Jude Law, proiecte de viitor

de Ştefan Dobroiu în 4 Dec 2013
Actorul este de văzut pe ecrane în premiera Dom Hemingway

Săptămâna trecută se lansa pe ecrane Dom Hemingway, cu Jude Law în rolul titular, un expert în spargerea seifurilor care petrece 12 ani în spatele gratiilor pentru că nu şi-a trădat foştii asociaţi. Cu ocazia acestei reveniri a popularului actor britanic, iată mai jos câteva dintre proiectele sale de viitor.

Probabil că cel mai interesant rol al său este cel din Black Sea. Ne-ar plăcea ca şi ţara noastră să fie pomenită, în context pozitiv şi nelegat de Dracula, în filmul de aventuri regizat de Kevin Mcdonald (The Last King of Scotland), despre un căpitan de submarin care, după ce este dat afară de compania sa, se asociază cu un misterios sponsor pentru a porni în căutarea unui submarin încărcat cu aur şi scufundat în adâncurile Mării Negre. Componenţa echipajului căpitanului Robinson, personajul lui Jude Law, face ca escapada lor să devină şi mai periculoasă, pentru că la un moment dat navigatorii vor ajunge să lupte fiecare pentru el.

În ultima vreme se observă o tendinţă a lui Jude Law, lăudat pe vremuri ca unul dintre cei mai sexy actori din toate timpurile, care îl îndepărtează de rolurile de cuceritor. În Dom Hemingway o să-l vezi buhăit şi grizonat, iar Black Sea cu siguranţă nu se va îndepărta la această asumare a lui Law a faptului că, la mai bine de 40 de ani, perioada sa de aşa-zis june prim s-a încheiat. Dar actorul are o şansă să revină la o înfăţişare mai proaspătă în The Grand Budapest Hotel.

Noul film al lui Wes Anderson a fost deja ales să deschidă următoarea ediţie a festivalului de la Berlin (Cinemagia va fi în public), iar Jude Law este menţionat în distribuţia plină de staruri cu un rol de "tânăr scriitor". The Grand Budapest Hotel, o co-producţie britanico-germană, descrie aventurile lui Gustave H, un legendar portar la un mare hotel european în perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent.

Din distribuţia filmului fac parte, pe lângă Jude Law, Ralph Fiennes şi Tony Revolori în cele două roluri principale, dar şi Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Defoe, F. Murray Abraham, Jeff Goldblum, Jude Law, Harvey Keitel, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Tom Wilkinson şi Owen Wilson. Ca de obicei, Wes Anderson distribuie cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood şi/sau nume cu care a mai lucrat şi la proiecte anterioare. După premiera internaţională la Berlin, filmul se lansează în Statele Unite pe 14 martie, iar în România vine o săptămână mai târziu, pe 21 martie.

Jude Law a "ameninţat" în repetate rânduri că un al treilea film Sherlock Holmes, în care ar trebui să facă din nou echipă cu Robert Downey Jr., este în stadii avansate de scriere a scenariului şi sunt toate şansele ca o dată de premieră să fie anunţată pentru 2015 sau 2016. Până atunci, actorul ar trebui să se pregătească pentru Queen of the Desert, atât de aşteptatul proiect al lui Werner Herzog despre Gertrude Bell (Nicole Kidman), britanica implicată în eliberarea ţărilor arabe de sub jugul otoman la începutul secolului.

Exploreaza subiecte similare:

Jude Law, Dom Hemingway

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 19:09
Chiar ma intreb cum arata... Se tot vorbeste de acest film, de Madalina Ghenea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells