Citadel, cel mai ambiţios serial al anului?

de Ştefan Dobroiu în 8 Mar 2023
Cu un buget de 185 de milioane de dolari, Citadel s-ar putea transforma într-o megafranciză

Luni s-a lansat trailerul Citadel, serial pe care noi l-am menţionat deja în lista noastră cu cele mai aşteptate seriale ale lui 2023. Trailer-ul (îl poţi vedea mai sus), dar şi noi detalii şi declaraţii despre proiectul al cărui prim sezon de şase episoade se lansează pe 28 aprilie în 240 de ţări de pe glob, ne îndeamnă să credem că Citadel ar putea fi cel mai ambiţios proiect de streaming al anului. Iată mai jos câteva argumente.

Când unii dintre cel mai bine cotaţi regizori migrează de la producţiile pentru marele ecran la cele destinate platformelor de streaming ştii că schimbarea va fi de durată. Fraţii Anthony şi Joseph Russo sunt răspunzători de unele dintre filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile (se menţionăm doar Avengers: Infinity War şi Avengers: Endgame), iar acum par să-şi investească timpul şi creativitatea în proiecte destinate unor giganţi precum Netflix şi Amazon Prime Video. După ce anul trecut au regizat The Gray Man, cel mai scump film din istoria Netflix, iată că acum se întorc în atenţie cu Citadel pentru Amazon Prime Video. Conform mai multor declaraţii, cele şase episoade ale primului sezon au costat 185 de milioane de dolari, ceea ce face Citadel al doilea cel mai scump serial din istorie, întrecut doar de The Lord of the Rings: The Rings of Power, tot o producţie Amazon.

Cu Richard Madden şi Priyanka Chopra Jonas în rolurile principale, serialul descrie conflictul global dintre Citadel, o agenţie de spionaj independentă de orice guvern al lumii, şi Manticore, un sindicat al crimei ce este gata de orice pentru a instaura o nouă ordine mondială. Cei doi actori de pe afiş îi interpretează pe Mason Kane şi Nadia Sinh, doi agenţi ai Citadel a căror memorie a fost ştearsă, unica lor şansă să li se piardă urma după ce un atac al Manticore le-a decimat întreaga echipă. După ce opt ani şi-au văzut de propria viaţă, neavând habar de trecutul lor violent, cei doi sunt descoperiţi de fostul lor coleg Bernard Orlick (Stanley Tucci), care le cere ajutorul: Manticore are planuri înfiorătoare pentru viitorul lumii şi niciun sacrificiu nu e prea mare pentru a le opri.

Într-o conferinţă de presă de prezentare a proiectului, Joseph Russo a lăsat să sugereze că Citadel nu este doar o ocazie pentru a cheltui sume exorbitante pe efecte speciale, cascadorii şi urmăriri, miza fiind şi crearea a două personaje complexe şi captivante. "Noile lor personalităţi intră în conflict cu cele vechi. Aceasta este ideea care ne-a entuziasmat cel mai tare, pentru că e ceva ce nu ştiu să se mai fi făcut. Avem două personaje ce trebuie să înfrunte o criză a personalităţii lor, dar şi una a conştiinţei lor", a spus Joseph Russo.

Conform altor declaraţii, povestea e non-liniară, adică momente succesive ale acţiunii e posibil să se fi petrecut în momente diferite în timp. Despre Citadel s-a mai spus că e un adevărat puzzle care va pune publicul la încercare.

Dar poate că cel mai interesant aspect al producţiei este că serialul va fi însoţit de mai multe spin off-uri produse în ţări diferite. Deja a intrat în producţie un spin off indian, care va fi o poveste a originilor personajului interpretat de Priyanka Chopra Jonas, şi în pregătire se află şi un spin off italian. În funcţie de succesul acestor noi seriale, universul cinematografic Citadel are toate şansele să crească şi să devină o megafranciză.

Desigur, va trebui să aşteptăm 28 aprilie pentru a ne convinge că Citadel nu este doar un nou action cu spioni generic şi neconvingător, aşa cum a fost efortul anterior al fraţilor Russo, The Gray Man.

Exploreaza subiecte similare:

Anthony Russo, Joseph Russo, Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci, The Gray Man, The Lord of the Rings: The Rings of Power

Alte știri din cinema

Iată costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn!

Costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn apare în pozele de pe platoul de filmare de la Joker: Folie à deux

O dimineață minunată, o poveste despre speranță, cu Léa Seydoux, din 31 martie în cinematografe

Un mozaic al pieselor și momentelor mici care alcătuiesc o viață

Serialul Queen Charlotte: A Bridgerton Story - trailer final și noi imagini

Queen Charlotte: A Bridgerton Story, disponibil din 4 mai, doar pe Netflix

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells