Va depăși Chadwick Boseman recordul de Oscaruri al lui James Dean?

de Marina Florea în 31 Dec 2020
Dean rămâne deocamdată singurul actor care a primit nominalizări postume multiple și consecutive

Chiar înainte de moartea neașteptată a lui Chadwick Boseman din august, numele lui a fost parte din discuțiile legate de premiile anului. Filmul Da 5 Bloods, din iunie, a fost una dintre primele premiere de succes ale anului 2020. Succesul  a continuat odată cu Ma Rainey's Black Bottom din luna aceasta, care a adus numeroase elogii din partea criticilor de film. Boseman a câștigat elogiile criticii pentru rolul lui Levee din Ma Rainey s Black Bottom, primind premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar din partea New York Film Critics.

Ar putea lua nominalizări la Oscar pentru ambele roluri? Este pe primul loc ca șanse pentru Cel mai bun actor și este în topul 10 pe lista Cel mai bun actor în rol secundar, pe GoldDerby.com.

James Dean a fost primul actor care a câștigat postum o nominalizare la premiul pentru Cel mai bun actor la Premiile Oscar. La cinci luni de la moartea sa din septembrie 1955, actorul era nominalizat postum pentru East of Eden. De asemenea, anul urmator câștiga o altă nominalizare la Cel mai bun actor pentru Giant. Nu urma, totuși, să câștige cu niciuna dintre nominalizări și singura sa premieră postumă, Rebel Without a Cause, urma să piardă la toate cele trei categorii. Boseman - care a reușit două roluri magistrale anul acesta - va deveni el oare primul actor care va avea două nominalizări postume în același an?

Dintre cei 12 actori care au primit nominalizări duble, toți trei - Barry Fitzgerald (1944), Al Pacino (1992) și Jamie Foxx (2004) au câștigat la una dintre nominalizări.

Dean rămâne deocamdată singurul actor care a primit nominalizări postume multiple și consecutive. Alți patru laureați au primit nominalizări postume la alte categorii cu mai mult sau mai puțin succes: compozitorul Jerome Kern în 1945 și 1946 pentru Coloană sonoră și Melodie originală, costumierul Gile Steele în 1951 și 1952 pentru design de costume, scenograful William Horning în 1958 și 1959 pentru regie și dramaturgul și compozitorul Howard Ashman în 1991 și 1992 pentru Cea mai bună melodie originală.

Numai șapte actori sunt între cei 62 de nominalizați postum la cele 18 categorii. Dintre aceștia numai Peter Finch (Network) și Heath Ledger (The Dark Knight) au reușit.

Exploreaza subiecte similare:

Chadwick Boseman, Ma Rainey's Black Bottom, Da 5 Bloods, Barry Fitzgerald, Al PAcino, Jamie Foxx, Peter Finch, Heath Ledger, Giant, East of Eden, James Dean, Jerome Kern, Gile Steele, Howard Ashman, Rebel Without a Cause

Alte știri din cinema

Nightmare Alley, al lui Guillermo del Toro, are dată de lansare

Distribuția filmului este impresionantă

Netflix dă undă verde sezonului 2 al serialului Bridgerton

Personajele jucate de Phoebe Dynevor și Regé-Jean Page se vor întoarce ca Ducele și Ducesa de Hastings

Marvel demarează filmările la serialul Secret Invasion, cu Samuel L. Jackson

Ca în cazul serialului Wanda Vision, Marvel vrea să facă ceva total diferit cu Secret Invasion

Warner Bros. pregătește un spin-off Willy Wonka

Willy Wonka produs de Warner Bros va ajunge în salile de cinema în 2023

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 1 ianuarie 2021 11:50
"Dintre cei 12 actori care au primit nominalizări duble, toți trei - Barry Fitzgerald (1944), Al Pacino (1992) și Jamie Foxx (2004) au câștigat la una dintre nominalizări."

cum adica? probabil in loc de "toti trei" trebuia sa fie "doar trei"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells