Primul film Bond ar fi putut fi regizat de Alfred Hitchcock

de Cristina Grigore în 27 Oct 2015
Află ce a împiedicat celebra serie de filme cu spioni să pornească la drum cu unul dintre cei mai populari regizori

Seria de filme Bond ar fi putut avea un start diferit, dacă Alfred Hitchcock ar fi acceptat să stea la cârma primului film cu cel ce avea să devină ultra-popularul spion al cinematografiei. Cei de la Variety au preluat informaţia din podcast-ul James Bond Radio, în care prezentatorii au arătat cum o primă versiune de scenariu, transformată ulterior în cel de-al patrulea film Bond, Thuderball, a fost aproape de a deveni proiectul celui numit „maestrul suspansului”.

„A fost ideea lui Fleming să ia legătura cu Hitchcock”, a spus Chris Wright, co-prezentator al James Bond Radio. „El i-a trimis o telegramă lui Hitchcock prin intermediul unui prieten comun, în care îl întreba dacă ar fi interesat să regizeze primul film din seria bond”.

Telegrama din 1959 descria şi intriga filmului, în care o organizaţie criminală fură două bombe nucleare pentru a şantaja mai apoi Anglia (viitorul scenariu al lui Thunderball).

„Nu se poate şti cu siguranţă dacă Hitchcock a citit până la urmă scenariul. Şi chiar dacă a luat în considerare oferta, nu îşi dorea să mai facă prea curând un thriller cu spioni după North by Northwest”, a punctat şi Tom Sears, celălalt prezentator al podcastului.

„Richard Burton a fost menţionat la acea vreme drept posibilă variantă a lui 007. Însă Fleming ar fi fost mulţumit şi cu Jimmy Stewart atâta vreme cât Hitchcock era în spatele camerei de filmat”, a mai spus Sears.

Însă Fleming şi Hitchcock nu au ajuns să discute faţă în faţă despre proiect. Cineastul a început lucrul la Psycho, iar Fleming a folosit povestea în cel de-al nouălea volum al seriei, Operaţiunea Thunderball.

„Dacă Hitchcock ar fi acceptat regia după scenariul propus, s-ar fi conturat un cu totul alt Bond decât cel pe care l-am văzut prima dată în Dr. No. Personajul ar fi fost mult mai apropiat de versiunea literară a lui Fleming şi ar fi lipsit, probabil, binecunoscutele replici scurte”, a mai punctat Whright.

Exploreaza subiecte similare:

Alfred Hitchcock, Dr. No, actor

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 27 octombrie 2015 13:32
Poate asa ar fi iesit ceva macar intr-un film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells