Articole Basic Instinct 2

(2006)

Instinct primar 2

Costumele

Pentru designerul de costume maghiar Beatrix Aruna Pasztor punctul de inceput a fost intalnirea cu Sharon Stone acasa la aceasta, in Los Angeles, pentru a discuta despre garderoba lui Catherine Tramell. „Am discutat cu Sharon despre personaj si am hotarat sa-l abordam intr-o maniera clasica, artistica. Sharon avea multe idei bazate pe fabulosul sau stil personal. Am inceput prin a pune cap la cap idei oferite de fotografiile lui Helmut Newton, picturile lui Schiele si filmul noir”, explica Pasztor.

„Pe langa stilul ei formidabil, Sharon are si un corp superb si stie cum sa se impuna”, spune Pasztor. „Asa ca a fost usor de imbracat. Ei ii plac in mod deosebit hainele retro, asa ca am decis sa facem o combinatie de haine retro cu niste piese cu design modern. BBC este unul din locurile mele preferate unde caut materiale grozave. Am descoperit niste haine retro deosebit de bune, din anii ’70 si am luat si niste piese de la o companie foarte buna numita Whitaker. Cea mai mare parte a garderobei provine de la Los Angeles, Londra, Milano si Roma.”

Bijuteriile au jucat de asemenea un rol major in garderoba lui Tramell si in afara de cateva piese unicat, destul de bizare, de pe piata, restul bijuteriilor au fost oferite de firma Chopard din Londra. „Aceste bijuterii sunt fantastice. Ii dau personajului un aspect de femeie bogata, luxoasa, ceea ce intareste coerenta personajului”, comenteaza Pasztor.

Directorul de imagine, ungurul Gyula Pados a colaborat strans cu Pasztor in selectia materialelor. „Gyula m-a rugat sa gasesc materiale care stralucesc”, spune ea. „Filmul are o iluminare scazuta, asa ca e bine sa ai piese care stralucesc un pic. Toate hainele lui Sharon sunt mulate si fabricate din materiale foarte interesante si cred ca texturile si silueta ei realizeaza o imagine foarte sexy si interesanta”, spune Pasztor.

„In ceea ce-l priveste pe David Morrissey”, continua ea, „ne-am hotarat sa-l facem sa arate ca intr-un film noir, elegant si de clasa, in stilul lui Humphrey Bogart. Am folosit o multime de costume elegante pentru ca acestea il prind cel mai bine. Personajul lui nu este extravagant, asa ca am vrut sa-l facem sa arate intr-un stil clasic sobru. Este un contrast bun care se realizeaza intre el si Sharon, care arata excentric si cu mult stil.”
Cascadoriile Locatiile
jinglebells