Serial nou: The Whispers

de Ştefan Dobroiu în 20 Iun 2015
Steven Spielberg aduce pe micile ecrane o malefică entitate extraterestră

Amblin Television, compania lui Steven Spielberg, şi postul american ABC au lansat The Whispers, un neliniştitor serial SF, despre o entitate extraterestră care poate comunica telepatic cu copiii, determinându-i să participe la un plan de cucerire a planetei. Este o premisă cel puţin interesantă pentru un serial ce ar putea captiva publicul larg. Iată mai jos la ce să te aştepţi de la această nouă aventură pe un tărâm atât de familiar lui Spielberg.

În centrul atenţiei acestui serial al cărui titlu iniţial a fost The Visitors este Claire (Lily Rabe din American Horror Story), o agentă FBI specializată în cazuri cu copii. La trei luni după ce soţul i-a murit, Claire se întoarce la birou pentru a investiga cazul unei fetiţe care, la îndemnul unui prieten imaginar pe nume Drill, i-a provocat mamei ei un accident. Claire nu crede că acţiunea fetiţei este doar rezultatul unei minţi fragile şi ia tot mai în serios posibilitatea ca în spatele tragicului eveniment să se afle o prezenţă malefică.

Apariţia în deşertul Sahara a unui avion american dispărut în timpul unei misiuni la Polul Nord complică şi mai mult povestea, iar spectatorul pricepe imediat că toate evenimentele inexplicabile din serial ar putea fi rezultatul acţiunilor unei entităţi extraterestre a cărei misiune este să saboteze cele mai mari puteri ale lumii pentru o eventuală cucerire a Terrei. Este un punct de pornire ce ar putea fi dezvoltat interesant pe durata primului sezon de 14 episoade al serialului.

Milo Ventimiglia (Heroes) interpretează un bărbat amnezic cu trupul acoperit de tatuaje, iar Barry Sloane (Revenge) este Wes Lawrence, un fost agent FBI acum angajat al Ministerului Apărării american trimis să investigheze misterioasa apariţie a avionului SUA în Sahara.

Serialul nu duce deloc lipsă de atmosferă, iar interpretările sunt captivante. Cele mai intense momente sunt cele când copiii vorbesc cu Drill şi intră în jocul cu dezastruoase consecinţe pentru cei din jur. Contrastul dintre inocenţa copiilor şi entuziasmul cu care aceştia acceptă atât prietenia, cât şi provocările lui Drill este cea mai puternică sursă de suspans a serialului, sursă controlată eficient de creatorul The Whispers, Soo Hugh, cunoscut drept coproducător al serialului Under the Dome.

Ce deranjează la The Whispers este faptul că scenariul leagă nepermis de mult poveştile personajelor, ceea ce lasă impresia de artificial şi neverosimil. De exemplu Claire nu doar investighează efecte acţiunilor lui Drill, ci este şi mama unuia dintre copiii contactaţi de acesta, a avut o aventură extaconjugală cu Wes şi este legată şi de misteriosul John Doe interpretat de Ventimiglia: un cumul de funcţii care mai mult strică decât ajută această aventură SF inspirată de povestirea Zero Hour, inclusă în colecţia The Illustrated Man a lui Ray Bradbury.

Exploreaza subiecte similare:

Lily Rabe, Steven Spielberg, American Horror Story, Under the Dome, Barry Sloane, Milo Ventimiglia, Ray Bradbury, The Whispers

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 20 iunie 2015 16:57
Filme cu copii = o tampenie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells