct culminant primejdios si excitant, in care masina sfarseste izbindu-se de un chiosc si plonjand in Tamisa. „Am acoperit scena cu opt camere”, explica Bamber. „In mod normal am fi filmat o asemenea scena in doua parti, dar noi aveam un timp limitat la dispozitie, pentru ca nu se intuneca pana la 22:30, iar la 4:30 era deja lumina, asa ca a trebuit sa filmam dintr-o bucata. Vantul ma preocupa cel mai mult pentru ca era cel mai riscant pentru cascadorul Stevie Hamilton sa conduca pe un vant asa de puternic care ar fi putut devia traiectoria masinii.”

Departamentele de arta si constructii au inceput lucrul la ora 6 dimineata pentru a construi rampa destinata cascadoriei principale. Vremea a tinut intreaga echipa in picioare si abia la miezul noptii a putut fi executata cascadoria. A fost necesara o instalatie mecanica asemeni unui tun, postata pe o rampa special construita, astfel incat masina sa poata fi lansata efectiv ca o racheta.
Michael Caton-Jones: interventia regizorului Costumele
jinglebells