Scurtmetrajul Interfon 15 reprezintă România în secțiunea Semaine de la critique

de Marina Florea în 9 Iun 2021
Săptămâna Criticii va avea loc între 7 și 15 iulie, în paralel cu Festivalul de Film de la Cannes

Interfon 15, film regizat de Andrei Epure, cu actrițele Cosmina Stratan, Mihaela Sîrbu, Ozana Oancea, ar putea să ia premiul Leitz Cine Discovery Prize pentru cel mai bun scurtmetraj din mâna lui Cristian Mungiu.

Asta pentru că Interfon 15 a fost selectat în secțiunea paralelă Semaine de la Critique 2021, iar cineastul român este președintele juriului acestei secțiuni.

Producția Saga Film este povestea unei tinere femei care leșină pe treptele unei clădiri. Deși locuiește în acel imobil, la etajul trei, nimeni din bloc nu o cunoaște. Acest lucru naște întrebări despre femeia dar și despre sine în fiecare dintre locatari. Scenariul scris de Andrei Epure dezvoltă poveștile pe care vecinii le construiesc în jurul personajului central.

Scurtmetrajul este filmat de Laurențiu Răducanu și îi are în distribuție pe Cosmina Stratan, premiată la Cannes pentru interpretare pentru După dealuri (ex aequo cu Cristina Fluture) Mihaela Sîrbu, Ana Ciontea, Ozana Oancea, Otilia Panainte, Marius Ghica, Ioana Mateescu, Liviu Pintileasa, Mara Luca. Filmul este montat de Dragoș Apetri, de sunet s-au ocupat Petre Osman și Tudor Petre, iar Alexandra Alma Ungureanu este scenograf. Ana-Maria Gheorghe și Alexandru Teodorescu sunt producătorii din partea Saga Film.

Anul acesta, în cadrul unei ediții amânate din luna mai pentru luna iulie (6-17 iulie), Cannes Film Festival a selecționat mai multe producții românești. România are o reprezentantă, în secțiunea competițională „Un Certain Regard”, în persoana cineastei Teodora Ana Mihai, în competiție cu La Civil. Secțiunea „Quinzaine des Réalisateurs” are doi reprezentanți ai țării noastre - Radu Muntean, cu lungmetrajul Întregalde și  scurtmetrajul When Night meets Dawn, în regia Andreei Cristina Borțun. 

Exploreaza subiecte similare:

Andrei Epure, Cosmina Stratan, Mihaela Sîrbu, Ozana Oancea, Interfon 15

Alte știri din cinema

Scenaristul lui Die Hard lucrează la serialul Assassin's Creed

Noul serial face parte dintr-un deal între Netflix și Ubisoft

“Raya și ultimul dragon”, aventură și metaforă despre maturizare și încredere

Raya are sabia tatălui ei, pe prietenul Tuk Tuk, o fărâmă dintr-un obiect care ar putea fi magic și o misiune: găsirea ultimului dragon

Focus Sat lansează noul portofoliu de pachete TV satelit pentru o experiență de vizionare completă

Serviciul TV prin satelit Focus Sat este disponibil de acum în 2 variante, TV cu abonament și TV fără abonament

Sezonul 2 al Shadow and Bone, popularul serial fantasy, a fost deja scris, confirmă producătorul

Primul sezon din Shadow and Bone este acum disponibil în streaming pe Netflix

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells