Premierele săptămânii 2-8 octombrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 2 Oct 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Începem octombrie cu o călătorie pe Marte, dar şi cu o violentă incursiune în lumea mafioţilor americani din anii '70. În acelaşi timp, pe copii îi aşteaptă la cinema un ursuleţ koala gata să pornească într-o aventură extraordinară. Află-ne mai jos recomandările despre cele trei premiere ale săptămânii.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Marţianul/The Martian
Unul dintre cele mai entuziasmante filme văzute în ultima vreme la cinema, Marţianul imaginează, cândva în viitorul foarte apropiat, prima vizită umană făcută pe planeta Marte. Când tabăra marţiană este măturată de o puternică furtună de nisip, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este presupus mort şi lăsat în urma de colegii săi, care se retrag în pripă pe nava spaţială . Doar că Watney nu a murit, el devenind eroul unei extraordinare (şi realiste) aventuri marţiene, dar şi beneficiarul celei mai elaborate misiuni de salvare organizată vreodată pe Terra. Emoţionant şi surprinzător de amuzant, dat fiind contextul dramatic, filmul chiar este o idee foarte bună de petrecere a timpului în sala de cinema.

Cronica noastră, aici.

Black Mass: Afaceri murdare
La o lună după premiera mondială din cadrul festivalului de la Veneţia, filmul care îl readuce pe Johnny Depp în atenţie cu un rol relevant se lansează şi pe marile noastre ecrane. Regizorul Scott Cooper îl accesorizează pe Depp cu alte nume populare (Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon, Peter Sarsgaard, Dakota Johnson) în această poveste despre o alianţă inedită între mafie, autorităţi şi lumea politică: în anii '70, gangsterul de origine irlandeză James "Whitey" Bulger ajută FBI-ul să-i scoată din joc concurenţa, mafia italiană din Boston. Colaborarea se va dovedi cu bătaie lungă atât pentru Bulger, cât şi pentru FBI. Foarte lăudat pentru rolul său, Johnny Depp e unul dintre favoriţii de la Oscar 2016.

Blinky Bill the Movie/Blinky Bill: Koala cel poznaş
Destinată celor mai mici copii şi lansată exclusiv în versiune dublată, animaţia beneficiază de vocile lui Virgil Ianţu, Dana Rogoz şi Andi Vasluianu. Povestea îl are în centrul atenţiei pe Blinky Bill, ursuleţul koala devenit celebru încă din 1933, când Dorothy Wall îi publica prima aventură ilustrată. În film, Blinky porneşte în căutarea tatălui său, plecat într-o expediţie.

Din 2 octombrie se lansează şi două festivaluri foarte diferite de film, Anim'est în Bucureşti şi Astra în Sibiu. Anim'est îţi arată, la cea de-a zecea ediţie, cele mai noi, premiate şi lăudate animaţii, în timp ce festivalul Astra face acelaşi lucru, dar cu documentare.

La ce film mergi în weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Blinky Bill the Movie, The Martian, Black Mass

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
chrismechris pe 2 octombrie 2015 17:02
La "The Martian" sigur, dar ma tenteaza si "Black Mass".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells