Recomandările lunii februarie la TV5 MONDE: filme memorabile şi primul sezon din Un village français

de Cinemagia în 3 Feb 2014
În fiecare zi de joi - pe 6, 13, 20 și 27 februarie, de la ora 19:35, Un village français

TV5MONDE va difuza luna aceasta primele patru episoade din Un village français, un serial despre ocupaţia germană din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, văzută prin ochii unui grup de locuitori ai micii comune franceze Villeneuve.

De asemenea, canalul francofon sărbătoreşte în februarie 10 ani de la prima difuzare a emisiunii "La fête de la chanson française"/"Sărbătoarea cântecului francez", iar cu această ocazie organizează un spectacol grandios la Palatul Sporturilor din Paris, unde invitate sunt toate starurile franceze din 2004 până azi. Sâmbătă, 8 februarie, de la ora 22.00 îi veţi vedea în direct pe Stéphane Bern, Sophie Davant, Michel Drucker, Virginie Guilhaume, Daniela Lumbroso, Laurent Ruquier şi Alessandra Sublet vor celebra 10 de ani de cântec francez alături de starurile de astăzi.

FILMELE LUNII

Duminică, 16 februarie, de la ora 22.00: Aujourd'hui (Tey)

Dakar. Astăzi, Satché trebuie să moară. Comunitatea din care face parte l-a ales pe el. Azi, Satché îţi va trăi viaţa aşa cum nu a mai făcut-o niciodată până acum. Palmares: Premiul special al juriului, Carthage, 2012 şi numeroase nominalizări, printre care la FIFF Namur 2012 şi Berlinale 2012!

Duminică, 9 februarie, de la ora 22.00: Hiver 54, l'abbé Pierre

1954. O iarnă foarte grea. Stareţul Pierre propune Senatului un proiect pentru situaţii de criză menit să îi ajute pe cei ce nu au adăpost. Demersul său este însă refuzat. În acelaşi moment, un nou-născut moare îngheţat de frig. Stareţul Pierre lansează la radio un apel puternic şi emoţionant, pentru a colecta donaţii... Palmares: Premiul César, 1990, pentru cel mai bun rol secundar (Robert Hirsch). Din distribuţie: Lambert Wilson (stareţul Pierre), Claudia Cardinale (Hélène Larmier), Robert Hirsch (Raoul), Bernie Bonvoisin (Castaing), Antoine Vitez (ministrul de interne)

Joi, 13 februarie, de la ora 22.00: Incognito

Lucas devine un superstar preluând melodiile lui Thomas, un prieten pe care-l credea dispărut. Acesta din urmă apare însă neaştepat. Pentru a-i ascunde faptul că a devenit celebru şi că a adunat o avere, Lucas face greşeala de a-i cere lui Francis, un actor ratat, să îi ia locul... O comedie excelentă despre celebritate.

Joi, 27 februarie, de la ora 22.00: Sous le figuier

Nathalie, Christophe şi Joëlle, aflaţi în plină criză existenţială, închiriază o casă pe malul râului Moselle pentru a-şi petrece vacanţa de vară cu Selma, în vârstă de 95 de ani. Grav bolnavă, bătrâna le va reaprinde, totuşi, dorinţa de a trăi.

Exploreaza subiecte similare:

Aujourd'hui, Incognito, Sous le figuier, Un village français, Hiver 54 l'abbé Pierre

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 4 februarie 2014 14:03
Am observat ca pe TV5 se dau multe filme buna. Voi fi pe faza.
alex_il_fenomeno pe 18 februarie 2014 12:12
Nici nu stiu daca mai am acest post. In fine, ma bucur ca ruleaza lucruri bune.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells