„Regina Albă”, serialul de epocă nominalizat la Globurile de Aur, pe AXN White în luna martie

de Cinemagia în 11 Feb 2015
Are 10 episoade și se va difuza de miercuri, 4 martie, ora 23:05, pe AXN White

În această primăvară, AXN White aduce în premieră în România serialul „Regina Albă” (2013), nominalizat la trei Globuri de Aur și la două premii Primetime Emmy. Producția este o ecranizare a bestsellerului „The Cousin’s War” de Philippa Gregory, ce prezintă războiul dintre Casele York și Lancaster din Anglia secolului al XV-lea. Serialul va avea premiera miercuri, pe 4 martie, la ora 23:05.

„Regina Albă” este o poveste despre dragoste și suferință, seducție și decepție, trădare și crimă, prezentând destinul a trei personaje care schimbă firul istoriei: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort și Anne Neville. Fiecare dintre ele luptă pentru putere, indiferent de prețul pe care trebuie să îl plătească.

Acțiunea începe în anul 1464, când Războiul celor Două Roze – o lungă luptă dintre două laturi ale aceleiași familii nobile pentru tronul Angliei – dura deja de nouă ani. Chipeșul Edward al IV-lea al Casei York (Max Irons) este încoronat Rege al Angliei cu ajutorul Contelui de Warwick (James Frain), un personaj manipulator și lipsit de scrupule, poreclit „Făcătorul de Regi”. Edward se îndrăgostește de cea mai frumoasă femeie din ținut, o tânăra văduvă de origini modeste, Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson), cu care se căsătorește în secret. Însă noua viață la Curte a proaspetei regine nu este una liniștită.

Cea mai aprigă adversară a sa este Margaret Beaufort a Casei Lancaster (Amanda Hale), o femeie bigotă, care ar face orice pentru a-l vedea pe tânărul său fiu, Henry Tudor, încoronat rege. Pe de altă parte, Elizabeth este amenințată și de Anne Neville (Faye Marsay), fiica Lordului Warwick și unul dintre pionii acestuia în jocul pentru putere, care se căsătorește cu fratele mai mic al Regelui, Richard Ducele de Gloucester (Aneurin Bernard).

Producția a fost filmată pe parcursul a 120 de zile, în Belgia, aleasă datorită autenticității clăridilor sale medievale. O serie de locații din Bruges și Ghent reprezintă spații istorice din Londra vremurilor, precum Westminster Hall, Capela Sfântului Ștefan din vechiul Palat Westminster sau Tower of London.

Serialul este produs de Company Pictures (The Village, The Devil’s Whore, Einstein And Eddington, Elizabeth I, Anna Karenina, Shameless) și regizat de James Kent (Inside Men, Marchlands).

 

Exploreaza subiecte similare:

The White Queen, James Frain, Rebecca Ferguson, James Kent, Amanda Hale, Faye Marsay, Max Irons

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 11 februarie 2015 15:30
... pacat ca nu toata lumea prinde AXN White :(
Dacianus pe 11 februarie 2015 19:48
Cartea e excelenta si face parte dintr-o serie despre razboiul civil dinastic ce l-a influentat pe George Martin in creerea famililor Stark si Lannister (aici York si Lancaster).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells