50 de audiobook-uri, citite de Victor Rebengiuc, Răzvan Vasilescu, Mariana Mihuț și alții, la Radio România Cultural

de Cinemagia în 22 Mar 2020
Postul a mai introdus în grilă Teatru radiofonic pentru copii

Radio România Cultural lansează a doua etapă a Campaniei Acasă, împreună cu Editura Humanitas. Câteva dintre cele mai frumoase audiobook-uri din colecția Humanitas vor putea fi ascultate, începând de luni, 23 martie, pe frecvențele naționale ale Radio România Cultural.

Aproximativ 50 de audiobook-uri, citite de autori Humanitas și de actori precum Victor Rebengiuc, Răzvan Vasilescu, Marius Manole sau Mariana Mihuț, vor fi difuzate în a doua parte a emisiunii Scena și ecranul, de luni până vineri, de la ora 15,30, într-o selecție a realizatorului RRC, Eugen Lucan.  

În primul episod al campaniei, publicul Radio România Cultural va putea afla cum ne vede pe noi, românii, Neagu Djuvara, ascultând audiobook-ul Șocul întoarcerii. 

Istoric și diplomat trimis în misiune la Stockholm chiar în dimineața zilei de 23 august 1944, Neagu Djuvara avea să rămână în exil. Când se întoarce după aproape o jumătate de veac, constată că România lui nu mai există. Nici oamenii nu mai sunt cum îi știa, nici măcar țăranii, categoria socială cea mai rezistentă la schimbare. Djuvara este în situația călătorului de altădată în Țările române, numai că el ne compară nu cu o altă țară, așa cum făceau acei vechi călători, ci pune față în față interbelica Românie, bogată, înfloritoare cu țara ternă, mohorâtă și cu oameni triști,  pe care o regăsește după decembrie 1989.

Fondatorul Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu, despre initiativa îmbrățișată de Radio România Cultural: Ne-am gândit cum am putea ca, împreună cu Radio România Cultural, să bucurăm lumea în aceste moment de depresie și de tristețe pentru mulți. Când americanii au lansat audiobook-ul pe piața lumii, l-au lansat sub lozinca „dublează-ți timpul’’. Ceea ce transmite Radio România Cultural este un gest de comunitate, de întâmpinare, o dorință de a face ceea ce știi tu să faci cel mai bine, producând celorlalți o bucurie.

La rândul său, managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru, declară că, ascultând aceste audiobook-uri, românii vor putea păși pe o ‘’insulă’’ pe care nu pătrunde niciun virus: Radio România Cultural își dorește ca, în această perioadă dificilă, să fie un spațiu alternativ, în care întreaga familie să își diminueze anxietatea. După ce am introdus în grilă Teatru radiofonic pentru copii, am fost încântat de propunerea domnului Gabriel Liiceanu prin intermediul căreia deschidem împreună pentru toți românii o ușă spre o ‘’insulă’’ în care nu va exista niciodată coronavirus. 

  

 

 

 

 

 

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells