Atelier de actorie la Fundația Calea Victoriei, din 18 ianuarie

de Cinemagia în 8 Ian 2018
Săptămânal, joia (o întâlnire durează 2h), timp de o lună jumătate

Fundația Calea Victoriei (str. Popa Soare nr.40) lansează pe 18 ianuarie Atelierul de actorie, alcătuit din șase întâlniri cu lectorul Simona Năstase.

Cursul de actorie vă propune să parcurgeți, timp de şase întâlniri, paşii pe care un actor îi face în construirea unui personaj, spune Simona Năstase, lectorul cursului. Iată ce propune actrița pe parcursul celor șase întâlniri:

1. Ne cunoaştem, improvizăm, respirăm şi experimentăm o interacţiune autentică cu toţi participanţii, prin jocuri felurite, folosite în actorie şi în improvizaţie. La finalul serii, vei primi o scenă scurtă pe care vei lucra cu un partener sau doi şi pe care o veţi prezenta la ultima şedinţă de curs.

2. Vom face tehnică vocală, vom respira abdominal, vom învăţa să ne folosim diafragma atunci când vorbim şi vom face exerciţii de mişcare fizică care implică postura, corpul, modul în care putem lucra cu corpul nostru pentru a ne apropia de personajele pe care vrem să le redăm. Lucrăm pe scenele primite şi pornim de la ce înseamnă „eu în situaţia dată”: cine sunt? unde sunt? în ce situaţie? ce îmi doresc? de ce?

3. Lucrăm pe scenele propuse prin diverse tehnici aplicate fiecăruia în parte.

4. Mişcare scenică (I)

5. Mişcare scenică (II)

6. La ultima întâlnire, prezentăm scenele în faţa tuturor şi, cine doreşte, va primi feedback.

Costul cursului este de 360 de lei.

Lumea actoriei este o fascinantă descoperire de sine care îţi aduce bucurie, joacă, multe zâmbete şi o comunicare reală cu partenerul de scenă. Prin actorie îţi explorezi spiritul ludic şi îi dai voie copilului din tine să se exprime. Actoria te aduce în prezent, în „Aici şi Acum”, te conectează în primul rând cu tine şi apoi cu ceilalţi.

Mulţi spun că actorii se prefac sau că sunt falşi. De fapt, arta actorului pleacă de la sinceritate maximă şi de la neutralitate. Numai după ce ai scos toate prejudecăţile, falsurile, prefăcătoriile poţi contura un personaj, pe care nu îl poţi judeca niciodată, altfel nu vei ajunge să îl joci”, spune Simona Năstase, lectorul cursului...

.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells