El destierro

(2015)

Exilul

Poster El destierro Postere El destierro

Sinopsis El destierro

Mai mult

În timpul războiului civil din Spania, un seminarist, Teo, este trimis la o fortăreață mică și izolată din vârful unui munte. Teo trebuie să împartă un loc mic cu Silverio care este deja staționat acolo. Se ceartă din toate motivele, incluzând personalitățile, valorile și modul lor de a trăi. Cu timpul, ei ajung să se înțeleagă și ating balanța subtilă a traiului împreună. Dar acea balanță începe să tremure când Solska, o femeie rănită, vine să trăiască cu ei. „Exilul” este despre credința…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
3 păreri
sub 5 voturi
Nota IMDB: 6.5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
into_the_labyrinth pe 13 Aprilie 2017 01:34
Este un film uluitor, de o profunzime aproape dostoievskiană şi cu siguranţă cea mai bună dramă pe care am văzut-o în ultimul timp. Ridică extrem de multe probleme, şi unele care sunt complexe, de la religie până la căderea în păcat şi absurditatea războiului, folosind doar trei personaje principale (Silverio, Teo şi Zolska) şi drept decor o ascunzătoare sordidă din timpul războiului.
Silverio şi Teo sunt două temperamente diferite, două personalităţi distincte şi uneori ai impresia că doar interesul comun îi uneşte, iar apariţia în cadru a personajului feminin, care va juca şi rolul de consoartă a fiecăruia dintre ei, nu face decât să complice lucrurile şi să adâncească această falie. Totuşi, de la un moment dat, prietenia şi solidaritatea vor reveni între ei.
Cu toate că a studiat teologia, tânărul Teo este încăpăţânat… citeşte

2 1
Cretzulynne pe 13 Aprilie 2017 18:36
Din cinematografia spaniola
O drama spaniola de Arturo Ruiz Serrano

- debutul in lungmetraj al lui Serrano.
- actiunea in timpul unei ierni a Razboiului Civil Spaniol din anii '40, de unde si ideologiile politice diferite.
- personaje putine, cadre largi, spatiu redus - stil minimalist.
- miscarea camerei usor-usor alerta.
- film rece, dat de lipsa culorilor calde, dar si a non-sentimentelor umane.
- natura! mi-a placut contrastul dintre natura imbracata (peisaje-fotografii cu zapada) si natura dezbracata (padurea dezolanta + vestimentatia personajelor cu aceleasi nuante ca si desertul).
- un desert animat de existenta unui avanpost, de oameni la fel de goi precum desertul insasi.
- in tandem: in exterior - raceala iernii se diminueaza; in interior - atmosfera se incalzeste datorita prezentei feminine, insa nu fara consecinte!
- final gen "apa trece,… citeşte

2 2
into_the_labyrinth pe 13 aprilie 2017 20:06
Cu multă plăcere. De data aceasta, eram sigur că îţi va plăcea, pt. că e cu adevărat deosebit şi ştiu că îţi plac filmele bune:)
lili22 pe 18 Mai 2017 08:27
un film bun
O drama sfasietoare, personaje stranii care au convingeri ferme, pe care le vor calca curand.Cel mai ciudat personaj , fata aceea blonda , gatade orice sacrificii.
0 0

Spune-ţi părerea despre El destierro

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells