Primele reacții la Top Gun: Maverick. „Tom Cruise decolează într-un sequel ce sparge orice barieră”

de Marina Florea în 12 Mai 2022
Filmul se lansează pe marile noastre ecrane pe 27 mai

Top Gun: Maverick se pregătește de lansare pe marile noastre ecrane, biletele la „blockbusterul perfect” cum a fost numit fiind deja puse în vânzare la noi. Cu un click pe butonul „cumpără bilet” puteți să vă asigurați locul la cinema, mai ales că primele cronici la film arată că jurnaliștii care au văzut deja filmul au fost copleșiți de ce au văzut. Știm deja că Top Gun: Maverick îl are în centrul atenţiei pe căpitanul Pete „Maverick” Mitchell, la 30 de ani de la evenimentele din primul film.

Maverick trebuie să antreneze un grup de tineri aviatori, printre ei fiind şi Bradley „Rooster” Bradshaw (Miles Teller), fiul lui Nick "Goose" Bradshaw (Anthony Edwards), cel mai bun prieten al lui Maverick în filmul original. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Lewis Pullman şi Ed Harris interpretează roluri secundare, iar Val Kilmer reapare în rolul lui Tom „Iceman” Kazansky, cancerul de gât al actorului fiind „transferat” și personajului, care nu are replici, dar e o prezență importantă în film pentru prezentarea evoluției relației dintre cei doi rivali.

Iată ce scriu publicațiile străine despre film:

Variety:

Refăcând echipa cu Joseph Kosinksi, regizorul lui Oblivion, perfecționistul Tom Cruise insistă să piloteze el însuși avioanele din film. Lumea nu mai este acum la fel cu aceea din 1986, atunci când Top Gun făcea valuri la box-office. Pe atunci, președintele Ronald Reagan nu era numai un campion al lumii libere în timpul Războiului Rece, ci și un fost star de cinema, iar producătorii filmului Jerry Bruckheimer și Don Simpson reușeau să se achite cu brio de propagandă.

Deși în același an Platoon contrazicea punctul de vedere tradițional asupra armatei și a războiului, Top Gun oferea o fantezie naivă care descria forțele militare americane într-o perspectivă romanțată, despre băieți frumoșii și „jucăriile” lor, despre frăție și despre cum e să fii cel mai bun.

La trei ani după ce Tom Cruise înfrunta MiG-urile rusești, cădea Zidul Berlinului. Peste încă doi ani, dispărea și URSS. Puteam spune, pe atunci, că lumea de după Războiul Rece nu mai avea nevoie de un nou Top Gun (Tom Cruise însuși insista, cândva, în acest sens). Dar nu ar fi fost adevărat...

Repetând rețeta trei sferturi film de război un sfert film de dragoste care îi adusese cu 36 de ani înainte succesul lui Tony Scott, noul film își câștiga meritul la succes, forțând limitele cinematografului. Pentru că Maverick din nou va decola și va atinge Mach 10 cu avionul (ca referință, în Top Gun avionul lui nu depășea Mach 2). Este o scenă gândită să dea pe spate, care se potrivește perfect cu personalitatea lui Tom Cruise din afara marelui ecran, mereu gata să epateze.

Indiewire:

A-l vedea pe Tom Cruise pilotând un avion de luptă la 60 de metri deasupra Văii Morții din Statele Unite, apoi făcând manevre acrobatice deasupra Munților Cascade Mountains din Washington, și oferind un joc de actor extrem înfruntând accelerația gravitațională a manevrelor aeriene acrobatice, înțelegem că Tom Cruise este dependent de adrenalina din filmele de război.

Totuși, chiar dacă Maverick are ceva în minus față de Mission: Impossible - Fallout când vine vorba de senzații tari, noul film subliniază că Tom Cruise este Maverick și Maverick este Tom Cruise.

GQ:

Top Gun: Maverick este cel mai reușit blockbuster al deceniului. Emoționand, energic, bombastic, este un omagiu adresat genului aceluia de blockbustere care făceau publicul să se înghesuie la cinema.

Este unul dintre cele mai bune filme ale anului și, cu siguranță, este unul dintre cele cel mai savuros de privit la IMAX ale deceniului, atât pentru fanii de acum treizeci de ani cât și pentru nou-veniți.

Alături de seria Alien și Nașul: Partea II, este una din continuările care depășesc originalele.

Exploreaza subiecte similare:

Top Gun: Maverick

Alte știri din cinema

Jujutsu Kaisen 0: un anime de acțiune despre vrăjitori, blesteme și iertare

Din 20 mai, Jujutsu Kaisen 0 (2021) poate fi văzut în cinematografe

Documentarul Tutankhamon – Ultima expoziție, în premieră din 20 mai

Va fi proiectat în cinematografele Happy Cinema din București și din țară

La cinematograful Cinemax te poți bucura de popcorn 1+1 gratis, oferit de Dan Badea

Intră în filmul lui Dan Badea și savurează o experiență cinematografică la maxim

Margot Robbie este protagonistă doar în unul dintre cele două scenarii pregătite pentru Pirații din Caraibe 6

ProducătorulJerry Bruckheimer: „avem două variante de scenariu la Pirații – unul cu ea, unul fără ea...”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells