Producţia pentru „Legenda lui Tarzan”, combinaţie de scenografie genială, imagini din aer şi efecte de ultimă generaţie

de Cinemagia în 7 Iul 2016
„Legenda lui Tarzan”, cu Alexander Skarsgard în rolul legendarului personaj creat de Edgar Rice Burroughs, are premiera în România pe 8 iulie

Au trecut mulţi ani de când cel cunoscut ca Tarzan a părăsit jungla africană şi şi-a asumat o nouă identitate ca Lordul Greystoke, John Clayton al III-lea. Trăieşte o viaţă liniştită şi luxoasă alături de soţia lui, Jane (Margot Robbie), în momentul în care este rugat să revină în Congo drept emisar al Parlamentului pentru o tranzacţie comercială. Condus de lăcomie şi dorinţa de răzbunare, căpitanul belgian Leon Rom (Christoph Waltz) pune la cale un complot odios împotriva lui John, fără să ştie ce forţe este pe cale să dezlănţuie.

Filmul Legenda lui Tarzan ne poartă către o lume a aventurii în adâncurile Africii, un loc uimitor şi exotic”, spune regizorul David Yates.

„Am vrut să facem un film care să fie incitant şi care să atingă temele familiei, comunităţii şi protejării mediului natural. Filmul sarbătoreşte maiestuozitatea acestor peisaje, demnitatea oamenilor care locuiesc acolo şi minunăţia florei şi faunei locurilor.

Povestea are aşa de multe laturi care credem noi că au făcut-o să fie o experienţă incitantă pentru cei care merg la cinema”...

În film mai apar şi laureatul Premiului Oscar Samuel L. Jackson („Pulp Fiction” şi filmele „Căpitanul America”), Margot Robbie („Lupul de pe Wall Street” şi filmul ce va avea premiera în curând „Brigada sinucigaşilor”), nominalizatul la Premiul Oscar Djimon Hounsou („Diamantul sângeriu” şi „Gladiatorul”), laureatul Premiului Oscar Jim Broadbent („Iris”).

David Yates (ultimele patru filme „Harry Potter” şi „Animale fantastice şi unde le poţi găsi”, care va avea premiera în curând) a regizat „Legenda lui Tarzan”, după un scenariu de Adam Cozad şi Craig Brewer, inspirat de o poveste de Brewer şi Cozad pornind de la povestirile despre Tarzan ale lui Edgar Rice Burroughs.

La începutul filmului, ne povesteşte Yates, „John este invitat de regele Leopold al Belgiei să revină în Congo, pentru a cunoaşte toate operele de caritate pe care le-a înfăptuit regele, cu toate că acest gest măreţ nu e decât un şiretlic, o capcană. El este, de fapt, atras de înşelătorul reprezentant al regelui, Leon Rom, care vrea să-l prindă pe Tarzan şi să-l predea unui vechi duşman, în schimbul unei averi în diamante”.

Skarsgard spune: „John a crescut printre maimuţe, dar a lipsit din acea lume aproape zece ani, aşa că ezită destul să se întoarcă, unde ar trebui să înfrunte şi vechi duşmani. Pentru că istoria lui acolo e destul de întunecată şi se teme de omul care a fost, revenirea lui acolo e înspăimântătoare”. Jane insistă să meargă cu el în Africa, locul pe care ea îl consideră acasă şi, în ciuda logicii, John este de acord.

Margot Robbie, cea care joacă rolul lui Jane, a apreciat abordarea contemporană a acestui cuplu. „Este o aventură fanstastică, care are în centrul ei o poveste romantică foarte frumoasă. Îmi place că nu este tema originală a lui Tarzan şi a lui Jane care se întâlnesc în junglă. Relaţia lor este mai complexă acum”.

Scenariul pentru „Legenda lui Tarzan” a fost scris de Adam Cozad şi Craig Brewer. Cozad ne spune: „Un lucru care a fost foarte important pentru mine şi care, de asemenea, a contat şi pentru David Yates, a fost povestea romantică dintre John sau Tarzan şi Jane”.

„Am fost un mare fan al cărţilor”, îşi aminteşte Brewer, „aşa că mi s-a părut esenţial să introduc anumite personaje şi locuri din poveştile lui Burrough şi, desigur, am început cu Tarzan şi cu Jane. Dar noi voiam să ancorăm povestea în realitatea istorică din perioada în care regele Leopold a ocupat Congo, aşa că am fost interesat să ţes o intrigă în care să implic oamenii din acel timp și loc”.

„Legenda lui Tarzan” a fost filmat în studiourile Warner Bros., Leavesden, în Gabon, Africa, dar şi în locaţii din Italia şi Marea Britanie.

Personajele lui Samuel L. Jackson şi Christoph Waltz chiar au existat

Cu toate că Tarzan şi Jane sunt personaje fictive, interacţionează cu două personalităţi care sunt bazate pe oameni care chiar au existat: George Washington Williams, un soldat curajos care a devenit binefăcător, interpretat de Samuel L. Jackson şi principalul personaj negativ, Leon Rom, interpretat de Christoph Waltz.

Yates remarcă: „Povestea se derulează în contextul istoric a ceea ce s-a întâmplat în Congo la acea vreme, ceea ce mi s-a părut interesant. Şi, de asemenea, existau nişte teme care pe mine m-au interesat, un personaj care încă încerca să-şi dea seama cine este şi care îi este locul cu adevărat. Cel mai important, când am citit scenariul, mi-am dat seama că am dat peste o inimă mare”.

Producătorul David Barron (filmele „Harry Potter”, „Cenuşăreasa”) spune: „David Yates a venit cu toată experienţa sa de la acele filme la „Legenda lui Tarzan”. Uşurinţa sa de a lucra cu o distribuţie mare, cu decoruri masive şi cu multe cascadorii, plus înţelegerea efectelor vizuale sunt exact ceea ce era necesar pentru acest film.

Samuel L. Jackson: „Acest film este despre relaţii – nu doar între personajele noastre, dar şi relaţia cu pământul, relaţiile dintre triburi, cu animalele şi cu tot ceea ce le iese în cale. David a dat atenţie acestor lucruri şi ne-a permis să nuanţăm lucrurile în asemenea mod, încât oamenii să se simtă implicaţi în relaţiile umane şi în trăirile emoţionale, la fel de mult ca în întreaga aventură”.

Filmul i-a reunit pe Yates şi pe Barron cu mai mulţi dintre colaboratorii lor de la „Harry Potter”, dintre care Stuart Craig, editorul Mark Day şi supervizorul pentru efecte speciale Tim Burke. Echipa de creaţie i-a mai inclus pe directorul de imagine Henry Braham, creatoarea de costume Ruth Myers şi compozitorul Rupert Gregson-Williams. A fost nevoie de talentul şi de priceperea lor, precum şi de munca departamentelor conduse de ei pentru realizarea acestui film.

Producția

Producţia pentru „Legenda lui Tarzan” a însemnat o combinaţie de scenografie genială, de imagini din aer extrem de bine realizate şi de efecte vizuale de ultimă generaţie, toate menite a prezenta peisajele uimitoare şi spectaculoare din Africa, precum populaţia sălbatică de aici, cu toate că mare parte din filmări s-au realizat pe platourile de filmare din Leavesden, în Anglia. Şi, cu toate că personajele din film interacţionează cu o mare varietate de specii africane, pentru filmări nu s-au folosit animale adevărate. Toate creaturile, de la gorile, la lei şi elefanţi, au fost aduse la viaţă prin efecte speciale uimitoare.

În timpul pre-producţiei, Josh Ponte, care a petrecut ultimii 15 ani încercând să salveze viaţa sălbatică şi resursele naturale ale naţiunii africane a Gabonului, a aranjat ca un elicopter militar să-l ducă pe David Yates să vadă splendoarea pădurilor, crestelor, râurilor şi cascadelor acestei ţări. Regizorul a petrecut patru zile analizând şi admirând frumuseţea terenului care se întindea sub elicopter şi a ştiut că şi-a găsit peisajul. Acele locaţii retrase – filmate în timpul unei şederi de şase săptămâni acolo, după încheierea filmărilor din Leavesden – au oferit imagini din peisaje geografice reale care s-au combinat foarte bine cu decorurile lui Stuart Craig.

Exploreaza subiecte similare:

The Legend of Tarzan

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells