Un om la locul lui, debutul în lungmetraj al lui Hadrian Marcu, premiera mondială la San Sebastian

de Cinemagia în 25 Sep 2018
Un om la locului lui spune povestea lui Petru, inginer de foraj într-o companie multinațională, care e pe cale să devină soț și tată atunci când Sonia, amanta lui, e implicată într-un accident grav de mașină

Un om la locului lui, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de la Film San Sebastian, care se desfășoară în perioada 21 - 29 septembrie, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Filmul, din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădalina Constantin și Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.

Un om la locului lui a fost inclus în competiția „New Directors” a celei de-a 66-a ediții a festivalului din Spania, unde va fi prezentat vineri, 28 septembrie. În această secțiune competitivă sunt prezentate debuturile inedite în lungmetraj (primul sau al doilea film), realizate în ultimul an. Filmul a fost selectat cu an în urmă, la cea de-a 65-a ediția a festivalului, în secțiunea "Glocal in Progress", care își propune să prezinte specialiștilor filme aflate în faza de post-producție.

„San Sebastian a fost unul dintre festivalurile pe care le-am avut în vedere pentru premiera filmului încă din etapa de producție. Am înscris proiectul la Glocal in Progress cu gândul de a-l aduce în atenția programatorilor de la San Sebastian cât mai devreme, și asta fără a-i periclita în vreun fel șansele de selecție arătându-l în stadiu de lucru”, spune Ana-Maria Antoci, unul dintre producătorii filmului.

Un om la locului lui spune povestea lui Petru, inginer de foraj într-o companie multinațională, care e pe cale să devină soț și tată atunci când Sonia, amanta lui, e implicată într-un accident grav de mașină. Pe măsură ce opțiunile sale se restrâng tot mai mult, Petru caută calea onorabilă de ieșire dintr-un triunghi amoros care se zgâlțâie din toate laturile. Filmul este o adaptare a romanului „Firesc”, de Petre Cimpoeșu.

Producția românească Un om la locului lui concurează pentru premiul secțiunii New Directors, în valoare de 50.000 de euro, alături de 14 filme din țări ca Argentina, Danemarca, Spania, Japonia, Kosovo, Mexic, Rusia, Elveţia şi Vietnam.

Hadrian Marcu a lucrat ca regizor secund pentru lungmetrajul Hârtia va fi albastră, în regia lui Radu Muntean. Din filmografia sa mai fac parte scurtmetrajele 27, Domnul David, Unchiul Victor și Joi, acesta din urmă fiind selecționat în competițiile oficiale la Namur, Thessaloniki, Hamburg.

Un om la locul lui” este produs de 4 Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Scenariul și regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Din distribuția filmului fac parte: Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni. Imaginea este semnată de Adrian Silișteanu, montajul - Alexandru Radu, sunet - Sebastian Zsemlye, scenografie - Bogdan Ionescu, costume - Alexandra Alma Ungureanu, casting - Florentina Bratfanof, producător executiv - Titi Rădoaie, coproducător - Adela Vrînceanu Celebidachi, producători - Anamaria Antoci, Adrian Silișteanu.

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Un om la locul lui, Hadrian Marcu, Bogdan Dumitrache, Ada Galeş, Mădălina Constantin, Adrian Titieni

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells