Cinci motive să te uiți la Murder Mystery 2

de Cinemagia în 31 Mar 2023
Sequelul va fi disponibil din 31 martie pe Netflix

Când un polițist din New York (Adam Sandler) își ducea în sfârșit soția (Jennifer Aniston) într-o călătorie demult promisă prin Europa, o întâlnire întâmplătoare în avion făcea ca cei doi să fie invitați pe iahtul luxos al lui Malcolm Quince, un miliardar mai în vârstă. Așa începea Vacanță criminală, film ce avea să continue cu un sequel, Murder Mystery 2, disponibil acum pe Netflix. Când Quince este ucis, cei doi deveneau suspecții principali în povestea polițistă plină de haz, dar reușesc să găsească vinovații pentru crima din Italia.

În sequel, Nick și Audrey Spitz (aceeași Adam Sandler și Jennifer Aniston) sunt detectivi particulari în toată regula și încearcă să-și pună pe picioare agenția, dar se trezesc în mijlocul unui caz internațional de răpire atunci când maharajahul, prietenul lor, este răpit de la propria lui nuntă plină de opulență. Așa cum promite titlul, la nuntă lui Vic cu Claudette (Melanie Laurent) are loc o crimă, iar Vic este răpit. Așa că Nick și Audrey revin la anchetele polițiste, cu doza de rigoare și de glume din primul film, în timp ce sunt înconjurați de moarte și distrugere.

Cinemagia trece în revistă cinci motive pentru care merită să vedeți sequel-ul

1. Originalul Murder Mystery era, în 2019, cel mai popular titlu de pe Netflix, surclasând chiar și titlul cel mai de succes, serialul Stranger Things. De asemenea, producția primea și premiul People's Choice Award pentru Cea mai bună comedie. După o premieră fără surle și trâmbițe pe 14 iunie 2019, pe Netflix, filmul era urmărit în numai câteva zile de 13 milioane de americani, ceea ce îl făcea cel mai urmărit program al săptămânii. Cu siguranță nu am vrea să ratăm continuarea acestui hit din 2019, ce a suscitat așa un val uriaș de interes; e comedia despre care se va tot vorbi anul acesta!

2. Avem șansa de a vedea pe micile ecrane cel mai bun duo comic al momentului. Sandler și cu Aniston sunt un cuplu reușit. Având o chimie bună, faptul că în Murder Mystery sunt oameni obișnuiți înseamnă că - cu atât mai mult - nu au nevoie de replici istețe și de glume cu subtext pentru a atrage publicul. Ei sunt omul normal din film, reacționând la nebunia din jur și nu dându-i naștere. Cei doi au mai făcut echipă în 2011, cu Just Go With it.

3. Jennifer Aniston reușește să fie una dintre cele mai bune actrițe de comedie din generația ei, nu doar prin serialul Friends dar și prin producții precum We're the Millers și Horrible Bosses. Acest film este o bună ocazie să o vedem în acțiune.

4. Murder Mystery este singura serie în care îl putem vedea pe Adam Sandler, cum acesta nu a reluat niciodată celebrele lui comedii Odrasla lui tata/Billy Madison (1995), Ghinionisutl/Happy Gilmore (1996) ori Nu te pune cu Zohan (2008).

5. În film, acțiunea evoluează în decoruri fascinante din Franța, precum Arcul de Triumf și Turnul Eiffel, dar și alte repere celebre precum podul Leopold-Sedar-Senghor, Palatul Garnier - Opera din Paris și Chateau de Vaux-le-Vicomte. La restaurantul italian Les Cailloux din Paris - Nick și Audrey sunt martorii unui incident bizar. Deși insula maharajahului, se zice în film, ar fi în Asia, filmările au fost făcute la Oahu, în Hawaii. Capitala Honolulu este locația principală de filmare, iar laguna Lanikuhonua a fost fundalul multor scene de plajă. E clar că frumusețea peisajelor, opulența decorurilor de pe insulă și obiectivele de arhitectură franceze din fundal sunt un alt atu al filmului.

Noile personaje:

Francisco Perez (Enrique Arce)

Un fotbalist legendar, un crai de zile mari și președintele consiliului de administrație al companiei Shiz-Vik. Francisco a avut cel puțin 87 de procese de paternitate. Este suspectat de sifonarea fondurilor companiei pentru a plăti pentru toți acei copii. Dacă Vik moare, acțiunile companiei se prăbușesc. Asta ar însemna o sumă imensă de bani de plătit din buzunar pentru pensii alimentare. 

Arce despre personajul său din Murder Mystery 2: „Este aproape ca o comedie separată în cadrul comediei principale. Tipul are cele mai trăsnite replici și idei. Nu s-a îmbătat de-adevărat, dar bea tot timpul. Este chiar haios să urmărești ce reacții au celelalte personaje la comportamentul său bizar.”

Saira Govindan (Kuhoo Verma)

Sora maharajahului. Acționară majoritară la Shiz-Vik, își donează toți banii salvării balenelor și vindecării planetei. Cu cât intră mai mulți bani din Shiz-Vik în buzunarul viitoarei ei cumnate, cu atât va avea mai puține fonduri disponibile pentru balene și planetă.

Verma despre personajul ei: „Este o femeie foarte deșteaptă și educată, care tinde să urască pe toată lumea în afara propriei persoane, dar nu cu îngâmfare. Saira își dorește să fie un om mai bun. Există bunătate în ea.”

Colonelul Ulenga (John Kani)

Un fost lider al Forțelor de Apărare ale Namibiei și fostul bodyguard al lui Vik. În 1994, Ulenga a pierdut un ochi și o mână în urma unui atentat la o cină oficială. Ani mai târziu, i-a salvat viața maharajahului la Mumbai încasând un glonț destinat acestuia. Incidentul a dus la pierderea a ceea ce îi mai rămăsese din braț și a serviciului de bodyguard, pe care nu a putut să-l păstreze din cauza acestei infirmități. 

Kani despre reluarea unui rol neașteptat: „Am fost ușor surprins când am acceptat prima dată acest rol. Nu mă consider amuzant, iar rolurile anterioare au fost de personaje extrem de serioase, regele Lear, marele Othello, un mare activist politic, deci m-am gândit că este momentul pentru puțintică autoironie… Îmi amintesc că mă gândeam «De ce este colonelul în uniformă? Războiul s-a încheiat acum 50 de ani în Namibia.» A fost o mare bucurie să reiau rolul colonelului în acest nou film. M-am distrat grozav încercând să-mi ascund brațul în fața camerei în fiecare scenă.”

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells