Priyanka Chopra Jonas a fost pentru prima dată plătită egal în cariera de actriță, pentru Citadel, noul serial marca Amazon

de Gloria Sauciuc în 13 Mar 2023
Actrița joacă alături de Richard Madden în Citadel, care debutează pe 28 aprilie

Egalitea la plată între genuri, la actori, a fost o problemă care s-a menținut de-a lungul timpului la Hollywood, cazuri mediatizate fiind, printre altele, cele ale unor Kirsten Dunst sau Jennifer Lawrence. Și, chiar pentru o stea internațională precum Priyanka Chopra Jonas, care a jucat la Bollywood și apoi la Hollywood în ultimii 22 de ani, onorariile au fost sub cele ale colegilor de platou bărbați. Cel puțin până acum, scrie publicația IndieWire.

În cadrul South by Southwest, în prima zi a festivalului, Chopra Jonas a participat la o masă rotundă unde a declarat că la noul ei serial, Citadel, pentru Amazon Prime Video, a fost plătită egal cu colegii de platou bărbați - iar asta este prima dată în cariera ei.

Actrița joacă alături de Richard Madden în serialul de spionaj produs de către compania AGBO a fraților Russo. Chopra Jonas consideră că meritul pentru egalitate vine din faptul că lucrează cu studiourile Amazon, conduse de către Jennifer Salke, care este în poziție de autoritate.

„Oare motivul este faptul că studioul la care lucrez este unul dintre puținele unde o femeie deține poziția de autoritate? Mă întreb dacă lucrurile ar fi mers la fel dacă nu o femeie era persoana de decizie”, relata actrița, apoi continuă: „Partea ușoară cu studiourile Amazon este atunci când ei zic: Este meritul tău. Sunteți ambii actori principali, și așa e corect. Și aveți dreptate, așa e cinstit. Este prima dată când aud asta de 20 de ani încoace...”

Chopra Jonas declara în decembrie că, pe când lucra la Bollywood la filme în limba hindusă, câștiga doar 10% din salariul colegilor de platou bărbați. Și asta nu era singura inegalitate. În conferința de vineri, a povestit cum făcuse ea însăși numeroase cascadorii în Citadel, și asta pentru că se obișnuise din trecutul în India unde producătorii de Bollywood nu bugetau dubluri pentru ea, în vreme ce bărbații aveau trei sau patru.

În cadrul panelului, Chopra Jonas a spus că atunci când vine vorba de egalitate, ea se referă și la „egalitate de șanse”, sau despre a putea avea libertatea acelorași uși deschise pentru femei ca și pentru bărbați, să poată vorbi liber și să nu simtă o presiune în plus în programul de lucru. „Râdem de asta, dar e o nebunie. Investesc același timp de lucru, aceeași cantitate de muncă, și sunt plătită mult mai prost”, declara ea. „Fie că este vorba de ceva concret ca salariul, de ceva real ca deciziile, e vorba despre a avea femei în fața camerei de filmat sau în spatele ei, sau în poziții de decizie. Acolo vine schimbarea. Acolo cineva are ceva de spus, și nu e (întotdeauna) bine. Sunt ambii actori principali, ar trebui ambii plătiți la fel. Tratați la fel. Să aibă aceleași condiții. De ce sunt tratați diferit dacă joacă aceleași roluri? Însă acestea sunt conversații dificile. Erau discuții la care nici măcar nu ne gândeam până când nu au existat femei în poziția lui Jen”.

Cei doi actori principal au recomandat Citadel drept un serial cu adevărat „global”, în care personajele lui Chopra Jonas și Richard Madden parcurg întregul glob și, mai important, în locuri precum India sau Italia, toate legate de povestea de bază a filmului. Chopra Jonas îl vedea drept un exemplu clar de „globalizare” ce vine ca rezultatul unei viziuni globale, iar cineva din Italia ar putea căuta și vedea serialul în limba hindusă cu subtitrări.

„Cred că diversitatea globală contează aici”, a mai zis ea. „Toți au nevoie să fie auziți. Nu e vorba doar de modul în care arăți în entertainment, diversitatea este și despre vocea ta, despre ce vorbești, despre limba pe care o folosești, despre țara unde ai crescut.” Citadel are premiera pe Amazon Prime Video pe 28 aprilie.

Exploreaza subiecte similare:

Priyanka Chopra Jonas, Richard Madden, Citadel

Alte știri din cinema

Iată costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn!

Costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn apare în pozele de pe platoul de filmare de la Joker: Folie à deux

O dimineață minunată, o poveste despre speranță, cu Léa Seydoux, din 31 martie în cinematografe

Un mozaic al pieselor și momentelor mici care alcătuiesc o viață

Serialul Queen Charlotte: A Bridgerton Story - trailer final și noi imagini

Queen Charlotte: A Bridgerton Story, disponibil din 4 mai, doar pe Netflix

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells