Ma Rainey's Black Bottom

(2020)

Ma Rainey's Black Bottom

Poster Ma Rainey's Black Bottom Postere Ma Rainey's Black Bottom

Sinopsis Ma Rainey's Black Bottom

Ma Rainey's Black Bottom SUB

Chicago, 1927. O sesiune de înregistrări. Tensiunile dintre Ma Rainey (Viola Davis), ambițiosul ei trompetist (Chadwick Boseman) și managerii albi, hotărâți s-o controleze pe legendara ”Mamă a Bluesului”, cresc. Bazat pe piesa lui August Wilson, laureat al premiului Pulitzer.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
Vezi pe Netflix
2 premii şi 3 nominalizări Oscar, un premiu şi o nominalizare Globul de Aur
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Black Bottom

Produs de

Netflix

Distribuitorul international

Netflix

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dorinagoilean70 pe 02 Ianuarie 2021 08:39
Foarte bun jocul actoricesc al lui Chadwick Boseman, ultimul său rol probabil, deoarece actorul a decedat vara trecuta de cancer de colon la vârsta de 46 de ani ( poate un rol chiar mai bun decât al Violei Davis, scris parca pentru el).
Viola Davis de nerecunoscut cu multe kilograme in plus, dar poate ca așa au fost cerințele.
În rest, filmul pare o piesa de teatru care reușește să transpună gravele inechități sociale date de culoarea pielii în America  inceputului de secol trecut, inechități care duc la adevărate drame personale.
E o plăcere să o asculti pe Ma Rainey cântând (deși cred ca vocea in film e a Violei Davis, nu sunt sigură)

1 2
lili22 pe 24 Martie 2021 22:51
Interpretarea e foarte buna, atat Chadwick Boseman cat si Viola Davis sunt perfecti in rol, altfel filmul fiind o adaptare a unei piese de teatru are si momente mai putin reusite.
0 1
liana10 pe 26 Ianuarie 2021 03:22
Filmul acesta este cântecul de lebădă al lui Chadwick Boseman! E ultimul lui rol, e filmul lui, e muzica lui, e trompeta lui, e tot! Chadwick Boseman a umplut tot filmul cu interpretarea lui de excepţie! Fundul negru al lui Ma Rainey e doar mare şi puţin mai încolo. Din 1h33minute, Ma apare doar 26 de minute şi 41 de secunde.
Filmul este adaptat după piesa de teatru cu acelaşi nume scrisă de August Wilson, laureat al premiului Pulitzer şi e dedicat lui Boseman care a murit pe 28 august 2020, în timp ce filmările s-au terminat cu aproape un an mai devreme, pe 16 august 2019. Era al treilea an de când Boseman lupta împotriva cancerului şi făcea tratament chiar si în timpul filmărilor. A murit fără să facă public faptul că avea cancer şi se lupta cu el, doar familia lui a ştiut, iar aceasta a dezvăluit adevărul în ziua morţii lui.

0 2

Spune-ţi părerea despre Ma Rainey's Black Bottom

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Ma Rainey's Black Bottom
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells