Articole Basic Instinct 2

(2006)

Instinct primar 2

Catherine Tramell

„Catherine Tramell este foarte periculoasa, dar femeile periculoase sunt cele mai interesante”, spune producatorul Mario F. Kassar. „Sharon si-a atribuit acest personaj, Catherine, si sunt putine alte actrite care se pot compara prin relatia lor speciala cu personajul. Ea pare placuta, zambitoare si sexy, chiar daca sub toate aceste calitati se ascunde viclenia si abilitatea de a manipula.”

„Catherine este un personaj emblematic in lumea cinematografiei; daca ar fi sa se alcatuiasca o lista a celor zece fete rele de pe ecran, in mod cert ea ar fi a treia in top”, comenteaza producatorul Michaels. „Poate fi privita drept cea mai interesanta dintre fetele rele din cinematografie pentru ca ea nu apare cu pistoale din care ies flacari. Totul se intampla pe plan psihologic, ceea ce personal mi se pare cu mult mai interesant si intrigant. Daca nu ar intra in joc si intelectul ei si daca ea nu ar fi atat de complexa, nu stiu daca personajul ei ar fi supravietuit in tot acest timp.”

„Catherine a evoluat de la primul film”, observa actorul David Morrissey, partenerul lui Stone. „Nu poti sa joci acelasi mister din nou, iar anumite lucruri sunt reliefate tocmai datorita acestui fapt. Ea este precum forta unui vartej – cineva care s-a eliberat din punct de vedere sexual in mod uluitor. Ea nu se lasa constransa de conventiile societatii engleze. Refuzul de a juca dupa reguli o face pe Catherine un personaj minunat pentru cei din jur, dar totodata si o persoana inspaimantatoare. Marea sa energie si erotismul ei te captiveaza total. Pentru societatea engleza parca ar fi de pe alta planeta, ceea ce ii permite sa mearga si mai departe. Faptul ca este americanca ii permite sa se comporte scandalos, pentru ca acesta este modul in care englezii ii percep pe americani. Cu toate acestea, este un moment in scenariu unde am simtit nevoia sa-i caut pe cei din State care au intalnit-o si am descoperit ca si acolo comportamentul ei este considerat la fel de scandalos.”

Pentru actrita Charlotte Rampling „Catherine Tramell este primejdioasa pentru ca nu are limite. Este total imorala. Nu are notiunea constiintei si in cap nu are decat anarhie. Are propriile legi si traieste in lumea ei. Nu este unica, pentru ca exista in lume oameni ca ea, dar ea este de domeniul fictiunii. Oamenii de teapa ei sunt criminali in lumea reala.

„Ea este vaduva neagra”, spune Hugh Dancy. „Ii seduce pe oameni si ii atrage in plasa ei, iar apoi poate ii ucide sau poate nu-i ucide. Acesta este tot misterul.”
Actorii despre personaje Michael Caton-Jones: interventia regizorului
jinglebells