Star Wars:: Trezirea Forţei, încasări-record în România, în weekendul de lansare

21 Dec 2015
A avut premiera pe 18 decembrie 2015, în format 3D (în variantă subtitrată, precum și dublată), IMAX 3D şi 4DX (în varianta subtitrată).

„Star Wars:: Trezirea Forţei” a înregistrat cel mai mare succes de box office românesc pentru weekendul de lansare și cel mai bun opening weekend Disney, din toate timpurile, având încasări de aproape 4.000.000 de lei şi peste 175.000 de admisii, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Datorită cererii impresionante de bilete, operatorii de cinematografe din ţara noastră au suplimentat numărul de spectacole unde va fi proiectat cel mai nou film din saga „Star Wars”, astfel încât toţi fanii devotaţi, precum şi ceilalţi cinefili, să poată vedea filmul încă din primele zile după premieră.

Conform „Variety”, pe plan global, filmul a avut încasări de 517 milioane de dolari, în opening weekend, având peste 30.000 de proiecţii şi debutând pe teritorii care reprezintă aproape 70% din piaţa internaţională. În China, spre exemplu, filmul va ajunge în cinema abia pe 9 ianuarie.

În regia lui J.J. Abrams, „Star Wars: Trezirea Forţei”  este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, dar de data aceasta acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983.

Filmul „Star Wars: Trezirea Forţei” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 18 decembrie 2015, în format 3D (în variantă subtitrată, precum și dublată), IMAX 3D şi 4DX (în varianta subtitrată).

 

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Alte știri din cinema

Robert Pattinson, un "consumabil" în SF-ul Mickey 17

După amânări repetate, filmul se lansează global la sfârşitul lunii ianuarie

Să moară Vincent: dragostea în vremea haosului dezlănţuit

Inventiv şi imprevizibil, filmul tratează european o premisă specifică cinema-ului de consum

O nouă ecranizare după Salem's Lot se lansează în octombrie. Iată trailerul!

Vampirii pun stăpânire pe un întreg oraş în noua adaptare după romanul lui Stephen King

Trailer final Venom 3: promisiunea unui sacrificiu

Iată trailerul subtitrat al finalului trilogiei cu Tom Hardy în rolul lui Venom

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 22 decembrie 2015 01:29
Incasarile in primul weekend la cinematografe ale lui Star Wars: The Force Awakens pentru Romania sunt uriase din perspectiva profitabilitatii. Dar totusi Furious 7 a avut cele mai multe bilete vandute in Romania in primul weekend din ultimii ani (196.210 bilete vandute) fata de 175.276 bilete pt Star Wars VII. Diferenta apare doar la pretul biletelor: 3.648.242 lei (adica 36,48 miliarde lei vechi) pentru Furious 7 fata de 3.975.328 lei (adica 39,75 miliarde lei vechi). Diferenta de peste 20.000 de bilete vandute dintre Star Wars VII si Furious 7 e surmontata cu brio de preturile mai piperate pt cinematografele 3D, IMAX sau 4DX.

In concluzie revin la o tema mai veche a mea in care numarul de bilete vandute efectiv ar trebui sa primeze in fata banului, profitului care mereu e variabil crescator. Astfel de fapt Furious 7 este castigatorul din Romania pe anul 2015 la incasarile de bilete (nu de bani) in primul weekend de lansare cu cele 196.210 bilete fata de "doar" 175.276 bilete ale lui Star Wars: The Force Awakens.

bogyvaly pe 23 decembrie 2015 11:51
Din punctul de vedere ar distribuitorilor banii conteaza.
bogyvaly pe 22 decembrie 2015 09:13
Cifrele oficiale in USA sunt 247.9 mil $ ceea ce duce totalul international la 524.9 mil $ doar in wk.
spartacus pe 22 decembrie 2015 13:42
Daca filmul ar fi fost lansat si in China, SW-7 ar fi devenit filmul cu cele mai mari incasari intr-un singur weekend din istorie. Dar oricum stă destul de bine...
bogyvaly pe 23 decembrie 2015 11:49
Tocmai a doborat recordul de incasari intr-o zi de luni in state cu 40 mil$. Ca idee recordul anterior era de 27mil$ si era detinut de Spider Man 2

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells