Joel Edgerton, în Shantaram

de Ştefan Dobroiu în 6 Sep 2013
Australianul îl înlocuieşte pe Johnny Depp pe afişul aşteptatei ecranizări

Joel Edgerton, văzut recent în Zero Dark Thirty şi Marele Gatsby, îl înlocuieşte pe Johnny Depp în rolul principal din Shantaram, ecranizarea după romanul omonim al lui Gregory David Roberts. Proiectul, aflat în producţie încă din 2004, încă nu are un regizor. Johnny Depp rămâne împlicat ca producător.

Voluminosul roman (ediţia din biblioteca Cinemagia are 950 de pagini scrise mărunt) spune povestea lui Lin, un australian care evadează din închisoare în ţara natală şi, cu un paşaport fals, ajunge la Mumbai, unde devine iubitul doctor al uneia dintre cele mai întinse mahalale de adăposturi improvizate din oraşul indian. Eroul, ale cărui aventuri sunt inspirate în mare de viaţa scriitorului, va deveni un pion important în mafia locală şi va avea ceva de spus şi în războiul de gherilă din Afganistan.

Studiourile Warner au achiziţionat drepturile de ecranizare în 2004, pentru suma de două milioane de dolari, ceea ce arată clar cât de mare este încrederea în potenţialul financiar şi de premii al proiectului. Depp trebuia să interpreteze rolul principal, dar greva scenariştilor din sezonul 2007-2008 a pus Shantaram pe linie moartă. La un moment dat ataşat pentru regie a fost apreciatul Peter Weir.

Noi de-abia aşteptăm să-l vedem pe Lin ieşind din paginile romanului şi dezlănţuindu-se pe ecran. Sperăm doar ca scenariştii să ia deciziile corecte cu privire la reducerea aventurilor sale pentru ca acestea să poată fi descrise ataşant şi captivant într-un film de maxim 150 de minute.

Exploreaza subiecte similare:

Joel Edgerton, Shantaram, Johnny Depp, Peter Weir

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Rose pe 9 septembrie 2013 15:27
Romanul "Shantaram" este foarte interesant şi deîndată ce l-ai început nu-ţi mai vine să-l laşi din mână. Ar merita să fie ecranizat. Sper ca până la urmă să se realizeze filmul.
alex_il_fenomeno pe 11 septembrie 2013 22:16
Nimeni nu se compara cui Johnny Depp.
alex_il_fenomeno pe 11 septembrie 2013 22:16
cu*

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells