Serial: Louie, un „one-man show” de urmărit

de Gloria Sauciuc în 5 Iul 2013
Melissa Leo, David Lynch, Robin Williams, Susan Sarandon, Ricky Gervais, Matthew Broderick sunt actorii invitaţi ai seriei

Cel mai bun al doilea serial din sezonul 2012/2013 în viziunea celor de la IndieWire este Louie, cu o formulă atipică, un fel de one-man show, dar extrem de bine primit de critică. Louie este o comedie-dramă americană, difuzată începând din 2010 pe reţeaua FX. Scenariul şi regia sunt semnate de actorul de stand-up comedy Louis C.K., care este el însuşi protagonistul serialului: un actor de comedie proaspăt divorţat, care îşi creşte cele două fetiţe la New York.

C.K. a acceptat oferta iniţială de 200.000 dolari a celor de la FX - acoperind onorariul său şi costurile de producţie - pentru realizarea unui pilot. Acesta a plăcut celor de la FX, un al patrulea sezon fiind în pregătiri pentru lansarea în mai 2014. Serialul este filmat cu o cameră Red, iar C.K. a realizat o mare parte din montaj pe propriul laptop. Combinaţia actor-regizor-scenarist este ieşită din comun pentru televiziunea americană. Serialul este alcătuit din mai multe fire narative diferite (descrise ca „schiţe”) despre viaţa de zi cu zi a lui Louie, care culminează în timpul spectacolelor de stand-up comedy.

 Serialul a avut parte de o recepţie pozitivă din partea criticii, fiind inclus în "top ten"-ul diverselor publicaţii în 2010. C.K. a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy Primetime pentru actori, regie şi scenariu, câştigând un trofeu Emmy pentru Scenariu de excepţie, categoria serial de comedie, la cea de-a 64-a ediţie a premiilor. Primul sezon a câştigat 70 din 100 de puncte de rating pe Metacritic.com. Cel de-al treilea sezon s-a plasat şi mai bine, cu un scor de 94 din 100 pe Metacritic.

Fiecare sezon din Louie cuprinde 13 episoade, iar fiecare episod cuprinde fie două povestiri care pot să fie sau nu în legătură tematică, fie o poveste mai lungă care ocupă întreg episodul. Acţiunea este presărată cu spectacole de stand-up comedy, în care C.K. intrepretează în câte un club din New York. Scenele de stand-up sunt material original filmat pentru serial de pe scenă, şi mai puţin din perspectiva obişnuită a publicului. De multe ori aceste segmente comice se integrează cu bine în povestire, alteori sunt un fel de concluzie a episodului având o temă oarecum apropiată. În sezonul 1, discuţiile dintre Louie şi psihologul său apar ocazional.

 În Louie nu există o distribuţie fixă, multe roluri fiind ale actorilor invitaţi: Melissa Leo, David Lynch, Robin Williams, Susan Sarandon, Ricky Gervais, Matthew Broderick sunt principalele nume care apar în distribuţie.

Melissa Leo şi-a construit o reputaţie cu roluri de femeie dură, precum cel al detectivei Kay Howard în seria NBC Homicide, sau în rolul ei de Oscar din The Fighter. Rolul din Louie, cel al lui Laurie - o femeie foarte agresivă cu care îl împrietenesc apropiaţii săi - va atrage atenţia publicului, datorită rolului energic şi capabil de riscuri al jocului ei. Melissa Leo va juca la anul în serialul Fox Wayward Pines, alături de Matt Dillon.

Exploreaza subiecte similare:

Louis C.K., Melissa Leo, Susan Sarandon, Ricky Gervais, Matthew Broderick, David Lynch, Matt Dillon, Robin Williams

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
scandarelli pe 5 iulie 2013 11:37
Formula atipica pentru un serial? Mie mi se pare ca ideea e preluata de la Seinfeld & Larry David. Inflatia de vedete nu suplineste lipsa umorului de calitate (vezi cazul Curb Your Enthusiasm care a fost primit mai prost decat Seinfeld). Sper totusi ca nu e cazul pentru ca mi-e dor de un serial de comedie bun ...
Testicule pe 5 iulie 2013 13:28
Bun serial. Mai este si Legit, cu Jim Jeffries.
xerses pe 5 iulie 2013 13:52
Am vazut un sezon si mi-a placut.Nu a stiut ca au mai facut altele.
alex_il_fenomeno pe 26 iulie 2013 17:03
Am vazut filmul din 2013, chiar fain, cu niste accente comice deosebite.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells