Văduva lui Chadwick Boseman aduce un omagiu actorului defunct cu un discurs emoționant

de Marina Florea în 13 Ian 2021
„Chad, mulțumesc. Te iubesc. Sunt așa de mândră de tine. Fii mereu lumina noastră...”

Filmele lui Chadwick Boseman nu au efect numai asupra fanilor, dar și asupra familiei. Văduva actorului defunct, Simone Ledward Boseman, a oferit un tribut amintirii acestuia atât pe marele ecran cât și în afara lui, cu un discurs emoționant la premiile Gotham Awards 2021, luni, pe 11 ianuarie. Actorul din Black Panther a fost onorat postum cu premiul Actor Tribute la gala virtuală alături de colega de platou din Ma Rainey's Black Bottom Viola Davis.

Ledward Boseman și-a început discursul explicând că onestitatea era atât de importantă pentru fostul ei soț, atât în plan personal cât și profesional. „A fost cel mai cinstit om pe care l-am întâlnit și mereu a spus adevărul”, a spus ea. „A căutat onestitatea în sine și în cei din jur la acel moment... Dacă cineva nu trăiește în adevăr atunci este imposibil să trăiască în linie cu obiectivul divin al vieții. Și astfel și-a trăit el viața, zi de zi. Imperfect dar hotărât...”

Femeia a continuat explicând cum căutarea adevărului l-a inspirat pe actor în toate rolurile, inclusiv portretizarea unor figuri istorice de culoare precum Jackie Robinson, dar și personaje de ficțiune precum TChalla în Black Panther. „Asta făcea atunci când juca un personaj. Nu spunea o poveste, nu citea replici, își croia o cale către desăvârșire...”

Boseman a decedat în august după o luptă de patru ani cu cancerul de colon, problemă tratată cu discreție. Conform unei postări pe Instagram, Boseman a murit acasă „cu soția și familia alături” La momentul respectiv, nu se știa public că actorul e căsătorit, acesta ținându-și relația secretă. Singura dată când a vorbit public despre ea, pe atunci iubită, a fost la premiile NAACP Image Awards din 2018: „Simone, ești cu mine zi de zi. Îți mulțumesc acum. Te iubesc!”

Pe lângă premiul Actor Tribute, Boseman a mai fost nominalizat la Cel mai bun actor pentru Ma Rainey s Black Bottom, ultimul său rol, dar Riz Ahmed a fost cel care a câștigat pentru Sound of Metal. Ledward Boseman a relatat că a fost o onoare să accepte Actor Tribute, numind filmul „o recunoaștere nu numai a muncii sale, dar și a impactului acesteia asupra industriei filmului și a întregii lumi”.

Soția fostului actor s-a adresat apoi acestuia direct: „Chad, îți mulțumesc. Te iubesc. Sunt mândră de tine. Fii lumina noastră. Mulțumesc.”

Exploreaza subiecte similare:

Chadwick Boseman

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
forever_young_ pe 13 ianuarie 2021 16:29
RIP Chadwick Boseman !!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells