Scurtmetrajul Interfon 15 reprezintă România în secțiunea Semaine de la critique

de Marina Florea în 9 Iun 2021
Săptămâna Criticii va avea loc între 7 și 15 iulie, în paralel cu Festivalul de Film de la Cannes

Interfon 15, film regizat de Andrei Epure, cu actrițele Cosmina Stratan, Mihaela Sîrbu, Ozana Oancea, ar putea să ia premiul Leitz Cine Discovery Prize pentru cel mai bun scurtmetraj din mâna lui Cristian Mungiu.

Asta pentru că Interfon 15 a fost selectat în secțiunea paralelă Semaine de la Critique 2021, iar cineastul român este președintele juriului acestei secțiuni.

Producția Saga Film este povestea unei tinere femei care leșină pe treptele unei clădiri. Deși locuiește în acel imobil, la etajul trei, nimeni din bloc nu o cunoaște. Acest lucru naște întrebări despre femeia dar și despre sine în fiecare dintre locatari. Scenariul scris de Andrei Epure dezvoltă poveștile pe care vecinii le construiesc în jurul personajului central.

Scurtmetrajul este filmat de Laurențiu Răducanu și îi are în distribuție pe Cosmina Stratan, premiată la Cannes pentru interpretare pentru După dealuri (ex aequo cu Cristina Fluture) Mihaela Sîrbu, Ana Ciontea, Ozana Oancea, Otilia Panainte, Marius Ghica, Ioana Mateescu, Liviu Pintileasa, Mara Luca. Filmul este montat de Dragoș Apetri, de sunet s-au ocupat Petre Osman și Tudor Petre, iar Alexandra Alma Ungureanu este scenograf. Ana-Maria Gheorghe și Alexandru Teodorescu sunt producătorii din partea Saga Film.

Anul acesta, în cadrul unei ediții amânate din luna mai pentru luna iulie (6-17 iulie), Cannes Film Festival a selecționat mai multe producții românești. România are o reprezentantă, în secțiunea competițională „Un Certain Regard”, în persoana cineastei Teodora Ana Mihai, în competiție cu La Civil. Secțiunea „Quinzaine des Réalisateurs” are doi reprezentanți ai țării noastre - Radu Muntean, cu lungmetrajul Întregalde și  scurtmetrajul When Night meets Dawn, în regia Andreei Cristina Borțun. 

Exploreaza subiecte similare:

Andrei Epure, Cosmina Stratan, Mihaela Sîrbu, Ozana Oancea, Interfon 15

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells