Renegades/Renegaţii, între un The A-Team şi Misiune: imposibilă

de Gloria Sauciuc în 10 Sep 2017
Filmul de acţiune rulează în premieră pe marile noastre ecrane

O echipă de militari versați trebuie să recupereze un tezaur de pe fundul unui lac, în mijlocul Bosniei și de sub nasul inamicului, trupele paramilitare ale sârbilor bosniaci, în filmul de acţiune Renegades, ce rulează în premieră pe marile noastre ecrane.

Premisa filmului contravine modului în care un militar este instruit să acţioneze, mai ales că provocarea - de a recupera tezaurul de pe fundul lacului - ar putea fi chiar o cursă întinsă de mafia locală. Acţiunea te ţine cu sufletul la gură, este cu adevărat spectaculoasă, dar implauzibilă şi prin asta irelevantă.

Eroii sunt o echipă SEAL alcătuită din cinci membri, jucaţi de carismatici actori non-americani. Liderul trupei este interpretat de australianul Sullivan Stapleton (300: Rise of an Empire, Blindspot, Animal Kingdom). Filmul însuşi este o producţie europeană, la care Luc Besson este co-scenarist. Renegades se poate, aşadar, lăuda că este un film despre soldați americani făcut și regizat de europeni. Într-un rol central apare, totuşi, americanul J.K. Simmons, pe post de comandant, raisonneur-ul pontos al trupelor.

Plasat în anii 1990 în timpul intervenției Nato în Bosnia Herțegovina, îl are în rol negativ pe germanul Clemens Schick, văzut recent în Overdrive pe post de mafiot internațional, acum în rol de sârb bosniac. Nu este primul film despre trupe SEAL pe care îl vedem la cinema, însă Renegades/Renegaţii nu este plasat în contextul prezent și nici în Irak ori în Afghanistan, fiind ecranizarea unui episod dintr-un conflict relativ recent (deși nu actual), puțin familiar publicului american, dar cunoscut în Europa.

Deși e film de acțiune, nu comedie, scenele sunt la fel de puțin credibile ca și cele din A-Team, un serial îndrăgit în anii 1980-1990. Dar până la final spectatorul ajunge să le ierte Renegaţilor neplauzibilul gesturilor lor. În fond, ei se implică într-o misiune umanitară, nu-i așa? Pe de altă parte, spectaculosul intervenţiei ne duce cu gândul la filme din liga Misiune: Imposibilă.

Olandeza Sylvia Hoeks, pe care o vom revedea în Blade Runner 2049/Vânătorul de recompense 2049, este în filmul Renegades/Renegaţii o nouă Nikita, ce se aruncă în misiune cu acelaşi curaj şi competenţă ca trupa de forţe speciale.

Exploreaza subiecte similare:

Renegades, The A-Team, Mission: Impossible, Clemens Schick, Overdrive, Sullivan Stapleton, J.K. Simmons, Sylvia Hoeks

Alte știri din cinema

Serialul original „Gösta”, producţie HBO Nordic, va fi „un amestec de comedie și Dostoievski”

Filmările vor avea loc în Suedia în 2018, iar premiera va fi în 2019

Tudor Giurgiu regizează filmul „Apropierea”, o poveste de dragoste româno-spaniolă

Filmul spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Viața lui se schimbă când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta)

Margot Robbie, despre filmul cu Joker şi Harley Quinn: „Este o poveste de iubire complicată”

Pelicula va fi scrisă şi regizată de Glenn Ficarra şi John Requa (Robbie a lucrat cu ei la Focus şi Whiskey Tango Foxtrot)

Linda Hamilton va reveni în franciza Terminator, anunță James Cameron

Cineastul pare că s-a folosit de comentariile recente legate de mesajul feminist al Wonder Woman, când a dat-o ca exemplu pe Sarah Connor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback